maandag 21 november 2016

soul relisation

It is my ambition to conquer the world by soul relisation by knowing the mind.
-- Swami Ananda Malik (1954-2....)

dinsdag 8 november 2016

Courgettesoep recept: ingrediënten voor 4 personen


Courgettesoep recept:
Ingrediënten voor 4 personen.

    1 kg courgetten
    1 theelepel (afgestreken) hing (=2 knoflookteentjes)
    Paar takken selderij of 3 a 4 stengels bleekselderij.
    1 tot 2 eetlepels olie
        1 l groentenbouillon
kl potje creme fraise of sojmelk (vegan)
Bak de courgette en eventueel de bleekselderij even om en om bakken, maak de liter groentenbouillon, doe de courgette in de bouillon laat nog even vijf minuten stoven, dan de creme fraisse er bij en met de blender glad pureren. Eeen variatie kan zijn een halve eetlepel massala erbij, En wat mosterd poeder. Zonder de creme fraise is courgette soep goed in te vriezen.
foto wikipedia

zaterdag 5 november 2016

Vasanta Panchami


Vasanta Panchami
Dit is een belangrijke dag on te gaan baden. Bijna lle Hindoes volgen het. Het is ook bekend als Magh Sukla Panchami als het valt in de maand Magh (januari-februari). Dit is het festival dat de eerste dag van de lente markeert.

Vasanta betekent voorjaar dit seizoen, is ideaal voor het uitoefenen van krachtige Yoga Sadhana.

Mannen, vrouwen en meisjes dragen gele doeken. De gele kleur is een teken van voorspoed en spiritualiteit. Het vertegenwoordigt de rijping van de lente gewassen. Zelfs het eten is met behulp van saffraan geel gekleurd. Alle mensen komen bijelkaar, En zingen liedjes die verband houden met de lente zingen.

Iedereen staat in de vroege ochtend op

woensdag 26 oktober 2016

Basis Recept voor roux

Een roux is de basis voor menige saus, soep of ragout. Mijn favoriet is broccoli soep klaargemaakt als een champignon soep. Nu dat doe je traditioneel met een roux. De roux bestaat uit een deel bloem en een gelijk deel boter. Dit is dus de basis, ook wordt er olijfolie voor gebruikt in dezelfde verhoudingen. Daar denk ik zelf meer aan een basis voor de goulash. Nu de boter smelten in de pan, wel met een dikke bodem. En als de boter gesmolten is en licht of lichtbruin, meteen de bloem er bij. En blijven roeren tot het een geheel is geworden, de bloem wordt dan gebakken.
Dus je hebt een blanke roux en een donkere roux. Voor de basis van een bechamel saus gebruik je een blanke roux. Voorbeeld 50 gram bloem a 50 gram boter. Je kan het met plantaardige margarine doen, maar dan word de smaakt ietsjepietsie anders!
de foto valt onder creative common