dinsdag 12 december 2023

Bruine bonen schotel met aardappelen (vegetarisch)

  Smakelijke avondmaaltijd met bruine bonen, aardappelen en vegetarisch gehakt, zonder uien of knoflook!




Introductie:
Een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel zetten is altijd een uitdaging, vooral als je vegetarisch eet. Gelukkig zijn er genoeg creatieve manieren om een smaakvol gerecht te maken zonder vlees. In dit blogpost delen we een recept voor bruine bonen met aardappelen in een pan, gecombineerd met vegetarisch gehakt. Dit gerecht zit boordevol eiwitten, vitamines en mineralen en is een perfecte optie voor een gezonde avondmaaltijd.

Ingrediënten:
- 400 gram bruine bonen (uitgelekt en afgespoeld)
- 4 grote aardappelen (geschild en in blokjes gesneden)
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 3 stengels of meer bleekselderij fijngehakt (in de yoga keuken gebruikt men vaak bleekselderij in plaats van uien)!
- 1 theelepel asotoefida (hing) is gelijk aan 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
- 1 blike tomatenblokjes
- 2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel oregano
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie

Bereidingswijze:
1. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte bleekselderij en hing  toe en bak tot ze glazig zijn.
2. Voeg de paprika toe en bak deze zacht.
3. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak tot het lichtbruin is. noot Ik bak de vegetarische gehakt vaak apart en voeg deze later toe, aangezien sommige vegetarische variaties wat sponzig worden bij het laten mee pruttelen!!
4. Voeg het paprikapoeder, komijn en oregano toe en roer alles goed door elkaar.
5. Voeg de blokjes aardappel toe en meng ze goed met de andere ingrediënten in de pan.
6. Voeg de uitgelekte bruine bonen en het blikje tomatenblokjes toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
7. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat het gerecht ongeveer 20-25 minuten sudderen, of tot de aardappelen gaar zijn.
8. Breng op smaak met zout en peper en serveer het gerecht warm.

Tips:
- Je kunt dit gerecht naar smaak aanpassen door extra groenten toe te voegen, zoals maïs, wortelen of courgette.
- Serveer het gerecht met rijst of quinoa voor een complete maaltijd.
- Garneer met verse kruiden, zoals peterselie of koriander, voor een extra smaakboost.
- Bewaar eventuele restjes in de koelkast en geniet de volgende dag van een smaakvolle lunch.

Conclusie:
Dit recept voor bruine bonen met aardappelen in een pan met vegetarisch gehakt is een fantastische optie voor iedereen die op zoek is naar een voedzame en smaakvolle avondmaaltijd zonder vlees. Het gerecht zit boordevol eiwitten en voedingsstoffen, en de combinatie van ingrediënten zorgt voor een heerlijke smaak. Probeer het zelf en ontdek hoe lekker en veelzijdig vegetarisch eten kan zijn!


Geen opmerkingen: