maandag 20 mei 2013

Sakh Bhatta roti met Besan. Sri Caitanya zijn favoriete Jagannatha prasadam in Europa.

  1. 0,4 liter melk, 100 gram bloem, 100 gram Besan, een aubergine, spinazie, koekenpan olie

  2. Doe de bloem en 100 gram Besan (kikkererwtenmeel) in een grote mengkom en giet er beetje bij beetje de melk bij terwijl je goed roert. Laten staan voor een halfuur met een doek erover.

  3. Een aubergine in plakken eerst snijden wat zout erop strooien en laten liggen.Een klein zakje spinazie (koeling) of een half pak diepvries spinazie dan eerst laten ontdooien en goed laten uitlekken. De zelfrijzende bloem of volkorenmeel dan kan er als vervanger van het bakmiddel een gepureerde appel door. De bedoeling is een dik beslag, dit is meer voor de Besan, met alleen bloem maakt u een deeg. Laten rusten, en geen klontjes! Dus goed mengen en kloppen.De aubergine droogdeppen in blokjes snijden en kort bakken, dan de spinazie erbij, zacht laten pruttelen. Nog geen kruiden bhakta Pieter? Nou nee daar wilde ik het eerst even met u over hebben. Voordat wij even snel de pannenkoeken of roti maken, daar kan u mee beginnen gelijk met de aubergine, op zijn Hindoestaans Bhatta. De kruiden het gemakkelijkste is een lepel massala erdoor en wat zout en klaar. We kunnen een citroen chutney van te voren maken, en die als bij de Mexicaanse taco of tortilla een streek over de pannenkoek doen voor wij die vullen. met het mengsel! Of een of 2 theelepels komijnzaad even roosteren en dan de vulling erbij in de pan, dat is al heel Indiaas. Maar peper en zout zijn al genoeg. Ik zal het niet te moeilijk maken, een halve theelepel gemberpoeder, of een centimeter verse gember wel stampen, de komijn een halve theelepel, en  (roosteren) 2 takjes koriander blad en wat citroensap bij het serveren.

Geen opmerkingen: