maandag 17 oktober 2011

hoe wordt ik vegetarier?


Ik had de vraag, wat is een vegetariër, de meningen verschillen van vegetaries eten tot niets dierlijk, een koe dat is ook een vegetariër, maar geen veganist want deze drinkt geen melk.

Maar zoals u weet heeft u dat ook gedaan, of het kwam van een bekende firma die de koe gebruikt als oorsprong voor de bron van elementen van de melk heeft, en niet uw eigenste moeder als voedster of min.

Maar alle gekheid op een stokje, dat is iemand die geen dierlijke producten eet. een veganist die drinkt ook geen melk eet geen kaas en draagt ook geen leer. Dus een bewuste vegetariër die koopt ook geen producten waar dieren op een of andere wijze in het productie proces gebruikt worden, ook dierproef vrije zepen ! Ook geen vis, vis wordt nog wel eens als vegetarisch gezien!

En weer een zijsprong, soja is te vermijden want door van deze afkomstige producten zoals tofu, worden wouden platgehakt, voedsel gebieden van de van origine daar levenden dieren (habitat). Dus niet verantwoord! ( Er is hoop, het komt ook uit Oostenrijk)

Wat men noemt 3e wereld landen daar komen vaak producten vandaan,die daar de grond uitmergelen door mono cultuur, en daardoor kunnen de mensen aldaar niet de voor hun nodige eigen voedsel, gewassen laten groeien. Maar terug naar eigen land.

De koe dit dier in Friesland onze moeder genoemd , wil men al in wat men koeien flats een soort moderne concentratie kampen voor dieren plaatsen! En ik neem aan dat degene die de koe hun moeder noemen deze niet opeten. Waarom dit, om de aandacht erop te vestigen dat dit gezonde product minder gezond kan wezen dan men denkt door de koe niet op een wei staat te grazen . Dit alles heeft te maken met menselijkheid en aandacht voor wat men doet en eet, en door zelf zo min mogelijk sporen in het landschap achter te laten, in India is dit een deel van het hindoeïsme, en ik denk dat veel Indiase mensen dit niet zijn volgens de voor genoemde, en velen andere dit gewoon doen uit besef dat dit hier op de aarde een compleet geheel is, en dat al wat men doet snel verstorend werkt op wat men de planeet aarde noemt. Al dit komt op mij zo over, dat ook veel gelovigen, dit niet zien, Gods creatie of de schepping genaamd, die wordt net zo makkelijk als een vuilnisbak beschouwt, of anders een soort onuitputtelijke bron, alleen voor hun genoegen. Een 2e huis, in waar dan ook, alleen in de auto naar het werk, terwijl er ook een collega daarna toegaat, op dezelfde tijd en redelijk op de route, koffie en dan geen solidariteits- koffie, een nieuwe kerk of tempel of een hal voor bijeenkomsten, terwijl er genoeg leeg staat, dit neemt ook grond in beslag waar normaal planten groeien. Inzicht is vaak ver te zoeken, kijk naar Bangla Desh, als voorbeeld daar wordt er bijna jaarlijks grote delen land overstroomd. Nu als men dit weet gaat men toch niet bouwen of investeren in dijken, dan gaat men wat hogerop wonen Dit is zoals ieder kan weten, geen oplossing voor de werkelijke oorzaak, men haalt bossen en ander gewas weg. Men bouwt dammen voor stuwmeren, voor de opwekking van elektriciteit. Maar waar vandaan komt deze manier van denken, aan de ene kant herbebossen, en de andere kant ontbossing of het onder water zetten van complete provincies of voorheen staten. Dit komt doordat u dit kan lezen! Hallo juist daar heeft u deel aan (ik steek de beschuldigende vinger niet uit, omdat dan er 3 naar mij wijzen). Stroom moderne vooruitgang! Normaal zou u dit van mij moeten horen, door middel van mijn stem, dus persoonlijk. De moderne media heeft dit veroorzaakt.

Dit heeft allemaal te maken met vegetarisme en milieu bewust worden! Koop groenten van uit eigen lands bodem en van het seizoen, ook fruit en mijd indien mogelijk exotische producten, maar vooral die niet op deze tijd van het jaar groeien of rijp kunnen zijn. Weet u wat zo een vrucht uit Nigeria moet kosten eigenlijk? Voor de hoeveelheid appelen benodigt voor 200cc appelsap is ongeveer 150 liter water. En dan nog het transport en de verborgen kosten, die men er niet bijtelt of beseft, lucht verontreiniging en vergift, daar worden vaak middelen gebruikt die hier verboden zijn, en daar het grond water vergiftigen


Het vreemde hieraan vindt ik , dit moet mij echt van het hart, men eet van alles, antilope biefstuk, giraffe nek, sprinkhanen en andere insecten, maar de hond, onze vriend! Die wordt niet opgegeten! Dit is niet echt komt dan op bij mij, voor mij nog steeds onbegrijpelijk door een duistere redenering ,waar Freud en Jung wakker over hadden kunnen leggen nachten lang. Waarom geen huisdieren? (Zoiets als de decadentie en verval van Rome)

woensdag 12 oktober 2011

Murti of deiti schilderen de basis! Ondergoed.

Op bovenstaande foto ziet u een voorbeeld hoe de beeldgedaante van ondergoed of onderkleding is voorzien. Deze is geverft op de beeldgedaante voor het fatsoen. Men laat deze tijdens het verkleden of baden niet naakt of bloot.

Zoekresultaten Google en bing vergeleken, door middel van Radha en Krishna

Bing Afbeeldingen
193.000 resultaten op Radha haar naam met hoofdletter, let op de verschillend resultaten met of zonder Hoofdletter of spelling.
RadhaKrishna 65.400 resultaten
radhakrishna 7.940 resultaten
Radharani 7.660 resultaten
Krishna 854.000 resultaten
de resultaten waren nu met of zonder hoofdletter gelijk
Op Google
Radha. Ongeveer 2.230.000 resultaten (0,39 seconden
Radharani. Ongeveer 76.000 resultaten (0,40 seconden)
RadhaKrishna. Ongeveer 596.000 resultaten (0,42 seconden)
Krishna. Ongeveer 3.470.000 resultaten (0,37 seconden)

Roles of Lakshmana

vrijdag 30 september 2011

Recept. Vegetarische pompoen risotte la Italia op bhaktamagzijn.

Ik hou van een goede risotto. Deze is zo veelzijdig - het zorgt voor een goede maaltijd als je vrienden of familie overkomen, of voor een aanzienlijke maaltijd, en voor elk kind dat ik het heb opgediend, het is altijd helemaal op. En de zoete en bittere smaak combinatie van de pompoen en feta ... goddelijk! Geroosterde pompoen en feta Risotto
800g pompoen, geschild en gesneden in 2 cm dikke blokken
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper
20g boter
2 a 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 kopjes Arboriorijst
! thl hing asitifida
½ kopje appelsap of druivensap, witte
5 koppen groentebouillon
½ kopje Parmezaanse kaas geraspt,
2 eetlepels oregano blaadjes
150 g feta (vegetarische gestremde van koeienmelk), verkruimeld . en deze is vaak om de 4.50 de kg bij de Arabische en Turkse winkels in blik.Peynir heet het dan (Fetah is Grieks)
Verwarm de oven voor op 200 ° C
Schep en meng de pompoen met de olijfolie, zout en peper, en leg deze op een bakplaat en bakken gedurende 30 minuten of tot het gaar is. Smelt de boter op matig vuur, voeg de bleekselderij toe en blijf bakken tot deze zacht en doorzichtig is. Voeg de rijst en al roerend na 2 minuten toe. Schenk de appelsap erbij en blijf roeren tot het is opgezogen door de rijst. Voeg de warme groenten bouillon een kopje per keer toe, weer roeren totdat de vloeistof is opgenomen. Ga door totdat de rijst gaar is, en dan meng u er de parmezaanse kaas, geroosterde pompoen, oregano bladeren en de helft van de feta erbij!. Klaar om te ofreren! :-) En opdienen, schep de risotto in kommen en bestrooi met de overgebleven feta.

Negen dagen Durga pooja, Nava ratri

Dhaka, Sept 23 Persbericht(bdnews24.com)
Durga Puja, het grootste religieuze festival in Bangla desh, en ook in veel andere landen wordt het herdacht of gevierd. Het wordt hier Navaratri genoemd. Wordt gehouden van 2 oktober tot6 Oktober.
In Bangla desh, in de hoofdstad zijn 193 paviljoens of mandaps, speciaal voor deze meest heilige plechtigheden opgebouwdt in de hoofdstad.
Naar de Indiase of Hindu religie Godin Durga daalt neer naar de Aarde om vrede en harmonie te herstellen en kwaadaardige krachten te vernietigen.
In Bengalen wordt deze plechtige periode gevierd doordat men nieuwe kleding koopt, cadeaus en lekkernijen. Families gaan naar de plechtigheden ter ere van Srimati Durga om hun eerbetuigingen te brengen. De priester van Dhakeshwari Temple Ratan Chakraborti,vertelde dat de mahalaya de dag dat gelovigen binnen af te tellen naar de Durga puja door de Godin uit te nodigen, zal beginnen op 27 September en Moha shasthi zal geobserveerd worden de 2 Oktober, dit is de laatste dag en dan word deze plechtigheden beeindigt.
Helaas is het voor velen, een herinnering een feestje waar men dan de fotolijstjes weer uit de kast haalt om moedertje Durga weer eens te zien, gelukkig wakkeren de winkeliers uit Suriname hier te landen het goddienstige besef nog wat aan. Men koopt dan wat kaarten en een soort pooja (puja) artikelen. En men reciteerd de gebeden.Dan zorgt moedertje Durga zoals alle moeders ervoor dat haar kinderen weer wat te eten hebben, de baan, en al die andere aardse dingen. Als het mis gaat is Zij en Laksmi weer voorzien van aandacht. Zoals de verloren zoon uit de bijbel, deze had zijn erfdeel verbrast en was daar in het verre land ver van familie aan de armoe geraakt. De vleespotten en andere banketten waren verdwenen, maar deze ging terug naar huis, arm uiterlijke schijn en grandeur verdwijnen snel door de ellende van de geest, manasah en dan zoals de zoon smekend met tranen in de ogen voor de vader, die liefdevol de verlorene omhelst en nieuwe kleding verschaft en de geit laat slachten voor een feestmaal. Zo keert men vaak terug naar de moeder. Of in grandeur zoals velen in dure kleding voor haar Durga matta verschijnen. Vergetend dat zij daar op dat altaar het hun verschaft heeft, en de berooiden bidden om haar hulp. Voor een baan, voor de kinderen,een goed huis. Of alleen haar zegen. Hoevelen zijn bij haar uit liefde thuis gebleven naar de oude traditie, respect voor de ouders, deze te verzorgen zoals de murti (haar beeldgedaante) op het altaar. En niet alleen pooja te houden omdat het de tijd van het jaar is! Of dat men zich verplicht voelt te gaan voor de familie, om gezien te worden, of wat los te krijgen.Laat de behoeftigen ook gezien worden, geef eten aan de armen. Geen geld geven maar voedsel, levensmiddelen aan de voedselbanken hier ter lande. Dan krijgen deze het ook! Dat is correct naar de Vedische geschriften, en goed voor wat spirituele vooruitgang.Door Pieter Franciscus (BS.Ananda Malik)

dinsdag 27 september 2011

Recept vegetarische Aloe Gobi, weer op Bhaktamagazijn.

Recept vegetarische Aloe Gobi.
Ingrediënten:

Dit recept verandert gewone bloemkool en aardappelen in iets heel anders. Het recept hieronder is met specerijen die eigenlijk niet nodig zijn (zoals kruidnagel en kardemom) of op zijn minst dat is niet hoe moeder het gemaakt heeft thuis, maar het voegt een aparte zintuigelijke gewaarwording toe.
Ingrediënten:
1 Grote bloemkool
3 Middelgrote aardappelen,
3 stengels bleekselderij, dun gesneden in lange repen
1 theelepel mosterd zaad
2 of 3 peulen kardemom
1 theelepel koriander
1 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel kurkuma
1 larier blad
1 a anderhalve theelepel asoetifida
3 eetlepels plantaardige olie


Recept vegetarische Aloe Gobi.


Eenvoudig recept om de Indiase keuken in huis te halen. (Neem een koekenpan of wok hiervoor. Dit is een Indiase wok.


Aloe is hindoestaans voor aardappelen en gobi is bloemkool (weer wat geleerd)
-Start met de aardappelen in een pan met water te doen. Laat ze koken tot deze net niet gaar zijn, lees het recept eerst hierover na. Schakelt u de hittebron, of zet het gas uit en laat deze staan in het water!
Snijd de bloemkool in kleine hapklare stukjes (ongeveer 2,5 cm "), de stronk apart (kan gegeten worden maar dan rauw, trouwens dat is heel gezond). Wassen en uitlekken in een vergiet.
Terwijl de aardappelen koken, verhit de olie in een grote koekepan of wok totdat deze heet is. Voeg het mosterdzaad en wachten tot ze beginnen te springen, maakt een knisperend geluid, meteen laag!. Dan de gesneden bleekselderij en als deze glazig wordt de rest van de kruiden en specerijen, laurierblad, kardemon ( de peul verwijderen, en even de zaden pletten) en kruidnagel (wachten met de kurkuma). De temperatuur weer verhogen.
Schep het om en om rond een tijdje en dan.
Doe de bloemkool in de koekepan en bak deze in de olie en de kruiden voor 2 minuten. Terwijl de bloemkool lekker bakt, en hier en daar licht bruin wordt voeg dan een halve kop water toe, snij de aardappelen in stukken en als de groente beetgaar is deze toevoegen aan de beetgare groente in de koekepan. Voeg de kurkuma toe en roer.
Blijf voorzichtig de bloemkool en de aardappelen omscheppen op een middelhoog gestelde warmtebron voor een paar minuten. Zodat de aardappelen heet zijn.
Voeg 1/2 kopje water toe als het nog niet gaar zou zijn en de warmte naar laag. Deksel op de koekepan en laat nog even pruttelen voor 5 minuten. Opmerking de aarappels zijn al gaar, laat deze niet tot pap worden. Aardappels zijn allemaal verschillend, dus let goed op, anders wordt het een puree.
.
Zout naar smaak en serveer Eet smakelijk Pieter Franciscus.
ps ik offer altijd,en velen dragen dit in gedachten op aan een hoger wezen, om hun dankbaarheid te tonen, op zijn minst kunnen wij er dankbaar voor zijn dat wij te eten hebben.