- 450 gram bloem
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- half zakje gedroogde gist a 7 gram of verse gist
- 1 theelepel komijn zaad, roosteren en fijnstampen
- 2 a 3dl water
- sesamzaad
- 2 a 3 eetlepels olie
- yoghurt
Bereiding.
Ovenstand 230 Celsius
Bloem zeven met de komijn, voeg dan eerst een klein beetje yoghurt toe een halve beker zo. Doe er ook wat zout bij naar eigen smaak. Goed kneden de olie moet er ook bij. Dan steeds een beetje water toevoegen tot er een soepel deeg ontstaat. Zet het deeg in de kom met een warme vochtige doek er over op een warme plaats voor circa anderhalf uur. Druk het deeg in , verdeel het in vieren. En maak er een soort ovalen platte schijven van leg ze een geoliede plaat, strooi er wat sesam zaad op. En nog zo een tien minuten laten rijzen. En dan de voorverwarmde oven in voor circa zes tot acht minuten.
foto onder de CC BY 2.0 het recept alleen met duidelijke naamsvermelding plus een werkende link naar deze pagina.