woensdag 9 augustus 2017

Yoga leert jou niet hoe jij vrij van stress

Yoga leert jou niet hoe jij vrij van stress van de wereld kan leven, of zonder jou er zelfs maar over op te winden, of gelukkig te worden! Nee dat leert de yoga jou niet. Omdat jij toch blijft vertrouwen op het nieuws, of  berekeningen gemaakt zoals de computer het weer van vandaag of morgen voorspelt! Het eerste wat jij jezelf moet gaan beseffen is, dat jij het echt allemaal zelf moet gaan doen! De illusie schept zich naar jou, dus blijf er wel de schrijver en de hoofdrol speler van!Hoe wordt jij vrij?
Een van de eerste dingen die bij de meeste mensen opkomt, is geld! Dus budgetteren is een van de hoofdpilaren van jouw vrijheid! Dus door wat geld achter de hand te hebben kan jij meer kanten uit. Dus hoef jij je minder zorgen te maken over een onverwachte rekening, een tegenvaller! Wat ook belangrijk is koop geen broodjes in een kantine, of eethuis, restaurant, neem zelf wat mee. Een kop thee of glas water kost buiten de deur geld. Wat jij gewoon in je zak kan houden dor dit van huis af mee te nemen. Even tussendoor, vijf flesjes water is al gauw vijf euro gemiddeld, pus een of twee broodjes of een andere snack die jij buiten de deur koopt, maakt al snel jouw bankrekening twaalf euro lichter per dag. En dan koop je nog op een voordelig adres! En dit zeg 300 keer! 3600 per jaar, voor de meeste onder ons zou het wat minder kunnen zijn, maar het legt er niet veel naast als jij bewuster  boodschappen gaat doen! Denk je eens in wat een vakantie je kan gaan boeken als je twee derde van dit bedrag op de bak opzij zet!
Contacten.
In deze periode van de geschiedenis die geschreven wordt, elke minuut weer! Zijn de gewone mens tot mens contacten, door de sociale media veranderd, dating apps worden steeds vaker gebruikt ook. Maar jij kan ook nog steeds iemand gewoon aanspreken! Zolang je niet teveel afwijkt van het standaard beeld dat men heeft, vallen dit soort interacties over het algemeen wel positief uit! Belangrijk is goed te luisteren naar de ander. En niet alleen jouw eigen mening weer te geven, je bereikt er meer mee door overeenkomsten  met jouw punten in het verhaal van de ander te vinden dan over jouw gelijk te gaan strijden! Dit scheelt ook weer stress!
Opstaan elke dag weer!
Opstaan is voor veel mensen het gruwelijke moment wanneer de wekker afgaat. En dag als een loodzware last te wachten ligt tot dat er wordt opgestaan! En de dekens over je heen trekken om jezelf te verstoppen of te beschermen ervoor helpt niet echt, weet je!
Sta gewoon een uur eerder op, maak een andere ochtendroutine. Die van mij bestond eerst eruit van uit bed stappen naar de kraan lopen en min hoofd onder de lopende kraan stoppen. En meteen de deur uit, dat werkte bij mij echt goed! Ook als ik te vroeg wakker geworden was!
Schrijven!
Schrijven doet meer dan je denkt, niet alleen voor je beroep maar ook voor jouw gedachten patronen die hierdoor ook beter gaan formuleren, ook in je gesprekken met anderen gaat dit voordelen opleveren. Daarom is bij schrijven en een redelijke kennis van de grammatica een moeten . Leer waar de dt moet staan dit scheelt echt in jouw eigen denken, lees goede Nederlandse literatuur,                      Als jij  een fout in jouw eigen verhalen ontdekt zet er dan een streep doorheen of corrigeer dit meteen.. Doe dit bij meditatief schrijven, of als jij een schrijversblok hebt juist niet! Maar pas aan het eind van je schrijfwerk, en op de computer gebruik je eenvoudig de spelling- correctie!
Er is wel meer wat bij de yoga of gewoon te leven stress reduceert, zoals geen nieuws meer kijken of de krant elke dag te lezen. De koppen ervan is al ruim voldoende om bij een gesprek niet als een geheel wereldvreemd over te komen!
Een hobby zoals een taal erbij gaan leren of leren tekenen. Een muziek instrument gaan bespelen geeft al een verrijking van je leven!

Een reactie posten

spirituele agenda, Parama en Pandava Nirjala dvadasi

Juni zondag 10-6-2018 Parama Ekadasi 05:18 - 06:36   zondag 24-6-2018 Pandava Nirjala Dvadasi 05:19 - 10:55