dinsdag 3 mei 2016

vegetarisch recept spicy chilly wraps

Weer een recept uit de oude doos gevuld met de geschiedenis van deze blog. En je kan tegenwoordig wel wraps kopen die compleet vegetarisch zijn veel lees en kookplezier bhakta Piet(er)
Benodigheden,

1 bakje plantaardige vlees vervanger (Jumbo)

1 struik Bleekselderij

1 blikje Tomaten puree

1 zakje gemengde sla (Aldi of budget)

1 pot Kidney bonen of bd Bruine bonen

1 tl Mosterd (Jumbo mosterd zonder azijn)

1 bakje Yoghurt 200 gram of 2dl

1 snufje Koriander

2 tl Paprika

1 gedroogde Chillie (in kleine stukjes breken)of een verse Spaanse peper zonder zaad.

1 el Oregano

( u kan ook Italiaanse kruiden mix nemen voor pasta gerechten en daar nog een halve eetlepel hot paprika bijdoen)                  verder lezen klik op de link      http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2010/10/recept-spicy-chili-wraps.html
prasadam

maandag 2 mei 2016

Vegetarisch recept, Bloemkool currie

Een van de eerste recepten die ik op deze blog plaatste, bloemkool currie, een lekker recept met aardappelen, veel plezier met het bereiden van dit recept bhaktaPiet(er)
ngredientent (4 personen)

1 bloemkool

3 a 4 aardappels

4 stengels bleekselderij

2 tl asatoetifida (hing) staat gelijk aan 3 tot 4 tenen knoflook

1 tl gemberpoeder

1 tl korianderpoeder

1 tl komijnzaad

halve tl chilipoeder

1 tl kurkuma

1 blik kokosmelk (200ml)

Zonnebloem olie

 voor de bereiding klik op de link

Na 27 jaar klinken de tempel bellen weer Vetaal Beroo in Kashmir

Source

SRINAGAR, JAMMU/KASHMIR, April 28, 2016 (The North Lines): Eeuwen oude Centuries-old Vetaal Bero tempel weer in bewdrijf de pandits zijn er weer terug na een lange periode van onrust door de militairen. Waardoor de pandits vertrokken en het eeuwen oude spiritueel pelgrimsplaats verlaten lag in Srinigar Janmu donderdag was de tempel heropend en er waren zelfs families vanuit de USA gekomen om dit te kunnen bijwonen. Nahet verdwijnen bleek zelfs de tempel verkocht te zijn aan een plaatselijke makelaar, maar gelukkig konden de pandits dit rechtzetten zodat Heer Beroo weer vereerd kan worden na lange afwezigheid van zijn pandits. #bhakta #bhaktapiet(er)

zondag 24 april 2016

Op stromatten video Kumbha mela


Met veel beelden uit het Naga sadhu Kamp #bhakta bhakta Piet(er)

Śrīla Bhaktisiddhanta Sarasvatī Ṭhākura gaf felle kritiek op zijn dikke discipelen.SB 4.28.35-36

SB 4.28.35-36

tatra candravasā nāma
 tāmraparṇī vaṭodakā
tat-puṇya-salilair nityam
 ubhayatrātmano mṛjan
kandāṣṭibhir mūla-phalaiḥ
 puṣpa-parṇais tṛṇodakaiḥ
vartamānaḥ śanair gātra-
 karśanaṁ tapa āsthitaḥ
Word for word: 
tatra — there; candravasā — the Candravasā River; nāma — named; tāmraparṇī — the Tāmraparṇī River; vaṭodakā — the Vaṭodakā River; tat — of those rivers; puṇya — pious; salilaiḥ — with the waters; nityam — daily; ubhayatra — in both ways; ātmanaḥ — of himself; mṛjan — washing; kanda — bulbs; aṣṭibhiḥ — and by seeds; mūla — roots; phalaiḥ — and by fruits; puṣpa — flowers; parṇaiḥ — and by leaves; tṛṇā — grass; udakaiḥ — and by water; vartamānaḥ — subsisting; śanaiḥ — gradually; gātra — his body; karśanam — rendering thin; tapaḥ — austerity; āsthitaḥ — he underwent.
Translation: 
In the province of Kulācala, there were rivers named Candravasā, Tāmraparṇī and Vaṭodakā. King Malayadhvaja used to go to those pious rivers regularly and take his bath there. Thus he purified himself externally and internally. He took his bath and ate bulbs, seeds, leaves, flowers, roots, fruits and grasses and drank water. In this way he underwent severe austerities. Eventually he became very skinny.
Purport:

woensdag 20 april 2016

Regarding the Christian’s Trinity, different vieuws

“Regarding the Christian’s Trinity, I believe it is called God, the Holy Ghost, and the son. Person in Krishna Consciousness accepts this by the name Visnu, Paramatma, and Jiva. God is a Person, the holy spirit or the supersoul is a person, and the living entity is also a person. Also, Mary is the representation of the energy of God. Either as internal energy Radharani or as external energy Durga, the energy of Godhead can be considered the mother of the living entities. ” (Prabhupada letter to Sivananda, 19th April, 1968)
Jiva is naar BhaktVinod Thakura een gebonden ziel
When you read the Catholic enceclopedia it is not that easy, The doctrine of the Catholic Church concerning the Holy Ghost forms an integral part of her teaching on the mystery of the Holy Trinity, of which St. Augustine (On the Holy Trinity I.3.5), speaking with diffidence, says: "In no other subject is the danger of erring so great, or the progress so difficult, or the fruit of a careful study so appreciable". The essential points of the dogma may be resumed in the following propositions:
but you can read it yourself follow this link, http://www.newadvent.org/cathen/07409a.htm

In Hinduism and Jainism, a jiva (Sanskrit: जीव, jīva, alternative spelling jiwa; Hindi: जीव, jīv, alternative spelling jeev) is a living being,[1] or more specifically, the immortal essence or soul of a living organism (human, animal, fish or plant etc.) which survives physical death.[2][3] It has a very similar usage to atma, but whereas atma refers to "the cosmic self", jiva is used to denote an individual "living entity" or "living being" specifically.[4] To avoid confusion, the terms paramatma and jivatma (also commonly spelled jeevatma) are used.
The word itself originates from the Sanskrit jivás, with the root jīv- "to breathe". It has the same Indo-European root as the Latin word vivus, meaning "alive".

vegetarisch recept Jhall alu, Bengaalse pittige aardappelen

Jhall alu, Pittigescherp gekruide aardappelen 4 porties  
Ingrediënten:
2 eetlepels olie (zonnenboem of olijfolie)
½ theelepel zwarte mosterdzaadjes (nigella)
¼ theelepel Fenegriekzaden
1 eetlepel gember, fijngesneden
1 eetlepel Groene gesneden peper, zonder zaadjes en gehakt
¼ theelepel Kurkuma
½ theelepel zout
1 theelepel Cayenne peper
1½ pond Aardappelen, gekookt en in blokjes
¼ kopje Kokosnoot rasp
1 eetlepel koriander, fijngesneden
Verhit de olie in een wok of bakpan op middelhoog-laag vuur. Voeg het mosterdzaad en bedek even met een deksel de pan, want de mosterdzaden gaan springen. Zodra ze beginnen te springen of ploffen, dan meteen de fenegriek, gember, chili en kurkuma
toevoegen. Roerbakken gedurende 1 minuut. . Doe het zout, cayennepeper en aardappelen erbij. En bak het ongeveer een minuut of zo (licht bruin of goudkleurig), onder voortdurend roeren. Draai het vuur laag. kokos en koriander toevoegen en goed mengen. Haal het van de warmtebron. En ofreren. En ik heb bij dit recept de zaadjes van de groene peper weggelaten. Ik heb het vaker eschreven sommige recepten zijn voor de meeste heel erg heet, vandaar. Ook de cayenne peper is heel erg scherp voor de meeste maar draagt wel bij aan de typische smaak van dit recept wat beter als hete aardappelen kan worden vertaald, het proeft echt scherp aan. #bhakta #bhaktapiet(er) #prasadam