zaterdag 25 oktober 2014

Wensen wat je wilt. Uit Kracht Lessen van Esther Buijs

Kracht Lessen Esther Buijs
19 oktober
Wensen wat je wilt
Er is een tijd lang een hype geweest rondom ‘the Secret'. Daarin werd voornamelijk uitvergroot dat je kon wensen wat je wilde en die wens vervolgens vanzelf in je leven zal manifesteren. één belangrijk stukje vergat bijna iedereen voor het gemak; Er In Geloven. Vandaar dat er zo veel mensen zijn die uiteindelijk niet hebben gekregen wat ze ‘besteld hebben’ en vervolgens ook niet meer geloven in ‘the Secret’ en dat is jammer want het werkt namelijk wél!
Nu heb ik in de afgelopen lessen al veel geschreven over beperkende overtuigingen, armoede bewustzijn en onbewust negatief denken. Dat heeft allemaal te maken met ergens wel of niet in geloven. Het is zelfs zo dat we denken ergens in te geloven, maar uiteindelijk blijven hangen in het stukje ‘ik wil’, en vervolgens niet verder komen dan die wens. Allemaal onbewust natuurlijk!
Ergens in geloven is ook weer een proces, dat proces heet; ‘Van wens naar weten’ en ziet er als volgt uit;
-Je hebt een wens, je fantaseert over iets, je droomt en ziet al voor je wat je wilt hebben of wat je wilt doen. Je onderzoekt of je het kan, waar de mogelijkheden liggen. Hier kan het twee kanten op gaan, je gaat verder naar de volgende stap ‘Hoop’ of je haakt hier al af doordat het onmogelijk lijkt….en zo blijf je eeuwig in je wensen ‘hangen’
-Je krijgt hoop; de hoop geeft je de kriebels in je buik dat het zal lukken en maakt daarmee de droom van je wens sterker.
-Je gaat er in geloven; je ziet het al helemaal voor je dat je wens is uitgekomen, maar je hebt het nog niet.
-En nu komt het; je moet erop gaan vertrouwen dat je wens uit zal komen. ….en dit is het cruciale punt, want, kan jij het vertrouwen houden in je wens, ook als het even niet lukt? Ook als het moeilijk voor elkaar te krijgen is? Ook als iedereen in je omgeving tegen je zegt dat het onmogelijk is? Ook als het financieel tegen zit? ...En dit zijn nog ‘bewuste’ beperkingen.
De onbewuste beperkingen zijn; ik ben het niet waard, ik ben niet goed genoeg, anderen zijn beter, ik heb geen ruimte / tijd om het te doen, enz enz, de onbewuste saboteurs doen hier heel goed hun werk om je tegen te houden!
-Mocht je overal doorheen zijn gekomen, dan kom je in; Weten.
-Zodra je echt 100% Zeker Weet dat het je lukken zal, alleen dan komt je wens of je droom uit.
Hoe denk jij dat sporters het doen? Zodra er maar één mini saboteur aan het werk is in de gedachten dat ze de wedstrijd zullen verliezen, zullen ze ook zeer hoogst waarschijnlijk de wedstrijd verliezen! Dan hoeven ze er net zo goed niet aan te beginnen!!
Sporters worden er tegenwoordig in getraind te geloven in hun prestatie!! Helaas blijkt dat vaak zó moeilijk dat er hulpmiddelen zoals EPO wordt ingezet, jammer hoor!! Want, dat maakt het de anderen nog lastiger in zichzelf te geloven. Eigenlijk betekend het gebruik van dit soort middelen dat ze zelf niet voldoende geloven in hun eigen kracht. Daar begint een cirkel van prestatie en onzekerheid. De druk groeit.
Zo werkt het met alles in je leven. Geloof in jezelf en kijk daarbij niet naar wat een ander heeft, doet of wat jij denkt dat een ander doet. Daarmee maak je je het voor jezelf alleen maar moeilijk.
Tussen iets wensen en vervolgens krijgen, zitten dus heel wat stappen! Wist jij dat? Wanneer jij veel wensen hebt, (wat natuurlijk super goed is, want zonder doel zal je nooit scoren) en je merkt dat er heel vaak niets van uitkomt, verdiep je dan eens in jezelf! Ga eens op zoek naar je beperkende overtuigingen. Wat binnen in jouw houdt je tegen de dingen voor elkaar te krijgen welke je wenst? Wat zijn je beperkende overtuigingen?
Wat nog een andere mogelijkheid is; weet jij eigenlijk wel wat je wensen zijn? Ben je je daar wel van bewust? Vaak hoor je mensen zeggen ‘dit wil ik niet meer en dat wil ik niet meer’ maar je kan je beter focussen op wat je wél wilt ipv wat je niet wilt.
Ze zeggen dat het onbewuste het woordje ‘niet’ niet kan plaatsen. Onbewust ben je als je je dus aan het focussen bent op wat je niet wilt, je dus aan het focussen op wat je wél wilt. Snap je het nog?!
Voor velen van ons is het toch wel moeilijk een wensen lijstje te maken voor het leven. We zijn het gewoon niet gewend om wensen te hebben en ook zijn we opgevoed met de zin; 'kinderen die vragen worden overgeslagen'. Fijn hoor, die paradigma’s die je al van jongs af aan om je oren krijgt.
Wanneer je dus merkt dat je het moeilijk vindt te bedenken wat je wel wilt, maak dan een lijstje met wat je niet meer wilt en schrijf daar vervolgens achter wat je wél wilt. Dan gebruik je het ‘niet meer willen’ even als hulpmiddel om je vervolgens te kunnen focussen op het wel willen.
Ik wens je er veel succes mee!
Tot de volgende keer en erg bedankt voor het veelvuldig delen van de Kracht Lessen! Misschien denk je dat anderen ook veel aan deze lessen hebben? Delen mag altijd, wel compleet en met mijn naam erbij. Dan blijft het zuiver. Dank je wel
Liefs, Esther Buijs
'Wensen wat je wilt' is een onderdeel van de cursus Gedachten-Kracht. Deze cursus in 8 lessen van 2 uur start weer in januari 2015. Je kan je nu al aanmelden. infoestherbuijs@gmail.com
Of lees meer op mijn website;http://www.estherbuijs.nl/diensten/1402671308/De-Kracht-van-je-Gedachten#.VDz9jNSsXpo
Wensen wat je wilt. Uit Kracht Lessen van Esther Buijs
#spiritueelmagazine

Geen opmerkingen: