Kechari of kichari wordt vaak gebruikt voor de voedsel offeranden in de tempels in Orissa. Het is redelijk eenvoudig te maken. Ook een eenpans maaltijd al worden er in de tempel allerlei gerechten bij geserveerd.
Water in een pan aan de kook brengen. Het komijnzaad in 2 eetlepels boter licht roosteren dan meteen in het kokende water doen. Dan de rest van de ingriedenten in de pan deksel erop en op een laag pitje laten sudderen. Zorg ervoor dat de rijst net niet tot pap kookt. In India Orissa wordt dit vaak geserveerd met gebakken aardappel. En als groente geen aubergine als men voor Jagannatha kookt. Maar bijvoorbeeld kort gekookte bloemkool die nog even gefrituurd wordt tot die lichtbruin ziet. Het is wat olieachtig maar men vind dat daar lekker.
#bhakta #bhaktapiet(er) #recept #jagannatha
foto onder de CC BY 2.0 het recept alleen met duidelijke naamsvermelding plus een werkende link naar deze pagina.
- Korianderblad 5 takjes
- 2 grote beker rijst
- 1kokosnoot en het kokosvlees raspen
- 2 eetlepel komijnzaad
- 3 eetlepels gestampte gember (vers)
- halve beker mung bonen
- 4 bekers water
- zout
- handje rozijnen
- 1 eetlepel asatoefida vervanging voor knoflook
- 50 gram boter (vega margarine)
Water in een pan aan de kook brengen. Het komijnzaad in 2 eetlepels boter licht roosteren dan meteen in het kokende water doen. Dan de rest van de ingriedenten in de pan deksel erop en op een laag pitje laten sudderen. Zorg ervoor dat de rijst net niet tot pap kookt. In India Orissa wordt dit vaak geserveerd met gebakken aardappel. En als groente geen aubergine als men voor Jagannatha kookt. Maar bijvoorbeeld kort gekookte bloemkool die nog even gefrituurd wordt tot die lichtbruin ziet. Het is wat olieachtig maar men vind dat daar lekker.
#bhakta #bhaktapiet(er) #recept #jagannatha
foto onder de CC BY 2.0 het recept alleen met duidelijke naamsvermelding plus een werkende link naar deze pagina.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten