vrijdag 14 augustus 2015

Kechari, tempel gerecht voor Jaganatha Orissa vegetarisch recept

Kechari of kichari wordt vaak gebruikt voor de voedsel offeranden in de tempels in Orissa. Het is redelijk eenvoudig te maken. Ook een eenpans maaltijd al worden er in de tempel allerlei gerechten bij geserveerd.
  • Korianderblad 5  takjes
  • 2 grote beker rijst
  • 1kokosnoot en het kokosvlees raspen
  • 2 eetlepel komijnzaad
  • 3 eetlepels gestampte gember (vers)
  • halve beker mung bonen
  • 4 bekers water
  • zout
  • handje rozijnen
  • 1 eetlepel asatoefida vervanging voor knoflook
  • 50 gram boter (vega margarine)
Bereiding
Water in een pan aan de kook brengen. Het komijnzaad in 2 eetlepels boter licht roosteren dan meteen in het kokende water doen. Dan de rest van de ingriedenten in de pan deksel erop en op een laag pitje laten sudderen. Zorg ervoor dat de rijst net niet tot pap kookt. In India Orissa wordt dit vaak geserveerd met gebakken aardappel. En als groente geen aubergine als men voor Jagannatha kookt. Maar bijvoorbeeld kort gekookte bloemkool die nog even gefrituurd wordt tot die lichtbruin ziet. Het is wat olieachtig maar men vind dat daar lekker.
#bhakta #bhaktapiet(er) #recept #jagannatha
 foto onder de CC BY 2.0 het recept alleen met duidelijke naamsvermelding plus een werkende link naar deze pagina.

donderdag 13 augustus 2015

Respect als zuivering voor jezelf

Respect als zuivering voor jezelf

Respect voor alles om je heen. Alles wat leeft heeft een spirituele essence. Planten, dieren en mensen. Stenen hebben energieën zoals water. Hebt respect voor alles. En dat komt weer bij je terug. Dankbaar voor het water dat we drinken, waar we ons mee baden. Spreek het eens uit, maak er een gewoonte van dank is ook een vorm van respect.

#bhakta #bhaktapiet(er) #respect

Naan brood zelf maken

  • 450 gram bloem
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • half zakje gedroogde gist a 7 gram of verse gist
  • 1 theelepel komijn zaad, roosteren en fijnstampen
  • 2 a 3dl water
  • sesamzaad
  • 2 a 3 eetlepels olie
  • yoghurt

Bereiding.                                                                

Ovenstand 230 Celsius

Bloem zeven met de komijn, voeg dan eerst een klein beetje yoghurt toe een halve beker zo. Doe er ook wat zout bij naar eigen smaak. Goed kneden de olie moet er ook bij. Dan steeds een beetje water toevoegen tot er een soepel deeg ontstaat. Zet het deeg in de kom met een warme vochtige doek er over op een warme plaats voor circa anderhalf uur.  Druk het deeg in , verdeel het in vieren. En maak er een soort ovalen platte schijven van leg ze een geoliede plaat, strooi er wat sesam zaad op. En nog zo een tien minuten laten rijzen. En dan de voorverwarmde oven in voor  circa zes tot acht minuten.

foto onder de CC BY 2.0 het recept alleen met duidelijke naamsvermelding plus een werkende link naar deze pagina.

zondag 9 augustus 2015

Spirituele boodschappen, column

Het belangrijkste over het zien van veren, symbolen. Spirituele boodschappen, in je dagelijkse leven, zo ook nummers. Is dat jij met aandacht aanwezig bent in het moment. En dan pas kunnen boodschappen van buiten af tot je doordringen. Ook hier weer is het erkennen van het zien van voortekens, symbolen en ook cijfers. Dat je gaat inzien dat er gecommuniceerd met je wordt. Door gidsen, engelen, deva's. Die berichten zijn voor jou bestemd! En luister dan naar je intuïtie.  Dan kom je er ook op wat die boodschap betekend voor jou, jij alleen bent degene die weet wat er in jou, en om je heen afspeelt. Het antwoord komt dan uit jou eigen hart, daar kun je al die antwoorden vinden. (En die hogere sturing)! PS vergeet het niet op te schrijven!
#bhakta #piet(er).

Want er is leven na de dood!

Want er is leven na de dood!
Waarom leest u dit nu net vandaag, dit stukje? Omdat er wat waars in zit, niet een beetje waar!  Kijk als wat wij toeval noemen, nu heel gewoon is. Maar, dat men het ongewoon maakt?! Ik dacht aan een kennis van mij. En dan zie ik hem ineens, wat is daar vreemd aan? Aan een familielid of vriend te denken! ik dacht aan je. En hup daar is die! Nee, want ik had hem als voorbeeld een hele tijd niet meer gezien. Daarom kwam hij in mijn gedachten. En dan blijkt dat hij net terug van weggeweest was.  Wat leuk ik had vanmorgen nog aan jou gedacht. En als op bestelling, daar is die. Waarom is dat vreemd. Is er soms een cursus of workshop voor nodig om dit te ontwikkelen a 350 euro? Vast wel en nog duurder ook. Dat ik dit schrijft vind u binnenkort ook doodgewoon, omdat u en ik dat allebei al hebben contact met elkaar, die verbinding tussen ons.  En de kosmos. Hoef je niets voor te doen. Het is er gewoon, door alleen al het te aanvaarden dat het zo is. Stel u er gewoon voor open. Zeg dit eens hardop.                                                                            Ik aanvaard dat er verbinding is tussen mij en alles wat er leeft op deze wereld en de kosmos                                                                En herhaal het een paar keer. HET = Er GRATIS BIJ GELEVERD BIJ U GEBOORTE

Een gedeeld bericht van wiccabewustzijn op facebook.

zaterdag 8 augustus 2015

Spirituele groei

Het is augustus en alles staat in volle groei en bloei. De oogsttijd is begonnen, ik kocht vandaag een schaaltje bosbessen. En de appeltjes en de peren van de buren krijgen al kleur. En toch kan je het najaar al voelen naderen. De energieën zijn op hun top. Ook de onze, al laten wij die vaak door de warme dagen beïnvloeden. Meer en meer een reden om vroeg in de ochtend op te staan. Om te gaan werken, of te mediteren. En ook avonds als het weer wat koeler wordt. Heb jij je ook al geaard? Door eens vroeg in de ochtend op blote voeten door de ochtend dauw te wandelen. Een tocht langs het strand met een voeten bad, je tenen in het zand voelen zakken. Dit breng je terug bij je aardse energie. Laat je raken door die basis energie! Het zal je veel kracht geven. Ook door dankbaar te zijn, wees dankbaar door het te tonen er over te praten, dank God de engelen, voor de gaven die ons als het ware geschonken worden. De bramen langs de weg, de prachtige bloemen. Dat we water hebben, een douche kunnen nemen, Sta eens bij al die  schijnbaar zo “gewone dingen” stil !.
Liefs, PieterFranciscus
tot het volgende orakel
  • Mabon * - Wicca/Pagan  noordelijke hemisphere  (begint met zonsondergang 22)
  • Ostara * - Wicca/Pagan  zuidelijke hemisphere  ( begint  ,,          ,,     ,,,     22) gedeeld met permissie van pieterfranciscus
  • dinsdag 4 augustus 2015

    Vaak hoor je dat wij in illusie leven

    De illusie, vaak hoor je dat wij in illusie leven. De boeddhisten gebruiken het woord vaak voor deze wereld, ook andere spirituele richtingen gebruiken voor deze wereld termen als materiële, illusie, maya. We krijgen informatie door onze zintuigen oren, ogen enz., maar dat is allemaal lege informatie zonder de hersenen. Die er een betekenis aan vast plakken naar ervaringen. En wat je geleerd heb van ouders en de maatschappij. Een voorbeeld denk eens aan een  appel, dan komt er een plaatje dat uit het geheugen wordt gehaald naar boven in de geest. Dit speelt zich allemaal af in de hersenen of brein. Het spirituele Spychic, zoals helderziendheid, contact met andere werelden. Gebeurt op een boven natuurlijke wijze. Dus niet door middel van het biologische natuurlijke lichaam.

    #bhakta #bhaktapiet(er)

    Vragen of aanvullingen geef gerust een berichtje.

    visitors al 2500 na de mijlpaal van 50000 verleden maand.

    52504 bezoekers 4-08-15

    Creativiteit is de enige strategie om uit een moeilijke omstandigheden te komen. Orakel levenswijsheid

    Creatief is niet alleen tekenen of schilderen. Creatief moet een levenshouding zijn. Jouw manier van denken! Wanneer je creatief bent zit je nooit onthand. Creatief zijn betekend van de meest gewone ingrediënten iets verrassend of een traktatie kunnen maken.

    Smelt een kopje suiker in de koekenpan, verwarm het niet te snel tot het goudkleurig wordt, je kan als je er een lepel insteekt en het weer terug giet een soort draad effect zien als het stevig genoeg is dan op een beboterde aanrecht gieten als het afkoelt wordt het hard. Als een zuurtje, je kan er als het nog zacht is gebroken pinda’s induwen of kristal of poedersuiker. In stukken breken en in de snoeptrommel.

    #bhakta #bhaktapiet(er)

    maandag 3 augustus 2015

    Overstroming dag 2 Ganges eist haar oevers terug.


    De Ganga is weer flink gestegen. En de berichten zijn dat het water nog hoger komt. Vreemd is het niet wij zijn er al jaren bekend mee dat Bangla Desh regelmatig overstroomd wordt. Misschien herinnerd iemand zich nog de actie op televisie voor Bangla desh. In dit gedeelte overstroomd het al honderden jaren het staat zelfs in de heilige boeken. Ook dat de eilanden in de vorm van een Lotus waar Maha prabhu geboren was regelmatig overstromen. De gewoonte was daar wat te gaan verbouwen en na de oogst weer naar de hogere gronden te verhuizen, alleen de vissers blijven er meestal rondhangen met hun boten. Ter herinnering Nederland heeft daar dijken gebouwd maar de inwoners zijn buiten die dijken gaan wonen. En moesten bij de volgende moesson periode weer evacueren.

    Hooggerechtshof India . Afbeeldingen van Goden als reclame op artikelen toegestaan

    New Delhi, India, 25 juli 2015 (NDTV): Het is prima om foto's van de Goden en Godinnen te gebruiken voor commerciële producten, het Hooggerechtshof zei vandaag, een petitie ongeldig te verklaren voor een ​​verbod. "Er zijn 33.000 crore (330 miljard) Goden en Godinnen en iedereen is vrij om hun afbeelding te hebben. Hoe kunnen we zeggen dat er geen beeld van God zou moeten zijn voor het hele land?" hoofd Justitie van India H.L. Dattu gezegd.Een petitie had een verbod op het gebruik van beelden van goden op producten gevraagd, met het argument dat het respectloos is. Indiener zei dat hij "benadeelde" die foto's van de goden werden gedrukt op puja artikelen, voedsel, kruiden, medicijnen en kleren. De opperrechter antwoordde:. "Een zakenman kan zeggen dat ik ben een liefhebber van Lord Balaji of godin Lakshmi en mijn zoon en dochter, met deze namen Wat is er mis als ik God foto's met deze namen in naam-platen, auto of op de producten plaats? Wat is er mis mee? Waarom zouden wij mensen weerhouden van het gebruik van een beeld van God? " De rechter zei dat ondernemers mogelijk kunnen voelen als ze Gods foto's op hun producten, of het hun bedrijf zou helpen.

    Prachtige licht vuurshow in Delhi akshardham video

    zondag 2 augustus 2015

    alleen voor de foto


    Vegetarische recepten zonder uien of knoflook.

    Vegetarische recepten zonder eieren. En ook geen knoflook of uien dit is naar de yoga traditie. En eerlijk gezegd het bekendst onder de boeddhisten, waar ze vaak helemaal geen kruiden of specerijen aan het eten toevoegen. Vaak zet ik er wel de hoeveelheid knoflook bij. Omdat men dan de hoeveelheid Hing of asatoefida in verhouding tot de knoflook beter kan uitrekenen. Hing of asatoefida wordt in de Vaisnava keuken veel wordt gebruikt als een soort surrogaat voor de knoflook en uien.. http://bhaktamagazijn.blogspot.de/search/label/recept