Het contante geld dat door uw handen gaat bij het afrekenen aan de kassa barst van de bacteriën: dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Oxford University in opdracht van Master Card. Een oude religieuze oplossing is het muntgeld in wat azijn leggen! Bron de Bijbel. De heren en dames van de door Mastercard ingehuurde onderzoeks instituut, vergaten de mastercard en andere bankpasjes vooral als deze een beetje slijten, kleine krasjes en dergelijke heeft u daarmee een even grote bron van bacteriën op zak.Maar dat de bron Mastercard niet echt onpartijdig staat tegenover cash geld en plastic pasjes is u wel duidelijk geworden.
Labels
- Engelen (19)
- engelen inwijding (1)
- krachtdieren (4)
- magie (3)
- meditatie (27)
- recept (124)
- recepten (114)
- spirituele agenda (9)
- totem dieren (6)
dinsdag 21 mei 2013
Ve sjin toch maar niet, en E nmr’s om te mijden.
http://www.heinzgroen.nl/Foute-E-nummers.html gevaren van E nmr
http://www.heinzgroen.nl/Chinese-keuken-fout-.html Gevaren van VeSjin mononatrium glutamaat
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=3102
Vesjin is eenvoudig te vervangen door verse producten. Vrij glutamaat (het werkende deel van natriumglutamaat) zit in tomaten, gefermenteerde sojaproducten (sojasaus), oude kaas en gistextract. Een voorbeeld, in Oude kaas zit meer glutomaat dan jonge dit komt door de oude kaas langer ligt. Dit is een natuurlijk proces, maar als u tomaten langer bakt tot ze echt donker zijn en uiteenvallen dan komt er ook meer glutomaat vrij. De smaak wordt dan net als de oude kaas hartiger. Voor soepen en stampotten is dit heel bekend de volgende dag weer opgewarmt smaakt het lekkerder of beter.Ook een niet te verwaarlozen feit de kruiden en of specerijen geven meer hun smaak vrij. Dus even wokken kan zonder kruiden, voor de rijke smaak is de truc het vegetarische bouillon blokje maar wel zonder E621 gaarne.
In de horeca mag niet meer dan 10 gram per kg gebruikt worden, het is dus niet vrij te gebruiken.
Dierlijk, ook niet halal, alleen de glycerol kan ook uit hout gewonnen worden, maar het sijsteem hiervoor wordt als onzuiver beschouwt voor religieuzen met voedsel en alcohol restricties.
E485 Gelatine Hernoemd als E441. Gelatine staat er meestal ook op de verpakking.
E441 Gelatine (Voorheen E485)
E 422
E 473
E 485
E 431
E 475
E 492
E 432
E 476
E 570 E
442 E
477 E
627 E
E470
E479b
E 631
E 471
E 482
E 640
E 472
E 483
maandag 20 mei 2013
koe yu luk maar dan vegetarisch, door Bhakta Pieter.
Recept De soja marineren in de sojasaus en zout en een paar lepels suiker en five spices powder. Dit 30 minuten laten marineren, ikzelf houdt altijd een nacht van te voren aan, en vooral de soja goed droog deppen voor deze in de marinade gaat..
De soja na het marineren wentelen in bloem, even laten staan en de blokjes niet te klein nog een keer in het meel, dan blijft het goed zitten. Even in de wok met flink olie bakken, en apart houden dan blijft het lekker stevig, als u het goed doet krokant. Pas op de tafel de saus erover, maar dan warm, dan heeft u een Kanton special
Sweet an sour, Zoet zure ananas saus door bhakta Pieter
- Ingrediënten
- 2 theelepels maïzena
- 2 eetlepels water
- Halve kleine ananas
- 1 zure appel tot moes malen
- 1 lepel citroensap
- 1 eetlepel sojasaus
- Plusminus anderhalve centimeter verse Gember.Echt pletten en stampen. (schil eraf
- Halve theelepel Hing (vervanging van een teen knoflook)
- 2 theelepels rietsuiker
- 1/2 theelepel gedroogde rode peper groffe vlokken) ( heet biber bij een turkse winkel, u kan ook wat witte peper naar smaak nemen.
1
Snijd de ananas in stukken, dan in blokjes en bakken, Dan pas pureren, dan is de smaak anders, geen blik gebruiken, dat is een Chinees restaurant systeem veel goedkoper maar het lijkt wat smaak betreft niet op het origineel. Roer de maïzena in het water en zet het opzij. Doe de rest van de ingrediënten erbij in de pan op matig hoog vuur en breng het aan de kook, onder goed roeren de suiker oplossen. Roer de opgeloste maizena erbij in de pan Het gas laag draaien en sudderen tot de saus dikker wordt, 3-5 minuten.
2
Haal de saus van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur voor het opdienen. De saus zal dikker worden tijdens het afkoelen.Als u wat ananas als blokjes heel houd heeft u een goede basis voor vegetarische koe lu yuk. Klik hier om naar de vegetarische koe lu yuk recept te gaan..