dinsdag 13 maart 2012

Recept Korianderchutney

clip_image002Gerecht: Korianderchut-ney Als je deze maand nog eens lekker in de keuken bezig wilt zijn, heerlijk in combinatie met samosa's met verse korianderchutney. De korianderchutney is bijna overal bij te gebruiken.


bereidingstijd: 0-10 minuten Hoeveelheid: 6 personen
· Ingredienten
· 75 gr. korianderblaadjes zonder steeltjes,
· 200 ml. biogarde
· 4 el. Citroensap, of lemoen
· 4 el. geraspte kokosnoot of 5 el. gedroogde kokos.
· theelepel (tl)suiker
· 2 el. geraspte gember
· 1 tl. zout
· 1 Spaanse peper, zonder zaad , en fijngemaakt
· ½ tl. komijnzaad droog geroosteren en fijngemalen
Voorbereiding
Bereidingswijze Was de korianderblaadjes en hak ze fijn. Doe de blaadjes, de kokos, de gember, de Spaanse peper en het citroensap in een keukenmachine en maal alles tot een pasta. Meng de biogarde, de suiker, het zout en de komijn in een kom, voeg er de koriander aan toe en roer alles goed door. Afdekken en koel bewaren.
Deze chutney kan ook gemaakt worden met munt.

Geen opmerkingen: