maandag 20 mei 2013

Sweet an sour, Zoet zure ananas saus door bhakta Pieter

Deze zoet zure saus doet het prima op loempia's, salades, panir burgers,
  • Ingrediënten
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels water
  • Halve kleine ananas
  • 1 zure appel tot moes malen
  • 1 lepel citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Plusminus anderhalve centimeter verse Gember.Echt pletten en stampen. (schil eraf
  • Halve theelepel Hing (vervanging van een teen knoflook)
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 1/2 theelepel gedroogde rode peper groffe vlokken) ( heet biber bij een turkse winkel, u kan ook wat witte peper naar smaak nemen.
Aan de slag.
1
Snijd de ananas in stukken, dan in blokjes en bakken, Dan pas pureren, dan is de smaak anders, geen blik gebruiken, dat is een Chinees restaurant systeem veel goedkoper maar het lijkt wat smaak betreft niet op het origineel. Roer de maïzena in het water en zet het opzij. Doe de rest van de ingrediënten erbij  in de pan op matig hoog vuur en breng het aan de kook, onder goed roeren de suiker oplossen. Roer de opgeloste maizena erbij in de pan Het gas laag draaien en sudderen tot de saus dikker wordt, 3-5 minuten.
2
Haal de saus van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur voor het opdienen. De saus zal dikker worden tijdens het afkoelen.Als u wat ananas als blokjes heel houd heeft u een goede basis voor vegetarische koe lu yuk. Klik hier om naar de vegetarische koe lu yuk recept te gaan..




Geen opmerkingen: