zaterdag 14 september 2013

betekenis dhira

dhīra — self-controlled; SB 1.18.8
dhīrā — who is sober; SB 10.52.38
dhīra — even those who are sober; SB 10.53.51-55
dhīra — and those who are sober-minded; SB 11.4.9
mahā-dhīra — completely sober; CC Adi 8.55
mahā-dhīra — most sober; CC Adi 9.16
dhīra — pacified; CC Madhya 4.46
dhīra — fixed; CC Madhya 5.158
dhīra-adhīra-ātmaka — consisting of jealous anger, which is sometimes expressed and sometimes suppressed; CC Madhya 8.172
dhīra-lalita — a person who can keep his girlfriend always in subjugation by different qualities; CC Madhya 8.187
dhīra-lalitaḥ — a hero in loving affairs; CC Madhya 8.188
dhīra — patient; CC Madhya 8.199
dhīra — patient; CC Madhya 11.128
dhīra — patient; CC Madhya 12.166
haya dhīrā — are very sober; CC Madhya 14.143
dhīrā-adhīrā — a mixture of sober and restless; CC Madhya 14.143
dhīrā — the sober; CC Madhya 14.144
dhīrā-adhīrā — the heroine who is a combination of sobriety and restlessness; CC Madhya 14.148
dhīrā-ādi-vibheda — the three divisions of dhīrā, adhīrā and dhīrādhīrā; CC Madhya 14.151
dhīra — sober; CC Madhya 15.140
dhīra — sober; CC Antya 2.170
mahā-dhīra — very sober; CC Antya 5.45-46
mahā-dhīra — very grave; CC Antya 5.114
dhīra — sober; CC Antya 9.151
dhīra — a very learned and gentle scholar; CC Antya 14.5
dhīra — sober; CC Antya 18.63

woensdag 11 september 2013

De vloek van Laksmi! column

De Sri Srimad Bhagatam Devi vermeld dat Hari bij het weerzien met Lakshmi begon te lachen, Laksmi dacht in zichzelf waarom lacht Hari? Ziet Hij wat lelijks in mijn gezicht? En Hij is nog wel zo een tijd weggeweest, maar als Hij niets lelijks in mijn gezicht ziet waarom zou Hij dan lachen, als er niets te lachen valt, niemand lacht zomaar.Of Hij moet een andere beeldschone vrouw mijn bijvrouw hebben gemaakt. Toen kwam er plots iets over haar en langzaam en duidelijk vervloekte zij Hari, dat Zijn hoofd er af zou vallen. Zij had overwogen dat een bijvrouw pijnlijker voor haar zou zijn dan weduwe worden. En zo weet u de oorzaak waarom Heer Hari Zijn hoofd verloor. En later waarom Heer Hari een paardenhoofd kreeg van Brihaspati, dat is een nog langere geschiedenis , want het is de oorzaak van de geschiedenis van Sri Hayagriva de Heer met een paardenhoofd naar Suta gereciteerd naar de purana van Vyasadeva

Osho Quote en reflecties

Osho Quote en reflecties
Don’t be attached to the things of the world, and don’t be attached to the things of the other world, because things are things. It makes no difference whether they are of this world or the other world – attachment is the problem.
- Osho
Wees niet gehecht aan wereldse zaken, en wees  ook niet gehecht aan dingen van andere werelden.
dingen zijn dingen, het maakt geen verschil of deze van deze wereld of de andere wereld, gehechtheid is het probleem


Osho Quote en reflecties, gedachten die hierop volgden.  

Wees niet gehecht aan wereldse zaken, en wees  ook niet gehecht aan dingen van andere werelden. Het zijn alleen maar labels, het maakt geen verschil of het labels,  zijn uit deze of een andere wereld. Het vormen en benoemen komt nog steeds voort uit onze beperkte materiele gedachten en voorstellings vermogen, beperkt denken is het probleem.
Het is een quote die ik heb laten beinvloeden bleek later, door de sutra's van Boeddha ,zijn satsang, Bodhisatva vertelt de aanwezigen, na een vraag van hoe ziet de hemel, de spirituele wereld eruit Matreya? Boeddha beantwoord dit met dat kan ik niet met woorden uitleggen omdat het te ver boven het menselijk verstand uit gaat.
Naar Krishna kan u de quote ook op deze manier intepreteren. Wees niet gehecht aan wereldse zaken, geef mij de vruchten van uw werk, van wat u gedaan denkt te hebben. Werk en baatzuchtig streven geeft hechtingen zoals Osho ook verteld, men moet zich losmaken van de bindingen van deze wereld, geen huizen bouwen op een brug die men moet oversteken. Het laatste is een andere quote van Osho uit een boek waar hij een gedeelte van het nieuwe testament  bespreekt, naar zijn manier van denken.

Dharma in de knop.column

Het moet in onze herinnering blijven dat niet alleen de ouders maar de hele wereld, helpt onze kinderen te laten groeien! Het  leven bestaat uit overleven door ander leven. U hoeft niet te stoppen met eten, maar ontwikkelt uzelf voor een hoger doel
Maar door het voorgaande punt, onze overlevingsdrang wordt de ontwikkeling van compassie en barmhartigheid tegengewerkt, barmhartigheid is eigenlijk in tegenstelling, in strijd met de wil  te overleven.

maandag 9 september 2013

Minimaal 1500 mandels waren dit jaar verzekerd tijdens Janmashtami in India

MUMBAI, INDIA, August 27, 2013 (The Hindu): De boterpot breken tijdens Janmasthtami heeft de verzekering geen windeieren gelegd. De deelnemers laten zich tegenwoordig verzekeren. De boterpot brekers maken torenhoge pyramides door op elkaar te klimmen als in het circus. Aangezien de menselijke pyramides steeds hoger worden,  en de boterpot  tegenwoordig steeds vaker gevuld is met geld. Gemiddeld  ongeveer vijftien Lakh dat is ongeveer 23.000 dollar,

Mandels zijn de festiviteiten organisaties.

Zen aan de kust. door Pieter.

Een sneeuwbui valt in zee, stil !
Een sneeuwbui valt in zee
witte vlokken op de kust

witte vlokken op de kust, schuim of lust?
Een sneeuwbui valt in zee by kavi bhakta Piet(er)

Column Winkelen op de Leyweg +recept.

Column    Winkelen op de Ley weg
+recept.
Al wandelend gaan de  zintuigen speurend langs de winkel ruiten waar verleidelijk kortings- affiches hangen achter de ramen, opvallende gekleurde posters,maar door de ondervinding wijzer versneld ik de pas! Op naar de goedkope en niet te dure consumeren goederen, Vooruit, op het voorste gedeelte bij de Hengelo laan is het fruit bij de kraam vaak goedkoop!En bij de Ärabiscse supermarkt, kijk ik ook weer wat vaker rond, aangezien ik dan een of twee van die kleine komkommers neem, en bv een tomaat of een een of twee pepers wat echt scheelt in de kosten en vaak is er niet meer nodig voor een offering, en de halal kaas (vegataries) is een euro goedkoper dan de grote supermarkt in het winkelcentrum .
+ receptDe kleine komkommers, eigenlijk worden deze meestal voor de inleg gebruikt? Voor de inleg in het zuur, zoetzure augurken.
2 kleine harde komkommers, of augurken deze wassen in blokjes snijden met een of twee eetlepels olijfolie in de pan, even roerbakken de tomaat erbij, wel gewassen en klein gesneden, de halve peper zonder zaad als laatste in de pan. De tomaten en de augurken met een halve theelepel rozemarijn even doorbakken.Als rijst uw voorkeur heeft neemt u dat en anders macaroni (volkoren) snijdt de kaas in smalle reepjes en deponeer die bij het opdienen op de maaltijd, ik offer dit eerst, dus dan staat het een paar minuten al op een tafel, meestal op het keuken altaar.Als u een gril heeft kan u het daar ook nog een minuut of 5 onderzetten tot de kaas licht gesmolten is.Als u zoals mij de macaroni in de bouillon kookt kan u een gedeelte gebruiken om twee derde van de kaas in te laten smelten,tot een saus dan wel wat peterselie erop voor de garnering.
PS, als u niet van verse peper houdt neem dan witte of zwarte peper de gewoon gemalen. Goed nieuws, ik vond laats weer de bekende metalen peper strooi busjes terug in de Super

Bananen wetenswaardigheden

Een banaan is een langwerpige, licht gebogen vrucht, die afkomstig is van de bananenplant. In de tuinbouw valt de banaan onder de groenten, botanisch is het een kruid, dus geen boom. En hier in Nederland eten wij de banaan meestal als vrucht. Wetenswaardig de banaan werd als eerste in wat wij nu Nieuw Guinea noemen geteeld, met drainage systemen als een soort terras bouw meer dan 7000 jaar terug naar koolstof testen (datering). Zie ook de aardappel velden in Peru, eeuwen oud waar ook al voor de jaartelling aardappelen werden gekweekt, of verbouwt met behulp van bevloeiing en afwatering systemen (niet machinaal) bijna boven op bergen.
Bananen en aardappels zijn hier nog niet zo lang bekend .

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen