woensdag 23 augustus 2017

Wat zijn mantra’s?

Mantra’s het woord is zelfs opgenomen in de Engelse woordenboeken, worden vaak beschouwt als gebeden in het Westen, waar een even grote groep het tegendeel blijft beweren!

Mantra's wordt er verteld zijn even oud als de mensheid, het universa werd geschapen met klank. Brahma verteld de overlevering deed dit met de sybille Ohm. Het eerste geluid naar de Vedische Indiase klassieke geschriften. Bijna alle spirituele richtingen in India en daar omheen gebruiken mantra's!                                   

Wat zijn mantra’s?

 Ze kunnen bestaan uit woorden, klanken of een combinatie. Mantra’s wat slechts een Sanskrit woord is komt oorspronkelijk uit wat men later India is gaan noemen, waar het als een heilige taal wordt beschouwt omdat vooral de hogere brahmaanse kaste het  gebruikte! De mantra's genaamd, werden als gebeden gericht aan verschillende goden en goddelijke krachten of zegens te verkrijgen. In het Sanskriet wordt ‘Man’ meestal met geest vertaald, gedachten dus en ‘tra’ als bevrijding of voertuig voor de geest. De oorspronkelijke betekenis van het woord is door de vele betekenissen die er aan gegeven werden eigenlijk ondergesneeuwd!
Bhakta Piet(er)

Geen opmerkingen: