vrijdag 28 september 2018

pasta , spinazie met tempé





Spaghetti met tempeh-bhaktamagazijn
3 ons spaghetti.  Blok tempé, groenten bouillon , een a anderhalf ons van die kleine tomaatjes! Wat boter zo een 30 gram, flesje 250 ml kookroom of slagroom, 150 gram spinazie! Een theelepel Hing (Asafoetida ) staat gelijk aan twee tenen knoflook!



De tempé in kleine blokjes bakken in wat boter of olie in Even bruin aan alle kanten bakken en opzij zetten! De spaghetti, je kan ook tagliere nemen maar spaghetti is voordeliger. Bereid deze naar de instructies op het pak klaarmaken met een blokje groenten bouillon
n de braadpan met wat boter of olie erbij de kleine tomaatjes gehalveerd bakken, maar heel even  ze mogen niet uit elkaar vallen!  Dan de grof gehakte spinazie er bij bakken, dus even laten slinken met de kookroom ((250ml)  en nog drie a vier minuten met de tempé er bij laten sudderen in de pan, dus even langzaam laten doorwarmen, dit op de uitgelekte bami op het bord scheppen, offreren maar!

dinsdag 28 augustus 2018

taartbodem maken zonder oven, basis recept

taartbodem maken zonder oven 200 gram koekjes 80 gram boter, of plantaardige margarine (ongezouten)
Basis recept,
Je kan allerlei koekjes voor dit recept gebruiken van speculaas tot bastogne koeken, zelfs tarwe biscuitjes! Handig voor een vegan taart!
doe de koekjes in een papieren of plastic zak en ram er op met een pan , met een deegroller gaat het ook heel goed! Enzv om de koekjes tot kruim te maken! Meng die met de al gesmolten boter, mengen en in de vorm doen als boden! Een uurtje in de ijskast zetten, om het te laten opstijven!
De topping, is vaak kwark of mascarpone!150 gram kwark 250 mascarpone, suiker of zoetstof  250 ml slagroom of vegan kokosroom
bhakta Piet(er)

donderdag 16 augustus 2018

Vegaburger zelf maakt!


Vegaburgers als vleesvervangers komen steeds meer op het bord, als snack en als onderdeel van de hoofdmaaltijd. Nu ik vind het nog steeds een vreemd iets om op mijn bord te krijgen, laats een bruine bonen burger. Eerlijk gezegd gaat mijn voorkeur dan meer uit naar een portie bruine bonen met een gebakken tomaatje en wat pizzakruiden! En naturel met een beetje boter en alleen wat zout vind ik het al een traktatie!
Maar een ding, het is wel zo dat als je een vegaburger zelf klaar maakt, in de eigen keuken je een stuk voordeliger uit bent!
Een blikje linzen met een beker rijst die je dan wel eerst moet koken,en een lepel gehaktkruiden geven samen gemengd en gekneed al een leuke vegaburger, je kan er ook een snee oud brood bij doorheen doen geeft niet alleen meer binding maar er ook een andere structuur aan!! Die als je de hamburger eerst in een papje van wat maizena aangemaakt met water in de panko, of broodkruim duwt, aan beide zijden (maizena vervangt het ei) en dan bakt geeft een krokant korstje er omheen. Je kan er nog allerlei andere dingen bijdoen, zoals mais of doperwten, selderij! Ook wat havermout of een aardappel erbij bind het wat meer! En zodoende heb jij al snel een eigen vegaburger gemaakt (geef in het commentaar het recept van jouw vegetarische vleesvanger of burger)! Bhakta Piet(er)

zaterdag 14 juli 2018

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen van gekookt voedsel een zonde, dit komt omdat iedereen recht heeft op eten, of hij nu geld heeft of niet).
bhakta Piet(er)