zaterdag 8 oktober 2022

Broccoli bloemkool ragout (vegetarisch recept)

                                                                                                  Broccoli bloemkool ragout (vegetarisch recept) zonder uien of knoflook!                                                                                                   450 gram gemengde bloemkool en broccoli.
 Olie of boter Bloem en boter, variatie 2 el mascarpone 1 liter vegetarische bouillon Peper en zout naar smaak
De saus kan worden gemaakt door gelijke hoeveelheden boter en bloem te vermengen.                             De boter wordt eerst gesmolten zonder die te bruinen. Daarna wordt de bloem toegevoegd en laat men die kort aanbakken, zodat een roux ontstaat.                                                                                               Vervolgens wordt de vegetarische bouillon toegevoegd

om de substantie op de gewenste dikte te krijgen. Tot slot voegt men voor de soep de andere ingrediënten toe.                                                                                                         Een bruine ragout wordt verkregen door bijvoorbeeld een beetje tomaten puree toe te voegen
en deze kort mee te laten sudderen. Voor een extra romige variant kan er 2 eetlepels mascarpone aan de saus worden toegevoegd.
Begin met het snijden van de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Verhit vervolgens wat olie of boter in een grote pan en voeg de groenten toe. Bak ze kort aan zodat ze iets zachter worden, maar nog steeds een beetje knapperig zijn.
Terwijl de groenten bakken, maak je de saus. Smelt hiervoor gelijke hoeveelheden boter en bloem in een andere pan. Zorg ervoor dat de boter smelt zonder te bruinen. Voeg dan de bloem toe en bak deze kort mee totdat er een roux ontstaat.
Voeg langzaam de vegetarische bouillon toe aan de roux terwijl je constant blijft roeren. Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Voeg naar smaak peper en zout toe om de smaken te versterken.
Wanneer de saus klaar is, voeg je deze toe aan de gebakken groenten. Meng alles goed door elkaar zodat de groenten volledig bedekt zijn met de saus. Laat het geheel nog een paar minuten pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen.
Serveer de broccoli ragout warm als hoofdgerecht met bijvoorbeeld aardappelpuree of rijst. Garneer eventueel met wat verse kruiden, zoals peterselie, voor een extra smaakvolle presentatie.
Geniet van deze heerlijke vegetarische ragout zonder knoflook en uien! Perfect voor als je gasten hebt met allergieën of specifieke dieetwensen. Probeer het eens en laat je verrassen door de smaakvolle combinatie van bloemkool, broccoli en een romige saus.


Geen opmerkingen: