vrijdag 17 oktober 2008
De horror in en door yoga
Geheime mantra's onthuld achteloos uitgesproken, die door kenners wordt uitgelegd eeuwig hun uitwerkingen waarde blijven houden! Om de naam niet te noemen een mantra kan u in dienst brengen van wat hier als een afgod wordt gezien,
door sommige uit dezelfde landen, religien al eeuwen hun vijand. En zelfs degene die dat pertinent niet willen kan dat gebeuren. Magische krachten, geesten hier vaak afgedaan als bijgeloof, worden in andere landen als kennis aanvaard, en dit wordt steeds weer gecultiveerd. Tegen westers en vooral Christelijk onderwijs in. Waar ook beschrijvingen over geesten in staan, wat de meeste niet willen aanvaarden is in de bijbel bescheven, tekst nieuwe testament. Hij dreef de geesten uit velen. Dat brengt het minium totaal aan mensen die geloven dat geesten bestaan op ongeveer 3 miljard mensen. Dit is het aantal Christenen op deze wereld, naar de informatie die ik hier over heb gelezen. Aangezien gebeden spirituele kracht hebben. Dit wordt zelfs door psychiaters erkend, alleen vaak om een andere reden, zo hebben mantra's wat vertaald gebed betekend ook kracht.
Labels
- Engelen (19)
- engelen inwijding (1)
- krachtdieren (4)
- magie (3)
- meditatie (26)
- recept (124)
- recepten (115)
- spirituele agenda (8)
- totem dieren (6)
dinsdag 24 november 2009
maandag 23 november 2009
dinsdag 25 augustus 2009
Recept. Wit brood
Ingrediënten: Voor een wit brood
500 gram bloem
7 gram gedroogde gist
zout naar smaak
350 dl water of melk
60 gram boter
Hier een beschrijving voor de bereiding van deeg:
Vermeng de bloem met het zout in een plastic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.
Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.
Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.
Afbakken in een voorverwarmde oven op 240 in ongeveer 25 minuten.
klik voor recept volkoren brood.
Volkorenbrood
Maak deeg van 500 gram volkoren tarwemeel, 10 gram zout, 25 gram gist en 3½ dl. lauwwarme melk volgens het basisrecept en laat het de eerste keer ruim een uur rijzen. Volg het recept verder en bak het brood in 25-30 minuten bruin en gaar op 240 graden.
Vermeng de bloem met het zout in een platic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.
Basis recept
Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.
Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.
Afbakken in een voorverwarmde oven op 240 in ongeveer 25 minuten.
Krentenbrood
Vermeng 400 gram bloem met 6 gram zout en 20 gram basterdsuiker en doe in het kuiltje 30 gram aangemaakte gist met 2 dl. lauwwarme melk, en 65 gram gesmolten boter. Volg verder het basisrecept, maar doe bij de tweede keer kneden ca. 200 gram gewassen, gewelde en goed gedroogde krenten door het deeg. Bak het brood in 35-45 minuten bruin en gaar op 220 graden.
Basis recept brood
Vermeng de bloem met het zout in een platic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.
Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.
Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.
Afbakken in een voorverwarmde oven op 240
Gemberbrood
Volg het recept voor Krenten brood maar vervang de rozijnen door 200 gram kleingesneden, goed uitgelekte gember.
Groenten kaas brood
Volg het recept voor Krenten brood maar vervang de rozijnen door 50 gram Selderij en 150 gram blokjes kaas. En vergeet niet te danken voor de maaltijd.
500 gram bloem
7 gram gedroogde gist
zout naar smaak
350 dl water of melk
60 gram boter
Hier een beschrijving voor de bereiding van deeg:
Vermeng de bloem met het zout in een plastic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.
Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.
Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.
Afbakken in een voorverwarmde oven op 240 in ongeveer 25 minuten.
klik voor recept volkoren brood.
Volkorenbrood
Maak deeg van 500 gram volkoren tarwemeel, 10 gram zout, 25 gram gist en 3½ dl. lauwwarme melk volgens het basisrecept en laat het de eerste keer ruim een uur rijzen. Volg het recept verder en bak het brood in 25-30 minuten bruin en gaar op 240 graden.
Vermeng de bloem met het zout in een platic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.
Basis recept
Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.
Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.
Afbakken in een voorverwarmde oven op 240 in ongeveer 25 minuten.
Krentenbrood
Vermeng 400 gram bloem met 6 gram zout en 20 gram basterdsuiker en doe in het kuiltje 30 gram aangemaakte gist met 2 dl. lauwwarme melk, en 65 gram gesmolten boter. Volg verder het basisrecept, maar doe bij de tweede keer kneden ca. 200 gram gewassen, gewelde en goed gedroogde krenten door het deeg. Bak het brood in 35-45 minuten bruin en gaar op 220 graden.
Basis recept brood
Vermeng de bloem met het zout in een platic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.
Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.
Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.
Afbakken in een voorverwarmde oven op 240
Gemberbrood
Volg het recept voor Krenten brood maar vervang de rozijnen door 200 gram kleingesneden, goed uitgelekte gember.
Groenten kaas brood
Volg het recept voor Krenten brood maar vervang de rozijnen door 50 gram Selderij en 150 gram blokjes kaas. En vergeet niet te danken voor de maaltijd.
volkoren of tarwe
Bruin brood, vaak veel te veel zout in bruin brood! Dit naar een bericht van de consumenten bond. Jodium in brood is een verplichte toevoeging kijk dus op de brood verpakking van uw bruin of volkoren brood. Ook is er vaak te weinig vezel in het bruine of volkoren brood aanwezig, dit is nodig voor de darmflora. En bevorderd de stoelgang.In kort de informatie hierover staat vaak niet op op etiketten van het dagverse brood. Deze dagvers aanduiding deed al menigeen besluiten naar een andere bakker te gaan. Oud brood wat tegenwoordig vaak wordt verkocht als voor de kinderboerderij of eendjes voeren was gisteren vers! Maar na dagen testen kan ik u verzekeren dat het prima brood is van gisteren en uitstekend smaakt voor a 35 eurocent een brood. En, zoals u vast wel een keer eerder verteld is dat oud brood gezonder om te eten!
Het bleek ook dat er varkens haren in brood verwerkt worden (E920 zwavelhoudend aminozuur). Ik wist niet dat deze geschoren werden, al het lijkt mij dat dit diervriendelijk kan wezen, maar of dit dan nog onder vegetarisch valt? Bruin donker brood komt vaker door een toevoeging dan door de gebruikte granen wat men tegenwoordig kan zien door het etiket te lezen! Is het echt donker brood dan zit er geen gebrande mout inzit . U kunt dit ook aan uw echte warme bakker vragen! E 471 is ervoor dat het vet beter gemixt kan worden in het brood- deeg
Abonneren op:
Posts (Atom)