vrijdag 14 oktober 2016

Sojamelk zelf maken, eenvoudig te doen met deze tips

Sojamelk zelf maken is geen kunst. Het voornaamste is dat je spullen schoon zijn. En niet te vergeten sojamelk is drie a vier dagen tot een week houdbaar in de koelkast.
250 gram sojabonen en water, en naar eigen smaak Vanille maar dat hoeft niet! Zonder Vanille  kan je de soja melk eigenlijk voor meer gerechten gebruiken.
250 gram soja bonen en zet die een nacht in de week.
Giet het water af, en spoel ze goed na, er lekker met je handen er doorheen (zodat je ook de losgekomen vliezen van de bonen verwijderd). Test uit of de bonen goed geweekt zijn als je ze door kan prikken met een vork of lepel dan zijn ze zacht genoeg.
En doe dan de sojabonen in een keukenmachine of een blender. Voeg voor elke kop sojabonen drie koppen water aan toe. Dus malen of blenden, afgieten door een kaasdoek. En 25 minuten koken. Gooi de pulp niet weg op zijn Engels heet dat okara dat is goed geschikt om sojaburgers mee te maken of koekjes bevoorbeeld met zeewier. De melk aan de kook brengen, kijk uit want de soja melk is zo aan de kook, laat daarna  een twintig minuten net aan de kook. Haal wel net als bij de melk zich een vel vormt dit bij de sojamelk er met een houten lepel af! Je kan na de kook vanille bij doen of zout zelfs cacau, en suiker om het zoet te maken dan doe ze meestal met de winkelversie het zoeten.Het zout verbeterd de smaak, maar je kan het ingeval je op een zoutloos dieet bent geheel weglaten. Sojamelk kan je in de koffie gebruiken, als vervanging van melk in de shakes

Geen opmerkingen: