donderdag 28 december 2023

Heerlijke Vegetarische Curry van Aardappelen en Linzen zonder ui of eieren

 Titel:

foto Manasaananth, pixabay

Ben je op zoek naar een smakelijk vegetarisch recept met linzen, maar zonder uien of knoflook? Probeer dan deze verrukkelijke curry van aardappelen en linzen! Dit gerecht zit boordevol smaak en is eenvoudig te bereiden. Hieronder vind je het recept.
Ingrediƫnten:
- 1 grote of 3 middelgrote aardappelen, in kleine blokjes
- 1 kop linzen
- 0.6 liter vegetarische bouillon (blokjes)
- 1 blik tomaten
- 2 eetlepels olie
- +- 3 a 4 cm verse gemberwortel
- 1 afgestreken eetlepel masala (kerriepoeder)
- mespuntje komijnpoeder
- 1 theelepel kaneel
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie ofkoriander voor garnering
 
Heerlijke Vegetarische Curry van Aardappelen en Linzen
Bereiding:
1. Verhit de plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden aardappel toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
2. Roer de geraspte of gestampte gemberwortel, masala, komijnpoeder en kaneel door de aardappelen blokjes in de pan en bak dit nog eens 2 minuten.
3. Voeg de groene linzen, in stukjes gesneden tomaten en vegetarische bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens ongeveer 20 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn.
4. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer de curry met verse peterselie of koriander als garnering.
Als u de engelse kerrie te pakken kan krijgen die is 2 a drie keer zo sterk als de masala!!! En echt ideaal voor de geduchte echte kerrie schotels! Maar doe er dan wel bleekselderij bij, want de engelse kerrie is berucht om zijn geur en smaak!
Deze heerlijke curry van aardappelen en linzen is met rijst een fantastische toevoeging aan je vegetarische recepten boekje. Probeer het eens uit en geniet van de smaken! Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: