woensdag 17 november 2010

Recept Griesmeel pudding veganisch


Image result for griesmeelpudding1 liter melk, mespuntje zout, citroenschilletje, 60 g suiker, 100 g griesmeel, rozijnen, geschaafde amandelen, 1 tl maizena.

Ingrediënten

Bereidingswijze

De sojamelk met zout, suiker, citroenschil aan de kook brengen. Voeg hieraan toe de amandelen en rozijnen. Voeg de griesmeel toe maar blijf roeren. Ongeveer 7 minuten op zacht vuur door koken, maar steeds blijven roeren. De maizena eerst oplossen in wat sojamelk, en geleidelijk toevoegen.
Verwijder de citroenschil en giet de pudding in een met water omgespoelde puddingvorm.
Laat de pudding afkoelen en stort de pudding op een groot bord over.
Traditioneel is serveren met bessensap erover.
u kan ook gewone melk hiervoor nemen.

Recept Aubergine ballen vegetarisch.

Als bijgerecht
750 gram aubergines
2 tl  chilivlokken of een verse peper
1 ons  geraspte belegen kaas
4 el kikkererwtenmeel, niet afgestreken
1 half bosje gehakte peterselie
2 el bloem
olie om te frituren
  • Schil de aubergines en snij ze in de lengte in repen. Kook het in licht gezouten water in een grote pan in ongeveer 20 minuten goed gaar.
  • Laat de aubergine repen goed uitlekken en knijp al het vocht er uit. Snij de repen heel klein en doe deze in een grote kom.
  • Voeg nu de klein gesneden peper zonder zaad en zaadlijsten toe, de kaas, kikkererwtenmeel en peterselie toe. Kneed het mengsel goed door en zet de schaal afgesloten minimaal een half uur in de koelkast.
  • Haal dan de schaal weer uit de koelkast en verdeel de bloem op een bordje. Neem het aubergine mengsel en raai hier ballen van ongeveer 3 centimeter groot en rol ze door de bloem.
  • Frituur ze in porties in de hete olie. Gaat prima samen  met tomaten pasta saus.bhakta Piet(er)

Recept Peren taart.

Ingrediënten voor 6 personen

Pyrus%20communis%201 Ingrediënten:
Voor het deeg:
175 gram meel
75 gram boter
Voor de taart:
1 kg peren geschild en in partjes
75 gram boter
75 gram poedersuiker
100 gram gemalen amandelen
2 eetlepels bloem
4 eetlepels aardbeien jam
Verder heb je nodig een quiche schaal/lage bakvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng meel en boter tot een korrel deeg, dat het een bal kan vormen. Dek het deeg af met plasticfolie en leg zolang in de koelkast.Schil de peren en snij in partjes. Meng in een kom de boter met de suiker en voeg het amandel meel toe. Rol het deeg uit en leg in de vorm. Schep het amandel mengsel op het deeg en druk de peren netjes in dit mengsel.Bak de taart 15 minuten bij 200 graden. Verlaag dan de oven naar 180 graden en bak dan nog 15 minuten tot het deeg stevig aanvoelt en licht bruin van kleur is.Laat de taart afkoelen op een rooster en warm intussen de jam op in een pannetje. Bestrijk hiermee de taart.
.bhakta Piet(er)

zondag 7 november 2010

avidyayam antare vartamanah svayam dhirah panditam-manyamanah janghanyamanah pariyanti mudha andhenaiva niyamana yathandhah Katha upanishad 1.2.5

Zoals de Katha Upanisad (1.2.5) verteld, avidyayam antare vartamanah svayam dhirah panditam-manyamanah janghanyamanah pariyanti mudha andhenaiva niyamana yathandhah "Gevangen in de greep van ontwetendheid, zelfbenoemde experts zichzelf bescouwend als geleerde autoriteiten.Zij wandelen over deze verdwaasd als een blinde die geleid wordt door een blinde Caught in the grip of ignorance, self-proclaimed experts consider themselves learned authorities. They wander about this world befooled, like the blind leading the blind.""