zaterdag 16 december 2023

Een oosterse inrichting als een yurt DIY ideeen



Ik kreeg een vraag over hoe je een oosterse"sfeer in huis creerde. Nu de basis was al duidelijk, en het was meer de uitvoering ervan, de kleuren en textiel, maar lees het zelf! inrichting

Ik dacht aan houten of kunststof pallets als ondergrond voor als eenpersoons matrassen. En daar omheen hoezen met een oosters motief of gekleurde dekens. De kussens aan de muur bevestigen. Met ogen gemaakt van stof die aan de achterkant van de kussens zijn bevestigd om de kussens op hun plaats aan de muur te houden! Maar het moet niet te stoffig worden Vandaar moeten de kussens en hoezen van de kussens en matrassen afgehaald kunnen worden en gereinigd kunnen worden dus meerdere hoezen, maar hoe pak.ik dit zo voordelig mogelijk aan. Ik heb zelf geen vervoer wat het transport bemoeilijkt en daardoor zou het meer gaan.kosten. en ook wil ik zoveel mogelijk zelf doen. Dus tips en foto's hulp bij DIY is welkom

Wat een leuk idee voor de inrichting! Om kosten te besparen, kun je overwegen om tweedehands pallets te zoeken via websites zoals Marktplaats, of misschien kan je ze zelfs gratis in de buurt vinden. En voor goedkope stoffen en hoezen bij stoffenwinkels of grote winkelketens zoals IKEA, of op de markt. Voor het transport van de materialen kun je misschien vrienden of familie vragen om te helpen met vervoer, of je kunt een huurauto overwegen. Als je de kosten wilt minimaliseren, kun je ook overwegen om de materialen geleidelijk aan te kopen en op te slaan totdat je genoeg hebt om het project te voltooien, maar daar heb je dan genoeg opslagruimte voor nodig! Dat zijn punten waar ik zelf ook vaak als het ware tegenaan loopt. En wat mij ook vaker is overkomen dat het heel lang ging duren voordat ik weer verder kon omdat ik niets bruikbaars tegenkwam met mijn budget hiervoor plus een ondergelopen kelder tussendoor zodat ik overnieuw kon beginnen!Er zijn veel online tutorials en DIY ideeën beschikbaar om je te helpen bij het maken  de kussens. En je kunt YouTube-video's bekijken of Pinterest borden doorzoeken om inspiratie op te doen. En je kan een moodbord maken van alle dingen die jij geschikt vind zoals de foto's van interessante interieurs!Hier zijn enkele handige links die je kunt bekijken:- 10 DIY palletbedden: https://www.homedit.com/10-diy-pallet-bed-frames/- Hoe maak ik zelf kussens: https://www.youtube.com/watch?v=TgjF8kK6H_EIk hoop dat dit jou meer inspiratie en knowhow geeft om jou droomkamer te realiseren! Laat me gerust weten als je nog meer vragen hebt.Oosterse minimalistisch style woonkamer
Een kleurrijke Oosterse minimalistische stijl voor de woonkamer kan een prachtige sfeer creëren. Maar ook de Zen uitstraling is bij velen geliefd. Hier zijn enkele tips om je te helpen deze stijlen in je woonkamer te realiseren:


1. Kleurenpalet: Kies voor natuurlijke kleuren zoals wit, crème, beige en lichtgrijs als basis voor je woonkamer. Je kunt accenten toevoegen met subtiele kleuren zoals zachtblauw of zachtroze.2. Meubilair: Minimalistisch meubilair met schone lijnen past goed bij de Japanse stijl. Kies voor eenvoudige ontwerpen zonder veel versieringen. Denk aan laaghangende banken en salontafels van natuurlijke materialen zoals hout of riet.3. Vloerkleden: Voeg een vloerkleed toe met een oosters motief om de ruimte wat karakter te geven. Kies voor rustige kleuren en vermijd drukke patronen. Een effen kleed in een neutrale tint kan ook werken. Je kan ook veel kleuren en patronen gebruiken maar dit ligt ook aan hoe jouw smaak is gebruiken, maar dit 4. Verlichting: Gebruik zacht en warm licht om een kalme en ontspannen sfeer te creëren. Kies voor lampen met papieren of stoffen lampenkappen voor een vleugje oosterse invloed. Sfeerverlichting, zoals kleine tafellampen of kaarsen, kunnen ook bijdragen aan de oosterse atmosfeer.5. Accessoires: Houd de accessoires minimaal en kies voor items die een oosterse uitstraling hebben. Denk aan mooie keramiekvazen, zijden kussens, een Boeddha-beeldje of een ingelijste kalligrafie. Plaats ze strategisch in de ruimte om een gevoel van balans en harmonie te creëren.6. Planten: Voeg groene planten toe om de ruimte levendigheid en frisheid te geven. Bamboe, bonsai-planten of orchideeën passen goed bij de Oosterse stijl. Kies voor lage onderhoudsplanten indien nodig.

7. Ruimte en minimalisme: Minimalisme is een belangrijk Zen aspect van de minimalistische Oosterse stijl. Zorg ervoor dat elk meubelstuk of accessoire een doel heeft en dat er voldoende ruimte is voor beweging. Vermijd rommelige opstellingen en kies voor een gestroomlijnde en rustige uitstraling.Ik hoop dat deze suggesties je inspireren om een prachtige Oosterse woonkamer te creëren! Mocht je nog meer hulp of tips nodig hebben bij het meedenken, laat het mij gerust weten.In de sfeer van een yurtEen woonkamer met een sfeer die lijkt op een Yurt! Dat vind ikzelf ook mooi, wij hadden ook een stijl die een mengvorm was van oosters en psychedelische posters en wat etnische materialen, Perzische tapijten, of wat er op leek!. Hier zijn enkele tips om die Yurt sfeer in je woonkamer te creëren: Je hebt een basis en voor de rest is het echt wat jij mooi vindt of bruikbaar. Dit wat hier op de pagina staat brengt jou op ideeën! Echt iedereen in een ruimte kan het hebben over oosterse stylen en toch ziet iedereen dat toch anders! Met gelijkgestemden heb jij alleen meer raakvlakken betreffende het onderwerp!1. Kleurenpalet: Gebruik warme aardetinten zoals bruin, beige en terracotta als basis voor je woonkamer. Voeg accenten toe met diepe kleuren zoals rood, geel of donkerblauw om een rijke en levendige sfeer te creëren.2. Vloerkleden: Plaats het grootste deel van de vloeroppervlakte volledig met een dik, zacht tapijt of een traditioneel Oosters tapijt. Dit zal een gezellige en warme sfeer creëren, vergelijkbaar met een Yurt.3. Meubilair: Kies voor laag meubilair met zachte kussens en lage tafels, bv de pallets als ondergrond gebruiken voor de zitkussen. Of overweeg een lage bank of zitzakken voor zitplaatsen. Een paar houten meubels met een eenvoudig patroon er op geschilderd passen ook goed bij de Yurt-sfeer.

4. Verlichting: Hang een grote, decoratieve hanglamp of kroonluchter in het midden van de kamer om een centraal punt te creëren. Om een warme gloed te creëren, kun je lampen nemen die een warm licht geven, ook kaarsen, olielampen of  vloerverlichting gebruiken.5. Textiel: Gebruik veel textiel stoffen om een gezellige sfeer te creëren. Denk aan dikke gordijnen met aardetinten, wollen dekens en kussens met etnische prints, en zijden stoffen met prachtige patronen. Je hebt dit als extra tip ook dekbedden hoezen met etnische en dierenprint die vaak heel voordelig geprijsd zijn of koop ze gebruikt op een rommelmarkt of kringloop winkel, je hebt vaak een Emmaus gemeenschap in de buurt die vast wel iets in hun 2ehandswinkel hebben, en hun leven er echt van, of het geld gaat naar goede doelen!!.

6. Decoratie: Versier de muren met handgemaakte wandkleden, spiegels met gedetailleerde lijsten en traditionele kunstwerken. Hang ook enkele veren of dromenvangers op voor een vleugje authenticiteit.7. Natuurlijke elementen: Breng de natuur naar binnen door planten en bloemen in de woonkamer te plaatsen. Creëer ook een hoekje met droge takken, stenen en andere natuurlijke materialen om een connectie met buiten te maken.8. Flexibele indeling: Een kenmerk van een Yurt is de flexibele indeling, men verhuisde met Yurt regelmatig dus hou daar rekening mee.. Overweeg dus om meubels te hebben die eenvoudig verplaatst kunnen worden, zodat je de ruimte kunt aanpassen aan je behoeften.Ik hoop dat deze suggesties je helpen om een prachtige woonkamer te creëren met de sfeer van een Yurt. Als je nog meer hulp nodig hebt, sta ik voor je klaar! De foto's zijn van Pinterest ideaal om zelf op eenvoudige wijze een moodboard te maken maar raak niet te enthousiast bij het overweldigende aanbod, zoals ook de andere sites die ik hier heb vermeld!!  en een voor mij voorheen onbekende site  https://pxhere.com/nl een foto site met rechtenvrije afbeeldingen die jij kan gebruiken voor een moodboard of project ook Pixabay is een bron van inspiratie!


Geen opmerkingen: