zaterdag 29 november 2014

Omdat wij allemaal een verbinding hebben. column

Rampen, oorlogen,het nieuws staat er bol van wereldwijd slachtoffers. Desalniettemin is menigeen hoopvol, zich eigenlijk niet er van bewust dat dit al in huis gekomen is, het is niet ver van je bed meer!  En toch wilt menigeen zich daar niet bewust van worden. Ook dat vrede in het eigen hart en stad moet beginnen. Omdat iedereen een steentje bij moet dragen, en het ook kan. Omdat wij allemaal een verbinding hebben met de natuur , daar niet los van staan. En ook met elkaar. Met  de buurt.Wij kunnen allemaal als persoon al een verandering in gang zetten. Wees beleefd, blijf rustig. En koop minder tropische producten. Dan steunt u ook minder de buitenlandse regimes, en multinationals. En dan kunnen de boeren ook steeds meer hun eigen voedsel gaan verbouwen. #bhakta #bhaktapiet(er)

vrijdag 28 november 2014

Dharma Seal. De Boeddha vertelde: "Leegte is noch wezen noch niet-zijn

De Boeddha vertelde: "Leegte is noch wezen noch niet-zijn. Het is vrij van alle verkeerde inzichten. Het wordt niet geproduceerd noch vernietigd, en het kan niet worden begrepen door zien. Waarom is dit zo? Omdat leegte kan niet gelocaliseerd worden in de ruimte. Het heeft geen vorm. Het is geen onderwerp van waarneming. Het is nooit geboren, en het verstand kan het niet bevatten. Omdat het niet kan worden begrepen, het omvat alle dharma's en woont alleen in niet-discursieve, niet discriminerende wijsheid. Dit is het enige ware en juiste begrip, monniken! U moet weten dat niet alleen leegte, maar alle dharma's zo zijn . Dit is de Dharma Seal.

budget koken is pas goedkoop door het zelf te doen, sober is niet hetzelfde als armoe

Vroeger kon men niet anders dan zelf koken.

Aardappels en rijst, bloem  en custard waren gewoon in de keuken. Geen voorgebakken frieten, of aardappel snijders. Geen kant en klaar soep. Nu dat was ook de reden dat men nog kon uitkomen met het huishoudgeld.
En het belangrijkste, geen kleurstoffen, of toevoegingen. Maar dit als tussendoor, echt een pan soep maken is altijd goedkoper dan soep uit blik. Een vegetarisch bouillonblokje, en wat groenten en klaar. En als u toch een vriesvak of vriezer heeft, doet er dan ook wat in.       Veel groentes en kool kunt u gemakkelijk invriezen. En, of bouillon zelf van tevoren klaarmaken. En in her te gebruiken bakjes in de vriezer bewaren (ik laat het afkoelen en doe het in zakjes).  Kook bijvoorbeeld voor 2 dagen en vries een portie in voor de volgend week,dan hoeft u een dag niet te koken.
Dat staat gelijk aan een half uur meer tijd om , een boek  lezen of een half sporten..Of te mediteren (wel 4 ronde’s op de japa mala)
#bhakta #bhaktapiet(er) #invriezen #soep #japamala

donderdag 27 november 2014

Romige kerrie soep met tofu

 

  • ingrediënten
  • 2 el boter
  • 3 el bloem
  • 750 ml groenten bouillon (blokjes met wat minder water)
  • 1 beker melk
  • 1 1/2 beker blokjes, soja
  • 1/2 beker geraspte kaas
  • seizoen kruiden basilicum of verse Koriander
  • Kerrie poeder                                                                                                               Romige kerrie soep met tofu

bereiding In een grote koekenpan , bak de tofu kort in wat olie met de kerrie en haal deze weer uit de pan! Smelt dan de boter, en de bloem er bij, los in roeren met wat peper. Tot de bloem wat kleurt. Voeg dan dan de bouillon toe en met de melk aan de kook brengen. Maar blijf roeren, een minuut laten doorkoken Voeg de kaas toe, voorzichtig doorroeren, blijven toevoegen en doorroeren tot de soep op de gewenste dikte is, tofu erbij, dan de seizoen kruiden erop..peper en zout naar smaak. Om de soep wat oosters pittig te maken doe er dan wat verse gember of gember poeder bij. zout en peper naar smaak.

dinsdag 25 november 2014

Denk eens na over uw leven.column

Denk eens na over uw leven. Heeft u respect voor uw gevoelens of offert u uw zelf op door u te laten ondersneeuwen door het juk van een verzameling oude gewoontes? Wees bereid om u in van alles in uw gedachten los te maken, te onthechten. Van de kinderen die al jaren zelfstandig wonen, familie die u eenmaal per jaar tijdens de verjaardagen ziet. Al die dingen in huis die vaak niet eens opgemerkt worden. Leven voor u huis. Had ik dat ook nog!?  Wat houdt dit in, met een slaapzak naar het park, met een winkelwagentje met dekens, en andere dingen  in plastic boodschappen tassen, en die oude vertrouwde schemerlamp er bij. Waar u zich niet los van kon maken? Maar, kijk eens waar u wel gebruik van maakt, bent u er dankbaar voor, nee? Of is het alleen zo dat u zich er niet los van kan maken. Geniet van de dingen die u wel gebruikt, begin een nieuwe relatie met uw familie en vrienden. Alles wat wij hier in dit leven verzameld en opgedaan hebben kunnen wij niet met ons meenemen. Hoe meer u gaat beseffen dat dit, al deze dingen u meer binden dan vrijheid geven. Des te meer energie u zult voelen, meer intuïtief gaan leven, en openstaan voor kennis. U als het ware van binnen uit verlichten Dat de goden en engelen u mogen bijstaan. bhakta Pieter
Denk eens na over uw leven.column

European Parliament may call for breakup of Google


Van het Europees Parlement wordt gezegd dat deze  een voorbereiding doen voor een voorstel aan Google om haar zoekmachine divisie splitsen van de rest van haar activiteiten in Europa in een poging om dominantie van het bedrijf over de zoekmachine markt in de regio te beteugelen.
Het voorstel verwijst specifiek naar een mogelijke split als "ontvlechting."
De koperen wetgeving, die naar verwachting volgende week worden ingevoerd, Men noemt niet specifiek Google bij naam. Maar gezien het Mountain View search bedrijf  de dominante zoekmachine is in Europa met ongeveer 90 procent aandeel van de markt,  is het zeer zeker naar wie ze verwijzen.
tags: #search #google  #google, #Europa,  Europese Commissie, #voorstel, #europees #parlement, #split, #searchgigant, #break-up
#Europa #zoeken

Johan Frederik Staal

Johan Frederik (Frits) Staal (November 3, 1930 – February 19, 2012) was Emeritus Professor of Philosophy and South & Southeast Asian Studies at the University of California, Berkeley. Staal specialized in the study of Vedic ritual and mantras, and the scientific exploration of ritual and mysticism. He was also a scholar of Greek and Indian logic and philosophy and Sanskrit grammar.

Staal was born in Amsterdam, the son of the architect Jan Frederik Staal, and studied mathematics, physics and philosophy at the University of Amsterdam. He continued with Indian philosophy and Sanskrit at Madras and Banaras. Staal was Professor of General and Comparative Philosophy in Amsterdam, 1962–67. He became Professor of Philosophy and South Asian Languages at the University of California, Berkeley, in 1968, and he retired in 1991.

maandag 24 november 2014

Girl Makes Dolphin Laugh youtube

https://www.youtube.com/watch?v=Bsp_JTtE3-w

  1. En God schiep de grote walvissen, en alle levende wremelende ziel, welke de wateren overvloediglijk voortbrachten, naar haar aard; en alle gevleugeld gevogelte naar zijn aard. En God zag, dat het goed was.

  2. En God zegende ze, zeggende: Zijt vruchtbaar, en vermenigvuldigt, en vervult de wateren in de zeeen; en het gevogelte vermenigvuldige op de aarde!

maandag 17 november 2014

Stel je open voor je eenvoud,

 

Stel je open voor de eenvoud, en er komt steeds meer kennis en kracht naar jou toe.je van grootouders of voorvaderen. Eenvoudige oplossingen eenvoudige remedies. Al ver voor de moderne dokter en wetenschap bekend. Eenvoudige regels, ook voor jouw omgang en gebruik van deze planeet. en er komt meer naar jou toe, dingen en oplossingen waarvan men het bestaan bijna vergeten was.Stem jezelf nu af op eenvoud, soberheid, stop je eigen verspilling. Wees een voorbeeld voor anderen.

#bhakta piet(er)

zondag 16 november 2014

Dit is de eerste en laatste wet

De wet van reactie en Gevolg.
Dit is de eerste en laatste wet, men noemt het vaak karma. En dit is omdat wij allen in verbinding staan, als schakels, een oude Sanskriet tekst luidt alles houdt verband met mij als parels aan een snoer geregen. Wij zijn een van die parels en  een van de kostbaarste ben jij!  En jij bent ook prachtig, zo niet de allermooiste!. En zo zijn er meer parels dan er druppels water zijn in alle oceanen bij elkaar. Dit is de waarheid die doet inzien, enerzijds hoe ontzaglijk lang dat snoer moet zijn, maar ook een schier ontelbare hoeveelheid parels.. En dat wij hierdoor allemaal verbonden met elkaar zijn. Niet alleen mensen maar ook de vissen en de dieren en planten. Dat wij klein zijn, maar tegelijker tijd ook ontzagwekkend groot. Omdat wij allemaal die goddelijke vonk in ons hebben, de ingeblazen levensadem, de ziel. door #bhakta Piet(er)

dinsdag 11 november 2014

Voor het eten, aandacht oefening


Sta eens even stil bij wat er op je bord ligt, wat je eet?
  • Hoe groeide het?
  • Wat had het nodig om te groeien?
  • Wie keek er naar om?
  • Wie heeft het geoogst
  • Wie reed de vrachtwagen?
  • Wie verwerkte het, pakte het in?
Bewustwording, het is er niet zomaar als vanzelf op je bord gekomen, in de keuken. Ga in gedachten de hele route, het  traject van het brood, de groente na, zo ver als jij het in gedachten kan voorstellen. . Kan jij het al?
#mindfulness #aandacht #yoga #meditatie

zondag 9 november 2014

vrijdag 7 november 2014

Valmiki's Ramayana goes Spanish

Source
HOUSTON, TEXAS, October 27, 2014: Reynaldo Cuadros Anaya, former Bolivian representative to the OAS, attended the Ram Leela play at the Cullen Auditorium for the official launch of his Spanish translation of Valmiki's Ramayana on October 12th. He spoke about the experience of translating Valmiki's work and concluded by reciting a verse in Sanskrit and imploring "Sri Sita Ram Lakshman Hanuman ki jai." A pdf version of the book, published by the Karuna Ashram in Vrindavan, India with the patronage of the Houston's Shri Sita Ram Foundation, can be seen here:
http://www.shrisitaram.org/spanishr/ramayana10/ramayana10a.pdf

donderdag 6 november 2014

Geet Ramayan, bereikte de kleinste winkels en huizen, spiritueel nieuws

Pune. INDIA, 29 oktober 2014 (door Amruta Lakhe, Indian Express):                                Op 1 april 1955 om 8.45 uur stipt, presentator Purushottam Joshi van All India Radio (AIR), Pune, kondigde de start van een nieuw programma - Geet Ramayana . Het was de ochtend na Ram Navami vieringen, met de feestelijke stemming nog steeds voelbaar. Het wekelijkse programma, een vertelling van de Ramayana in verzen, en werd geschreven door GD Madgulkar en de muziek werd gecomponeerd door Sudhir Phadke.

"Madgulkar en Phadke wisten het niet toen, maar met dat eerste nummer, werd een traditie geboren", zegt Shridhar Phadke. Sinds 2005 is hij de opvolger van zijn vader, door het verdragen van de verzen  in het hele land . Mensen hingen in 1955 slingers en bloemen mala’s aan de radio en gingen vooraf bidden voordat het programma zou beginnen. "Dit wekelijkse ritueel werd gevolgd door het gehele jaar dat het programma werd uitgezonden," zegt Shridhar.
"In die tijd, toen  Ramayana alleen toebehoorde aan de pandits en svamis. Maar de Geet Ramayan, bereikte de kleinste winkels en huizen," vertelde Shridhar. De samenwerking was een eerste-van-zijn-soort project op de Indiase radio. Madgulkar's schrijven was eenvoudig en helder. Toch behield het de complexiteit van het epos. Populariteit van de show niet afnemen na het ging uit de lucht in 1956. "Na 1956, werden opnames verspreid in de vorm van lp's, cassettes en later als cd's. Phadke en Madgulkar voerde de versen op over het hele land in een twee uur durende Geet Ramayan programma. in latere jaren, werden de versen (hymne) vertaald en gezongen in het Hindi, Bengali, Gujarati, Telugu, Sanskriet en Kannada, en andere talen. Een compilatie van de nummers werd gepubliceerd in meer dan negen talen, waaronder braille.
Vandaag, nemen Shridhar en Anand  maatregelen om de jeugd met Geet Ramayan vertrouwd. Eerder dit jaar,lanceerde Madgulkar's familie een app naar de verzen, afgezien van selecte documentatie van Geet Ramayan, beschikbaar en op de website te downloaden.
#bhakta #bhaktapiet(er)
De bhajan Swaye Shri Ram prabhu Aikati is op onderstaande link te vinden, ook meer info over Geet Ramayan in het engels
http://www.gadima.com/marathi-songs/playsong/56/Swaye-Shri-Ramprabhu-Aikati.php
https://en.wikipedia.org/wiki/Geet_Ramayan
http://indianexpress.com/article/lifestyle/an-epic-retelling-2/

woensdag 5 november 2014

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

Wat is een ziel eigenlijk, en worden wij opnieuw geboren na ons overlijden!

Inzicht in het wezen van je ZIEL

maandag 3 november 2014

Kenchinjiru recept zonder paddenstoelen

Voor de Kenchinjiru:

  • Scheutje olie
  • 3 a 4 aardappelen, geschild, in blokjes
  • ½ blok tofu, goed droog, in blokjes
  • 2 pastinaken, geschild, in blokjes  
  • 2 winterwortels, geschild, in blokjes
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels miso, losgeroerd met een scheut groentebouillon

De aardappelen en de wortel bakken in de olie, de pastinaken erbij. De groentebouillon erbij even sudderen (tot het net tegen gaar aan is). De tofu even in de olie bakken en dan erbij. En de soja saus pas als laatste net voor u het gaat serveren offreren maar. U kan er ook nog wat waterkastanjes bijdoen!

recepten voor een vegetarische lunch

Deze recepten voor een vegetarische lunch mocht de redactie van het Boeddhistisch Dagblad overnemen van
Lisa Steltenpool, auteur van het boek ‘De Vegarevolutie’. meer lezen op de site van boeddha magazine
toegewijd aan het promoten van vegetarisme #bhaktapiet(er) #bhakta productie

zaterdag 1 november 2014

Het leven gaat met de getijden mee

Het leven gaat met de getijden mee, als de zee. Eb en vloed volgen elkaar op, zoals de dag en de nacht. Storm en wind zijn de ruzies of onenigheden en het kan ook moeizaam gaan zoals met tegenwind op de fiets. Se zon staat voor de warmte en goede dagen in het leven, de nacht voor de treurige en duistere kanten van het bestaan. En net als een je aan het zwemmen, bent is het enigste wat telt je hooft boven water te houden, al is het leven nog zo zwaar.

Als je zelf 'in' de situatie zit, ben je niet echt gericht op wat anderen vinden of erover denken, zij voelen jou pijn niet, jouw eenzaamheid, die verscheurende gevoelens die zich steeds weer aan jou controle  vandaan zich weer naar boven te worstelen. Zelfs voor een ervaringsdeskundige is het moeilijk om jou te vertellen, of te overtuigen dat hoewel jou verdriet een andere oorzaak heeft, of een andere naam heeft. Maar een ding vast staat dat jij er met jezelf mee in het reine, er weer boven op moet komen want dat is voor ieder gelijk,

#bhaktapiet(er)