woensdag 11 september 2013

Osho Quote en reflecties

Osho Quote en reflecties
Don’t be attached to the things of the world, and don’t be attached to the things of the other world, because things are things. It makes no difference whether they are of this world or the other world – attachment is the problem.
- Osho
Wees niet gehecht aan wereldse zaken, en wees  ook niet gehecht aan dingen van andere werelden.
dingen zijn dingen, het maakt geen verschil of deze van deze wereld of de andere wereld, gehechtheid is het probleem


Osho Quote en reflecties, gedachten die hierop volgden.  

Wees niet gehecht aan wereldse zaken, en wees  ook niet gehecht aan dingen van andere werelden. Het zijn alleen maar labels, het maakt geen verschil of het labels,  zijn uit deze of een andere wereld. Het vormen en benoemen komt nog steeds voort uit onze beperkte materiele gedachten en voorstellings vermogen, beperkt denken is het probleem.
Het is een quote die ik heb laten beinvloeden bleek later, door de sutra's van Boeddha ,zijn satsang, Bodhisatva vertelt de aanwezigen, na een vraag van hoe ziet de hemel, de spirituele wereld eruit Matreya? Boeddha beantwoord dit met dat kan ik niet met woorden uitleggen omdat het te ver boven het menselijk verstand uit gaat.
Naar Krishna kan u de quote ook op deze manier intepreteren. Wees niet gehecht aan wereldse zaken, geef mij de vruchten van uw werk, van wat u gedaan denkt te hebben. Werk en baatzuchtig streven geeft hechtingen zoals Osho ook verteld, men moet zich losmaken van de bindingen van deze wereld, geen huizen bouwen op een brug die men moet oversteken. Het laatste is een andere quote van Osho uit een boek waar hij een gedeelte van het nieuwe testament  bespreekt, naar zijn manier van denken.

Geen opmerkingen: