donderdag 3 oktober 2013

Brooddeeg over? Appel brood maken.

Ik maak vaak teveel brooddeeg aan, ik ga uit van een brood van 800 gram. En ik vergeet dan vaak dat het water en gist, plus de extra beker havermout voor de extra zemelen plus het gebroken lijnzaad ook meeweegt. Houdt 2 a 3 ons apart en rol het uit snijdt het in repen, neem een lepel of twee suiker plus halve lepel kaneel en 2  appelen, u kunt nu de appelen met suiker kaneel mengsel mengen, of volg het recept verder. Neem een pasteivorm of van boterkoek, en vet deze in. Plak een reep tegen de zijkent en duw hier schijfjes appel tegenaan. en dan weer deeg, en plakjes appel probeer ze in de vorm van een schijfje sinasoppel te houden en zo blijft u afwisselen houdt het creatief de oven al voorverwarmd op 220 graden, de kaneel met de suiker erdoor gemengt erover heen strooien, dan blijft de appel frisser van smaak.. U kan er kleine stukjes boter er bij opleggen, maar dan meer suiker en kaneel gebruiken. En dan 20 minuten in de oven. Schrijf mij gerust hoe u het vond smaken, ik zelf gebruik een lepel rietsuiker ervoor. Om het niet te zoet te maken dan is het meer brood.En met de extra kaneel en rietsuiker is het appel kaneel brood heerlijk maar, we moeten aan de lijn blijven denken, met al die offeringen aan Vishnu

Hari Haribol Ohm shanti Harih vrede en liefde op uw levensweg Bhakta Piet(er)

Recept, Volkoren wraps

  • ingriedenten
  • 75 gram volkorenmeel
  • olijfolie of boter
  • water
  • zout

Bereiding

Meng het meel plus een scheutje olie of een lepel boter, doe er lepel voor lepel water bij! u moet een deeg kneden dat niet meer plakt, doe ook wat meel op het werkblad. En kneed het daar op door, meestal laat het deegmengsel al los van de zijkanten van de kom of bak.En dan nog even dooorkneden op de aanrecht Dan afgedekt een uur laten staan, en hiervan twee balllen maken die u dun gaat uitrollen. Vandaar het meel op het werkoppervlak dan de koekenpan met een beetje olie heet maken en de wraps bakkken tot ze bruine vlekken krijgen.

dinsdag 1 oktober 2013

Geen uien en toch de look smaak en geur, Look zonder Look.

Look zonder look, is een plant die groeit bijna overal in Europa als u de bladeren kneust of wrijft, komt er een knoflook achtige geur vrij.  U kan hem goed in de keuken gebruiken, deze plant viel mij op omdat look zonder look geen familie is van de ui, of knoflook maar een kruisbloemige.
look zonder look
De plant valt onder de Brassicaceae.
Waaronder de kolen, zoals de witte en rode, maar ook radijs meer info over deze plant in het Nederlands op Wikipedia

De plant heeft ook helende stoffen in zich. maar dan moet er een thee van gezet worden, maar dat is een hele klus, ook voor compressen  op wonden

zondag 29 september 2013

Bhagavad Gita 15.6 na tad bhāsayate sūryo na śaśāńko na pāvakaḥ yad gatvā na nivartante tad dhāma paramaḿ mama


na tad bhāsayate sūryo
na śaśāńko na pāvakaḥ
yad gatvā na nivartante
tad dhāma paramaḿ mama

BG 15.6: That supreme abode of Mine is not illumined by the sun or moon, nor by fire or electricity. Those who reach it never return to this material world.
Die Allerhoogste verblijfplaats van mij wordt niet verlicht door de zon, niet door vuur. Degene die het bereiken keren nooit weer naar de materiële wereld

 Dit is de oude uitleg of vertaling
Allen door Mijn persoonlijke uitstraling (energie) tejas =schittering