woensdag 13 augustus 2014

Ghee, links naar rapporten over de medicinale werking van geklaarde boter gemaakt van yoghurt.

Další informace a studie v anglickém jazyce:

en.wikipedia.org/wiki/Clarified_butter

en.wikipedia.org/wiki/Ghee

Evaluation of ghee based formulation for wound healing activity. www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874106000791   

Milk Fat Components as Potential Anticarcinogenic Agents. jn.nutrition.org/content/127/6/1055.short

Více zde: http://ghee.webnode.cz/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.cz

Een goede bron van informatie, http://www.veda.harekrsna.cz/ Ik kijk er vaak rond, en ze hebben vaak goede artikelen en sloka’s op hun site.

planetaryhierarchy

Een hele aparte schildering.

#ghee #boter #gharbadakasayivishnu

vrijdag 8 augustus 2014

Roedjak manis komkommer recept

  • 2 plakken ananas (vers of blik)
  • 1   appel
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1  rode peper, zonder zaad, in ringetjes
  • 2 tot 4 eetlepel tamari of citroensap
  • 1 eetlepel riet suiker
  • kleine komkommer
Se ananas en appel heel klein snijden. Een halve peper is voor de meeste voldoende wel altijd de zaden en zaadlijsten goed verwijderen. Bovenstaande kan net als komkommer in zuur worden gebruikt, de komkommer en reepjes of dunne plakken hierin en een nacht laten staan. Uitgebreid met geraspte peen, en kool (Savoie)en soms ook taugé erbij, maar het kan ook alleen met taugé gebruikt worden.
#Roedjakmanis #komkommer #recept

Goela djawa siroop van palmsuiker. Recept

een verbeterde versie van het recept:

Bereid 200 ml water voor.
Voeg 100 gram palmsuiker en 2 tot 3 eetlepels gewone suiker toe aan het water.
Breng het water aan de kook en wacht tot de suiker volledig is opgelost.
Zeef de siroop om eventuele stukjes vezel van de palmboom te verwijderen.
Giet de siroop terug in de pan en laat het iets indikken.
De goeladjawa palmsuiker siroop DIY is nu klaar om te gebruiken!
Opmerking: Houd er rekening mee dat de verhoudingen en kooktijd kunnen variëren, afhankelijk van de gewenste dikte en smaak van de siroop. Experimenteer naar eigen smaak!