woensdag 15 mei 2013

Spirituel door aandacht

Spirituele leringen benadrukken in het moment te zijn, of in het nu, omdat wie wij werkelijk zijn alleen in het huidige moment, en niet door gedachte kunnen worden ervaren. Wanneer we wij onze aandacht weghalen van objecten uit het verleden of toekomst, en onze aandacht in het moment houden, gaan onze aandacht weg van alles en krijgt men de de ervaring van onze ware aard, of de essentie. Deze ervaring is een van de liefde, vrede, mededogen, vreugde en tevredenheid. Dit zijn tekenen dat u met uw ware aard, eerder dan het ego geïdentificeerd bent. Als u het gevoelens hebt van het tegenovergestelde — onvrede en ellende, verdriet —deze zijn  van het ego. Het valse ego manifesteert zich als gedachten over onszelf en anderen, evaluaties, veroordeling, verlangens,  angsten en zorgen. Het wordt ervaren als de stem in ons hoofd, het voortdurende geestelijke commentaar die wij als onze eigen gedachten beschouwen. Maar deze gedachten zijn eigenlijk alleen maar afkomstig uit onze opvoeding en conditionering. Onze programmering , die wordt dagelijks gemaakt en door het valse zelf bevestigt en verduistert het ware Zelf.

Oefeningen hiervoor, een uur zwijgen, de blik op een voorwerp gericht houden van 5 minuten tot een uur, dit kan u vanaf de 5 minuten opbouwen. En steeds als de aandacht afdwaalt weer gericht naar het object kijken. Wekt goe bij japa mala meditaties. Als u denkt dit al goed te doen, tracht u dan te herinneren u dan  welke kleding had de deiti of murti aan, welke kleur of sierraden droeg, van een foto die dagelijks gebruikt wordt vinden velen dit al moeilijk. Dat is ook de geest, men kijkt niet bewust.

Tip.kijk naar het object van aandacht en registreer de kleuren en patronen, denk als het rood is ook rode sjaal of doek, parels als sierraden, witte bloemen, dit als voorbeeld

Wat als gedachte boven kan komen als associatie bij het woord parels…….is alles houdt verband met Mij als parels aan een snoer geregen (…?…)

  • Bron vedische geschriften,
  • Hatha yoga
  • Patanjali
  • Boeddhisme,
  • meditatie,
  • eigen ervaringen of realisaties
  • Programmering wordt dagelijks gemaakt of bijgewerkt door reclame en  nieuws, en omgang met anderen.

Geen opmerkingen: