- 1 bloemkool
- 1.5 kg kruimig aardappelen
- 3 EL olie of margarine
- 1 beker melk
- 2 EL mosterd
- stamper
- peper en zout naar smaak
Recept, bloemkool
Teks en Foto van Pieter Franciscus, gebruik alleen met vermelding www.bhaktamagazijn.blogspot.com. geen enkel commercieel gebruik toegestaan (ook niet op commerciele site’s,)
Voor vier personen- eiwit 22 gram, vet 24 gram, koolhydraten 48 gram. 480 kcal, per persoon.
Bereiding, oven 180 celcius voorverwarmen
De pompoen klein snijden, bakken in de olie totdat deze net zacht gaat worden (geen pap er van maken). Eruit halen en dan de panir licht goud bruin bakken met de peterselie en de andere kruiden, meteen de pompoen erbij, en even voorzichtig door elkaar heen scheppen, zoals ik al eerder schreef geen pap er van maken. De filo uitspreiden op bakpapier op het blik , net over elkaar heen zodat u de balplaat bedekt, zorg dat de filo goed vast aanelkaar zit, anders even met een kwastje met water aan elkaar plakken, en bestrijk ze met de boter. Dan de vulling erop en in het midden want wij gaan vanaf de zijkanten het deeg over de vulling heen en dan een rol vormen. Een lange rol. Bestrijk de rol met wat water u kan er nog sesam zaad op strooien en ik vergat de peper en zout naar smaak, bij de vulling. Bak de rol in 20 minuten goudbruin. U kan in plaats van de panir, ook tofoe gebruiken. Een leuk effect is met een stuk papier een zijkant af te dekken en dan wat paprika erop strooien. Geeft wat extra kleur er aan. Vergeet niet te offreren Recept van Bhakta Piet(er) ps. Dit recept is voor alleen prive gebruik. Bij gebruik in verenegings periodieken mijn naam en blog adres vermelden. Zoals bij al mijn recepten en artikelen van mijn hand
Dit bij elkaar even aan de kook brengen tot de ingriedenten zijn opgelost. Dan van het gas af. En hier de soja brok of panir in marineren. dit geeft het beste effect als u het 24 uur in de marinade laat, de panir of sojabrok in olie en met een lepel sambal bakken
50 gram suiker
150 ml water
4 bolletjes gember
1 geraspte wortel
sap van 1 limoen of 1,5 citroenen
Doe de suiker, water en gember in een steelpan en verwarm dit al roerend totdat de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de heel fijn geraspte peen of wortel en het sap van de citroen/limoen toe. Laat het geheel zachtjes koken totdat het een stroperige consistentie heeft. Laat de dressing afkoelen en bewaar deze in de koelkast.
Deze dressing is heerlijk over fruit of een fruitsalade. Wees er dankbaar voor, er zijn veel mensen die niet genoeg voedsel hebben om te eten!
BORAGE brengt rust naar het huis. De bloemen worden gebruikt in salades en garnering, en bevorderen een goed gevoel. Borage wordt tradioneel gekweekt voor culinaire en medische doeleinden, maar tegenwoordig wordt het vaak alleen voor de olie gekweekt.. Vers heeft Borage een frisse komkommer smaak, de bloem heeft een honingachtige smaak en is goed eetbaar en wordt op desserts gebruikt. Oud gebruik van Borage, als een thee en dan wat zeezout erbij en in het seizoen korenbloemen, en dan maak men er de vloer mee schoon, vanuit het volksgeloof en kennis sprenkelt men dit ook in de vier hoeken van de kamer., kleine hoopjes Borage werden hier ook voor gebruikt. Zoals men in India symbolen voor het huis maakt om het kwade af te weren, en ook symbolen om Laksmi een keer per jaar uit te nodigen om hun huis te bezoeken, zodat het geluk binnenkomt. PS men kan ook zout, zeezout in de hoeken van de kamer plaatsen naar de Vayu, ik weet de juiste naam niet een soort Feng Shui, harmoniseerd dit, zout houdt ook straling tegen, en in deze kleine hoeveelheden, krijgt men een positiever vibratie in huis.
De Abrus is een plant die van origine uit de tropische gebieden komt, en waarvan de zaden giftig zijn. En opvallend genoeg gebruikt worden voor gebeds snoeren , mala’s. En ook als talisman worden meegedragen. In India is de plant niet inheems, zoals ook Hawai en de zuidelijke staten van Amerika niet, vandaar dat men dat een pestiliente noemt in de vakkringen van botanici en de bosbouw en natuurbehoud. Men nam deze mee naar andere landen, en als men ze verloor of anders, En als daar het klimaat gunstig was kwamen ze uit, en zo verspreiden de plant zich. Het valt bijna niet voor te stellen dat zo een zaadje door zijn uiterlijk, al als geesten en demonische invloeden verdrijvend wordt gezien Wat voor Westerse ogen juist als giftig en blijft er ver van uit ziet.
Calendula Officinalis de Goudsbloem had al vele toepassingen gedurende de menselijke geschiedenis.
Het heeft van alles in huis, als anti muggen plant en om insecten af te stoten in volksgeneeskunde . Goudsbloem is ook populaire bij aromatherapie. De Goudsbloem wordt ook gebruikt in de vorm van lotions, crèmes, en kompressen, terwijl tincturen of thee in de homeopathie. En in de volksgeneeskunde, Calendula wordt gebruikt voor het volgende: samentrekkend, antibacteriële, spijsvertering, reproductieve gezondheid. Bijensteken, dermatitis, psoriasis en insectenbeten kunnen er mee worden behandeld als gevolg van de helende kracht geproduceerd door deze botanische EHBO kist . Calandula zalf is een prima toevoeging voor uw huisapotheek, tegen ondiepe snijwonden en schaafwonden, muggebeten, en ook gewoon lekker bij ruwe handen bijvoorbeeldt na de afwas.
Voor de natuurgeneeskunde is vooral Sri Dhanvantarti bekend, al worden naar de oude kennis ook vel mantra’s gebruikt wat minder bekend is, kruiden met mantra’s of van iets vasten is eigenlijk Sri Dhanvantari. Hij wordt al in het Ramayana genoemd
De Verbascum in het Nederlands stalkaars genoemd heeft in het Engels een opvallende naam Hare’s –beard en kaarsen lont candle wick omdat deze zo mooie gele kleur van bloemen heeft en ook een statige plant. Maar het blijkt weer dat de namen van de Heer in de USA al vaak werden genoemd, wat een zegen, een keer zo een naam van de Heer en alle zonden weg, hoe zuiverend zijn die namen niet, dat er staat dat men een steen die alles goud kon veranderen op de vuilstort gooide omdat men de heiligen naam had. En wie dit weet, wil dan nog een opleiding doen om ingeneur , econoom of zo te worden? Schrijf gerust een commentaar hieronder.
De beste verdedeging is alles weghalen wat ze aantrekt, kruimels, suiker. Doe alles in af te sluiten bussen of potten. Als de binnendringers blijven komen, probeer dan deze eenvoudige middelen.
Het zijn ook levende wezens en deze middelen zijn kindvriendelijk In de Gita staat zelfs de kleinste schepselen zijn Mij dierbaar
Ingredienten
Bereidingswijze.
Als u geen cup maat heeft , dan kan u een koffiekop of melkbeker gebruiken,
of klik op de link voor mijn omreken tabel van cup naar grammen. Klik hier
Warm de oven voor 190 graden leg bakpapier klaar , neem een kom en mix de boter ,honing, en de geprakte banaan met de vanillie en mixen tot het een gladde massa is.
200 Fahrenheit = 93 Celsius
205 Fahrenheit = 96 Celsius
210 Fahrenheit = 99 Celsius
215 Fahrenheit = 102 Celsius
220 Fahrenheit = 104 Celsius
225 Fahrenheit = 107 Celsius
230 Fahrenheit = 110 Celsius
235 Fahrenheit = 113 Celsius
240 Fahrenheit = 116 Celsius
245 Fahrenheit = 118 Celsius
250 Fahrenheit = 121 Celsius
255 Fahrenheit = 124 Celsius
260 Fahrenheit = 127 Celsius
265 Fahrenheit = 129 Celsius
270 Fahrenheit = 132 Celsius
275 Fahrenheit = 135 Celsius
280 Fahrenheit = 138 Celsius
285 Fahrenheit = 141 Celsius
290 Fahrenheit = 143 Celsius
295 Fahrenheit = 146 Celsius
300 Fahrenheit = 149 Celsius
305 Fahrenheit = 152 Celsius
310 Fahrenheit = 154 Celsius
315 Fahrenheit = 157 Celsius
320 Fahrenheit = 160 Celsius
325 Fahrenheit = 163 Celsius
330 Fahrenheit = 166 Celsius
335 Fahrenheit = 168 Celsius
340 Fahrenheit = 171 Celsius
345 Fahrenheit = 174 Celsius
350 Fahrenheit = 177 Celsius
355 Fahrenheit = 179 Celsius
360 Fahrenheit = 182 Celsius
365 Fahrenheit = 185 Celsius
370 Fahrenheit = 188 Celsius
375 Fahrenheit = 191 Celsius
380 Fahrenheit = 193 Celsius
385 Fahrenheit = 196 Celsius
390 Fahrenheit = 199 Celsius
395 Fahrenheit = 202 Celsius
400 Fahrenheit = 204 Celsius
405 Fahrenheit = 207 Celsius
410 Fahrenheit = 210 Celsius
415 Fahrenheit = 213 Celsius
420 Fahrenheit = 216 Celsius
425 Fahrenheit = 218 Celsius
430 Fahrenheit = 221 Celsius
435 Fahrenheit = 224 Celsius
440 Fahrenheit = 227 Celsius
445 Fahrenheit = 229 Celsius
450 Fahrenheit = 232 Celsius
455 Fahrenheit = 235 Celsius
460 Fahrenheit = 238 Celsius
465 Fahrenheit = 241 Celsius
470 Fahrenheit = 243 Celsius
475 Fahrenheit = 246 Celsius
480 Fahrenheit = 249 Celsius
485 Fahrenheit = 252 Celsius
Ik maak vaak teveel brooddeeg aan, ik ga uit van een brood van 800 gram. En ik vergeet dan vaak dat het water en gist, plus de extra beker havermout voor de extra zemelen plus het gebroken lijnzaad ook meeweegt. Houdt 2 a 3 ons apart en rol het uit snijdt het in repen, neem een lepel of twee suiker plus halve lepel kaneel en 2 appelen, u kunt nu de appelen met suiker kaneel mengsel mengen, of volg het recept verder. Neem een pasteivorm of van boterkoek, en vet deze in. Plak een reep tegen de zijkent en duw hier schijfjes appel tegenaan. en dan weer deeg, en plakjes appel probeer ze in de vorm van een schijfje sinasoppel te houden en zo blijft u afwisselen houdt het creatief de oven al voorverwarmd op 220 graden, de kaneel met de suiker erdoor gemengt erover heen strooien, dan blijft de appel frisser van smaak.. U kan er kleine stukjes boter er bij opleggen, maar dan meer suiker en kaneel gebruiken. En dan 20 minuten in de oven. Schrijf mij gerust hoe u het vond smaken, ik zelf gebruik een lepel rietsuiker ervoor. Om het niet te zoet te maken dan is het meer brood.En met de extra kaneel en rietsuiker is het appel kaneel brood heerlijk maar, we moeten aan de lijn blijven denken, met al die offeringen aan Vishnu
Hari Haribol Ohm shanti Harih vrede en liefde op uw levensweg Bhakta Piet(er)Bereiding
Meng het meel plus een scheutje olie of een lepel boter, doe er lepel voor lepel water bij! u moet een deeg kneden dat niet meer plakt, doe ook wat meel op het werkblad. En kneed het daar op door, meestal laat het deegmengsel al los van de zijkanten van de kom of bak.En dan nog even dooorkneden op de aanrecht Dan afgedekt een uur laten staan, en hiervan twee balllen maken die u dun gaat uitrollen. Vandaar het meel op het werkoppervlak dan de koekenpan met een beetje olie heet maken en de wraps bakkken tot ze bruine vlekken krijgen.
look zonder look |