Doorgaan naar hoofdcontent

Yoga leert jou niet hoe jij vrij van stress

Yoga leert jou niet hoe jij vrij van stress van de wereld kan leven, of zonder jou er zelfs maar over op te winden, of gelukkig te worden! Nee dat leert de yoga jou niet. Omdat jij toch blijft vertrouwen op het nieuws, of  berekeningen gemaakt zoals de computer het weer van vandaag of morgen voorspelt! Het eerste wat jij jezelf moet gaan beseffen is, dat jij het echt allemaal zelf moet gaan doen! De illusie schept zich naar jou, dus blijf er wel de schrijver en de hoofdrol speler van!Hoe wordt jij vrij?
Een van de eerste dingen die bij de meeste mensen opkomt, is geld! Dus budgetteren is een van de hoofdpilaren van jouw vrijheid! Dus door wat geld achter de hand te hebben kan jij meer kanten uit. Dus hoef jij je minder zorgen te maken over een onverwachte rekening, een tegenvaller! Wat ook belangrijk is koop geen broodjes in een kantine, of eethuis, restaurant, neem zelf wat mee. Een kop thee of glas water kost buiten de deur geld. Wat jij gewoon in je zak kan houden dor dit van huis af mee te nemen. Even tussendoor, vijf flesjes water is al gauw vijf euro gemiddeld, pus een of twee broodjes of een andere snack die jij buiten de deur koopt, maakt al snel jouw bankrekening twaalf euro lichter per dag. En dan koop je nog op een voordelig adres! En dit zeg 300 keer! 3600 per jaar, voor de meeste onder ons zou het wat minder kunnen zijn, maar het legt er niet veel naast als jij bewuster  boodschappen gaat doen! Denk je eens in wat een vakantie je kan gaan boeken als je twee derde van dit bedrag op de bak opzij zet!
Contacten.
In deze periode van de geschiedenis die geschreven wordt, elke minuut weer! Zijn de gewone mens tot mens contacten, door de sociale media veranderd, dating apps worden steeds vaker gebruikt ook. Maar jij kan ook nog steeds iemand gewoon aanspreken! Zolang je niet teveel afwijkt van het standaard beeld dat men heeft, vallen dit soort interacties over het algemeen wel positief uit! Belangrijk is goed te luisteren naar de ander. En niet alleen jouw eigen mening weer te geven, je bereikt er meer mee door overeenkomsten  met jouw punten in het verhaal van de ander te vinden dan over jouw gelijk te gaan strijden! Dit scheelt ook weer stress!
Opstaan elke dag weer!
Opstaan is voor veel mensen het gruwelijke moment wanneer de wekker afgaat. En dag als een loodzware last te wachten ligt tot dat er wordt opgestaan! En de dekens over je heen trekken om jezelf te verstoppen of te beschermen ervoor helpt niet echt, weet je!
Sta gewoon een uur eerder op, maak een andere ochtendroutine. Die van mij bestond eerst eruit van uit bed stappen naar de kraan lopen en min hoofd onder de lopende kraan stoppen. En meteen de deur uit, dat werkte bij mij echt goed! Ook als ik te vroeg wakker geworden was!
Schrijven!
Schrijven doet meer dan je denkt, niet alleen voor je beroep maar ook voor jouw gedachten patronen die hierdoor ook beter gaan formuleren, ook in je gesprekken met anderen gaat dit voordelen opleveren. Daarom is bij schrijven en een redelijke kennis van de grammatica een moeten . Leer waar de dt moet staan dit scheelt echt in jouw eigen denken, lees goede Nederlandse literatuur,                      Als jij  een fout in jouw eigen verhalen ontdekt zet er dan een streep doorheen of corrigeer dit meteen.. Doe dit bij meditatief schrijven, of als jij een schrijversblok hebt juist niet! Maar pas aan het eind van je schrijfwerk, en op de computer gebruik je eenvoudig de spelling- correctie!
Er is wel meer wat bij de yoga of gewoon te leven stress reduceert, zoals geen nieuws meer kijken of de krant elke dag te lezen. De koppen ervan is al ruim voldoende om bij een gesprek niet als een geheel wereldvreemd over te komen!
Een hobby zoals een taal erbij gaan leren of leren tekenen. Een muziek instrument gaan bespelen geeft al een verrijking van je leven!

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Welke kruiden bij welke Groenten

Welke kruiden bij welke Groenten! EEN KORTE LIJST DIE JE DAARBIJ een eind op weg helpt. Er zijn altijd meer combinaties mogelijk! Maar deze passen in gepaste hoeveelheid er goed bij.
Aardappelen, Basilicum,koriander, nootmuskaat, paprika, rozemarijn, selderij.
Andijvie citroenmelisse, dragon, mosterd, nootmuskaat, peper, selderij.
Asperges Bonenkruid, dille, kerrie, nootmuskaat.
Aubergines Basilicum, kervel, salie, rozemarijn.
Bieten Bonenkruid, dille, dragon,kervel, koriander, kruidnagelen, marjolein, mosterd, peper, salie, selderij, tijm.
Bloemkool Dragon, foelie, kerrie, koriander, kummel, marjolein, mosterd, nootmuskaat, peterselie, rozemarijn.
Boerenkool, marjolein, mosterd, nootmuskaat.
Bonen Basilicum, bonekruid, dille, dragon, foelie, kerrie, Basilicum, Oregano, kruidnagelen, maggi, marjolein, nootmuskaat, paprika, peper, rozemarijn, tijm.
Broccoli Dragon, foelie, koriander, nootmuskaat, kummel. 
Chinese kool Basilicum, dille, foelie, koriander, kruidnagelen, kruizem…

Hindoeistische Mandirs, en tempels in Nederland

Deze lijst is nog niet compleet of gesorteerd,maar zo heeft u tenminste adressen, of aanknoop punten in uw buurt. Deze adressen zijn van de Arj samaj en Sanatan dharma, u kunt altijd uw adresgegevens naar mij opsturen, zodat ik deze kan aanpassen of toevoegen.
Almere
Shri Sanatan Dharm Sabha Almere Kampenweg 3
1324 SB Almere

Sai Mandir, Olst  06 43 06 92 69 Sai Mandir Olst Hendrik Droststraat 34 8121 RH Olst (Overijssel) Nederland
Shiv Mandir
Prozastraat 121
1321 GZ Almere
Amsterdam

Mandir Vaidiek Arya Samaj Amsterdam
Ortler 101
1060 NL Amsterdam
Dewi Dham Mandir Daalwijkdreef 100 hoek Elswijkdreef                                                        Amsterdam Z.O.

Shri Radha Krishna Mandir
Saaftingestraat 32
1069 BW Amsterdam

Shri Ram Mandir "Ayodhya Dham"
Tilanusstraat 44
1091 BL Amsterdam Oost

Shri Vishnu Mandir
Karel du Jardinstraat 60
1073 TC Amsterdam
Apeldoorn
Shiv Mandir ik heb vernomen dat de mandir daar weg is.

Kelvinstraat 1
7316 KC Apeldoorn


Vereniging Jai Hanuman
Arnh…

Recept. Zelf kookroom maken! Door bhakta Pieter

Kookroom men ziet het in de supermarkt vaak in kleine plastic flesjes! Maar staat u er wel eens bij stil vooral door de aankomende feestdagen dat u het makkelijk zelf kan maken?
En ook nog goedkoper en milieuvriendelijker, en u spaart Krishna zijn elementen!
Kookroom maken
U neemt 50ml room en doet er iets meer melk bij, u kan er dan nog wat bloem bijdoen, of tapioca indien aanwezig. Deze kookroom is fijn om mee te binden en schift niet.
Gebruik het eens voor een pasta saus, met wat meer melk warm maken en wat geraspte kaas erdoor.En naar gelang de hoeveelheid wat oregano, een theelepel chili vlokken of poeder dan een een halve theelepel. Een zakje pizzakruiden doet ook wonderen voor een pastasaus. Tip maak voldoende pastasaus voor 2 a 3 keer en vries het in porties in.
Uw dienaar in deze Bhakta Pieter