dinsdag 13 februari 2024

Kundalini Reiki


Kundalini is een woord uit het Sanskriet dat letterlijk 'de opgerolde' betekent. Het verwijst naar een opgerolde, spiraalvormige kracht die te vinden is in de basis van de wervelkolom in het heiligbeen; niet in het fysieke lichaam zelf, maar in de energetische dubbelganger ervan, ook wel het energielichaam genaamd. Het werken met kundalini-energie op een meditatieve manier, leidt naar innerlijke realisatie ('Zelfrealisatie',Christus realisatie,Brahmarealisatie). De vorm en mate van innerlijke realisatie wisselt per persoon en kan zich 'voortgaande op het pad van spirituele ontwikkeling' verder ontwikkelen.

Kundalini Reiki is een vorm van reiki die specifiek gericht is op de activering en opwekking van de kundalini-energie. Kundalini energie wordt traditioneel gezien als een sluimerende energetische kracht die zich aan het einde van de wervelkolom bevindt en door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen en andere technieken kan worden ontwaakt.

Bij Kundalini Reiki wordt deze energie geactiveerd en door het lichaam geleid om heling en spirituele groei te bevorderen. Het wordt beschouwd als een krachtige vorm van reiki die de energiecentra in het lichaam (chakra's) opent en de levensenergie laat stromen.

Kundalini Reiki maakt gebruik van verschillende symbolen en technieken om de kundalini-energie te activeren en te sturen. Het kan zowel op jezelf als op anderen worden toegepast en kan helpen bij het loslaten van blokkades, het bevorderen van emotioneel evenwicht, het vergroten van bewustzijn en het bevorderen van spirituele groei.

Het is belangrijk op te merken dat Kundalini Reiki een krachtige energie is en dat het beoefenen ervan het beste gebeurt onder begeleiding van een ervaren en gekwalificeerde reiki-master. Het is ook belangrijk om de juiste kennis en begrip van de kundalini-energie te hebben voordat je het actief probeert op te wekken.

Kundalini Reiki is een interessante en diepgaande vorm van energetische healing die zijn oorsprong vindt in oude tradities. Het is echter belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en de nodige begeleiding te zoeken als je interesse hebt om het zelf te beoefenen.  bronnen, Kundalini

Geen opmerkingen: