Labels
- Engelen (19)
- engelen inwijding (1)
- krachtdieren (4)
- magie (3)
- meditatie (26)
- recept (124)
- recepten (115)
- spirituele agenda (8)
- totem dieren (6)
maandag 7 november 2011
Bhumi Radhadesh,
Als u op de foto klikt krijgt u meer foto's van bhumi te zien.De nieuwe aanwinsten van het kasteel Radhades, Bhumi een kalfje en de grote waar ik even de naam niet meer van weet. Het zijn mooie locatie foto's. Koeien, de heilige koe van India, is tegenwoordig vaak slachtoffer van illigale slacht, zelfs omgeving Vrindavana in India gebeurt dit.Het lijkt een satire want MC Donald verkoopt alleen kippeburgers in India door de Heiligheid van de koe, respect voor plaatselijke cultuur en traditie.
donderdag 3 november 2011
Kruimel appeltaart met spelt. Een moeilijk te bereiden appeltaart
Voor het deeg: 120 g speltbloem 120 g volkoren speltmeel 40 g sucanat 1/2 tl zout 1 tl bakpoeder 60 ml olijfolie 5 el rijstmelk (of een andere vega-melk) Voor de vulling: 800 g appels, in stukjes gesneden sap van 1 citroen (ongeveer 2 el) 1 tl koekkruiden 1/2 tl gemberpoeder 1 tl gemberwortel, gehakt 1 el arrowrootpoeder 60 ml maismoutstroop 1 el sucanat (zoetstof vervangen met diksap) Voor het deeg: 120 g speltbloem 120 g volkoren speltmeel 40 g sucanat 1/2 tl zout 1 tl bakpoeder 60 ml olijfolie 5 el rijstmelk (of een andere vega-melk) Voor de vulling: 800 g appels, in stukjes gesneden sap van 1 citroen (ongeveer 2 el) 1 tl koekkruiden 1/2 tl gemberpoeder 1 tl gemberwortel, gestampt, of de blender 1 el aardappelmeel 60 ml maismoutstroop 1 el rietsuiker Voor de kruimel: 50 g volkorenmeel 50 g havermout 3 el rietsuiker 75 g hazelnoten 1/4 tl zout 1/2 tl gemberpoeder 2 a 4 el boter Meng in een grote kom alle droge ingrediënten. Doe de boter erbij en meng de (zachte) boter door het meel met je handen. Voeg de melk geleidelijk toe in de kom, totdat er een deegbal ontstaat. Bewaar het deeg in plasticfolie in de koelkast. Ga verder met de vulling. Doe de appels in een kom. Doe alle ingrediënten voor de vulling erbij en meng samen. Rol het deeg uit . Ik doe het met een fles, dun uitgerold en bekleed dan een springvorm (24 cm) ermee. Zorg dat de bodem van de vorm bedekt is met bakpapier en de kanten van de vorm ingevet zijn met olie. Verspreid de vulling in de springvorm. Voor de crumble: Meng alle droge ingredienten samen in een kom. De hazelnoten worden in een keukenmachine fijn gemalen. Giet de olie erbij en meng de olie door het meel. Strooi de crumble op de taart. Leg een stuk bakpapier of folie op de springvorm voordat de taart de oven in gaat. Bak de taart op 180 C voor ongeveer 1 uur en 15 minuten. De vulling moet zacht en vochtig te blijven en de korst en crumble dienen goudbruin te zijn. De taart laten afkoelen en eventueel koud opdienen (in de koelkast bewaren).
Bloemkoolcurry met pappadums, aloe gobi
Aloe betekend aardappel en gobi bloemkool, aloe wordt geschreven al alu, dat is Hindi maar je spreekt het uit als aloe.
Ingrediënten
1 bloemkool
3 grote aardappels
1 blok tahoe in blokjes
100 ml zonnebloemolie
2 eetlepels Hindoestaanse masala
1 blik tomaten (400 g)
1 pakje kokosmelk, of klein blik (200 ml)
1 doosje pappadums naturel
1/2 bosje verse koriander (ongeveer 15 g)
1 eetlepel hot paprika poeder
1 eetlepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
Bloemkoolcurry met pappadums
Bereiden
Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. Aardappels schillen en in blokjes snijden. In braadpan 3 el olie verhitten en tahoe 3 min. bakken met de gember en het paprika poeder. Aardappels erbij doen en 1 min. meebakken. Masala erdoor roeren en 1 min. meebakken. Tomaten in blokjes snijden, kokosmelk en bloemkool toevoegen en geheel aan de kook brengen. Curry 10 min. zachtjes laten koken. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Pappadums een voor een 2 tot 3 sec. in hete olie bakken.
Pappadums op keukenpapier laten uitlekken. Koriander fijnknippen. Curry met zout op smaak brengen. Curry met koriander bestrooien en serveren met pappadums.
Ingrediënten
1 bloemkool
3 grote aardappels
1 blok tahoe in blokjes
100 ml zonnebloemolie
2 eetlepels Hindoestaanse masala
1 blik tomaten (400 g)
1 pakje kokosmelk, of klein blik (200 ml)
1 doosje pappadums naturel
1/2 bosje verse koriander (ongeveer 15 g)
1 eetlepel hot paprika poeder
1 eetlepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
Bloemkoolcurry met pappadums
Bereiden
Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. Aardappels schillen en in blokjes snijden. In braadpan 3 el olie verhitten en tahoe 3 min. bakken met de gember en het paprika poeder. Aardappels erbij doen en 1 min. meebakken. Masala erdoor roeren en 1 min. meebakken. Tomaten in blokjes snijden, kokosmelk en bloemkool toevoegen en geheel aan de kook brengen. Curry 10 min. zachtjes laten koken. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Pappadums een voor een 2 tot 3 sec. in hete olie bakken.
Pappadums op keukenpapier laten uitlekken. Koriander fijnknippen. Curry met zout op smaak brengen. Curry met koriander bestrooien en serveren met pappadums.
Vegetarisch recept. Panir/tempeh met mango chutney
Vegetarisch recept. Panir/tempeh met mango chutney
Ingrediënten
Pakje panir of tempeh
100 ml volle yoghurt
2 el masala
1 el olie
1 grote mango
2 el verse koriander, fijngehakt
2 el stemgember, fijngehakt
Lekker met rist of naanbrood
1. Bestrooi de panir of tempeh met zout en peper. Roer in een kleine schaal de yoghurt, masala en olie door elkaar. Wentel de plakken door de yoghurt en marineer de panir of tempeh, 20 min. op kamer temperatuur. Draai de panir of tempeh halverwege nog een keer in de marinade om.
2. Kook de zilvervlies rijst
3. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng het met de koriander, de gember en naar smaak zout en peper.
4. Verhit de grillpan goed voor. Leg de panir of de tempeh in de pan en gril ze ca. 5 min. tot ze licht roodbruine strepen krijgen . Keer de plakken en gril de andere kant ook plus minus 5 minuten.
5. Verdeel de zilvervlies rijst over 4 borden. Snijd depair/tempeh in plakjes en leg het erop. Serveer de mangochutney erbij. Lekker met een spinaziesalade.Ook fijn op brood! Een roti of tortilla zelf maken en dan als rol, wrap genaamd. Een eenvoudige tip neem wat bloem met melk, een druppel olie en wat zout erdoor. Een beslag ervan maken, doet erwat komijn doorheen, peterselie of selderij, en dan als pannekoeken bakken. Op de blog staat ook een recept om zelf panir te maken, maardoor reorganisatie is deze wat onderaan gekomen, ergens!
Ingrediënten
Pakje panir of tempeh
100 ml volle yoghurt
2 el masala
1 el olie
1 grote mango
2 el verse koriander, fijngehakt
2 el stemgember, fijngehakt
Lekker met rist of naanbrood
1. Bestrooi de panir of tempeh met zout en peper. Roer in een kleine schaal de yoghurt, masala en olie door elkaar. Wentel de plakken door de yoghurt en marineer de panir of tempeh, 20 min. op kamer temperatuur. Draai de panir of tempeh halverwege nog een keer in de marinade om.
2. Kook de zilvervlies rijst
3. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng het met de koriander, de gember en naar smaak zout en peper.
4. Verhit de grillpan goed voor. Leg de panir of de tempeh in de pan en gril ze ca. 5 min. tot ze licht roodbruine strepen krijgen . Keer de plakken en gril de andere kant ook plus minus 5 minuten.
5. Verdeel de zilvervlies rijst over 4 borden. Snijd depair/tempeh in plakjes en leg het erop. Serveer de mangochutney erbij. Lekker met een spinaziesalade.Ook fijn op brood! Een roti of tortilla zelf maken en dan als rol, wrap genaamd. Een eenvoudige tip neem wat bloem met melk, een druppel olie en wat zout erdoor. Een beslag ervan maken, doet erwat komijn doorheen, peterselie of selderij, en dan als pannekoeken bakken. Op de blog staat ook een recept om zelf panir te maken, maardoor reorganisatie is deze wat onderaan gekomen, ergens!
Abonneren op:
Posts (Atom)