maandag 26 oktober 2015

Shambhala boeddhistische traditie Nederland

Shambhala Nederland
Shambhala is een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie en andere contemplatieve disciplines. De Shambhala-­boeddhistische traditie biedt een compleet pad aan van meditatie‑beoefening en studie. Dit pad gaat uit van de fundamentele goedheid en natuurlijke wakkerheid van ons hart. Via beoefening en studie kun je eigenschappen ontwikkelen die het welzijn van jezelf en anderen bevorderen. 
http://www.shambhala.nl/

recept hummus ala Italië


hummus ala Italië

 Hummus of houmous eenvoudig zelf te bereiden! Een klein blikje kikkererwten heb je al vanaf 58 cent dat is dan wel voor vier personen broodbeleg, na de bereiding!


2 blikken kikkererwten                                          
3gepelde tomaten
1,5 eetlepel gedroogde pizza kruiden
1 theelepel hing (asafoetida) is gelijk aan 2 a 3 tenen knoflook
een snuf zout
een halve theelepel gedroogde rozemarijn
een flinke hand verse basilicum (kan het ook weglaten)
sap van 1 citroen
1 eetlepel olie
1/2 theelepel paprikapoeder
als extra 5 a 6 olijven in kleine stukjes na het blenden met een vork erdoor heen mengen.
Alles behalve de olijven bij  de kikkererwten (wel eerst laten uitlekken). Dan de blender er doorheen glad malen als het dik is met een eetlepel tegelijkertijd het sap van de gepelde tomaten toevoegen tot u de gewenste dikte heeft verkregen. Ik gebruik in plaats van de verse basilicum, indien niet aanwezig als variatie peterselie of selderij het smaakt dan wel anders. Dan met een vers naan broodje zie de link naar het recept erbij. En offreren maar bhakta bhaktapiet(er)
   foto Wikipedia

dinsdag 20 oktober 2015

Recept sinaasappel havermout


Ingrediënten


  • 250 milliliter sinaasappelsap
  • 50 gram havermout
  • 1 sinaasappel
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels krenten of rozijnen
  • Breng het sinaasappel sap samen met de havermout, plus de gebroken lijnzaad aan de kook, op een niet te hoog vuur, regelmatig omroeren. Dan laag zetten de banaan en de krenten, of rozijnen erbij doen. En dan nog even op het vuur laten, tot de havermout goed gaar is. Op het laatste moment de partjes sinaasappel, die kunnen gehalveerd worden. En pas op het bord de honing  erbij.                       En offreren maar.
    #bhakta #Piet(er) #recept  57807

    zondag 18 oktober 2015

    Rabten Jigme LingTempel

      Stationsweg 98, 2515 BR Den Haag
    E: info@rabtenjigmeling.nl
    070-3800273
    Rabten Jigme Ling
    Tempel en boeddhistisch studiecentrum in Den Haag
    Hier kunnen bezoekers de leer van de Boeddha ontmoeten
    ~~~ en vindt u rust en ruimte voor zelfonderzoek en geestelijke ontwikkeling ~~~
    Filosofie: onderricht en discussie
    Meditatiebijeenkomsten
    doorlopende bijeenkomsten
    korte cursussen                                                                               Stationsweg 98, 2515 BR Den Haag
    E: info@rabtenjigmeling.nl 070-3800273 http://www.rabtenjigmeling.nl/contact-en-steun.html


    Boeddhistisch Centrum Haaglanden, Westers Boeddhisme +adres

    cursussen Westers Boeddhisme                                        cursussen meditatie en filosofie                                           Boeddhistisch Centrum Haaglanden onderzoekt welke elementen van de westerse cultuur bruikbaar zijn om de leer van de Boeddha effectief in de huidige tijd te beoefenen. Niet van achter de studeertafel maar in het leven van elke dag, met een bont scala van mensen met diverse leefstijlen, referentiekaders en opvattingen. Vanaf 2010 zijn we met een eigen ruimte gevestigd in de Rivierenbuurt, nabij het Centraal Station.
    Adres Uilebomen 55
    2511 VP Den Haag
    Telefoon: 06 – 8 345 79 20 (ook gelegenheid voicemail in te spreken)
    informatie: info@bchaaglanden.nl
    Aanmelden cursussen: aanmelden@bchaaglanden.nl


    maandag 12 oktober 2015

    Ook piramides in de Soedan, ongewone beelden van de

     

    mei 2015

    Uitgerust met een afstand bestuurbare mini-helikopter met een camera National Geographic onderzoeker  Alan Turchik legt hij de beelden vast van deze historische artefacten. Door deze aparte manier van filmen kijk je als het ware als met een vogelblik op de 3000 jaren oude vorstelijke tomben waar de vorsten begraven werden. Door de piramiden vanuit deze ongewone hoek te bestuderen hoopt men meer geheimen te onthullen over deze Nubische mysteries

    Wij hebben allemaal wel eens gehoord over de Egyptische piramides! Maar dat er ook piramides in de Soedan voorkomen? Ja ook in Soedan blijken er duizenden jaren geleden piramides gebouwd te zijn. Door koningen uit de oudheid die net als de Egyptenaren in sarcografen begraven werden in de piramides. Deze piramides gebouwd door de Nubiërs van de Kushite koninkrijken. Er zijn ongeveer 255 piramides gebouwd voor konings en koningen, helaas zijn ook daar de meeste tomben in de piramiden geplunderd.

    Zijn dit naar de Indiase geschiedenis de overblijfselen van een beschaving gesticht door de gevluchte koningen en strijders na Kuruksetra?! Wordt vervolgd #bhaktapiet(er) #spiritualworldnewsportal

    zondag 11 oktober 2015

    Beschermengelen en gidsen.

    Beschermengelen?
    Een uitleg naar het westerse denken . We hebben het dan over je persoonlijke Engel* die al vanaf je eerste geboorte bij je is. Een gids kan een hoger gereïncarneerd persoon zijn die je hebt gekend in een voorgaand leven. Je hebt er daardoor een band mee, of doordat jij veel over hem of haar hebt gelezen. En daarom is deze persoon een van jouw soms vele gidsen. Engelen die hebben ook een naam, hoewel deze eigenlijk voor hun zelf niet echt belangrijk is. Het zijn ook eigenlijk geen namen, maar titels of van de dingen waar ze goed in zijn, of bekend om te doen.  Wij geven ze eigenlijk die titels als eigen namen. En vaak weet men ook niet de betekenis ervan.De gidsen houden meestal de naam waaronder ze bekend waren toen ze nog hier op aarde leefden. Engelen begeleiden jouw vanaf je geboorte, eigenlijk je hele leven. Maar Engelen zijn er niet voor om ongevraagd jouw problemen op te lossen of  jouw leven bepalen. Ze geven alleen raad en advies als jij het vraagt. Ze helpen je ook wel zonder vragen. Maar dat is meer zodat jij op je eigen voortgezette levenspad naar je levensdoel kan blijven gaan zonder er af te vallen (door goed karma).  De beschermengel is de belangrijkste. Je hebt hele afdelingen, koren genaamd van Engelen. Maar terug naar de gidsen dit kunnen familieleden zijn of valleen als voorbeeld, Jezus, Boeddha avatar' Deva's vanuit de godenwereld gekomen, hulp van boven dus. Gidsen dat kunnen ook steeds weer anderen zijn.. Sommige helpen jouw bij je werk, zelfs huiswerk als je een beetje stil bent. Die blijven vaak bij je tot de  klus geklaard is, dan heb jij net zo veel kennis over dat onderwerp als hun! Zij hebben jou dan geholpen zo dat jij ook weer anderen hiermee vooruit kan gaan helpen. Zelfs je gids kan door jou weer wat leren, zelfs zijn taak volbracht. En zo ook verder op zijn pad hogerop kan gaan. Ook van leidsengelen kan je kennis ontvangen. Ze zijn vreemd genoeg net als de demonen vanuit de hel ook bekend als engel van de kruiden, de muze, studie van de astrologie. En dat valt ook weer onder de alchemistische en mystieke leer. Dit is bedoelt als een waarschuwing omdat er ook andere entiteiten zijn buiten gidsen en engelen om! Maar je beschermengel blijft altijd bij je, tot dat  jij weer terug bent in de spirituele wereld. En sommige zielen hebben zelfs wel twee beschermengelen, dat zijn meestal de herboren heiligen van weleer. * In andere landen en werelddelen worden engelen wel eens anders genoemd! #bhakta #bhaktapiet(er)

    dinsdag 6 oktober 2015

    Wij zijn meer dan een lichaam. Column

    Wij  zijn meer dan een lichaam. Het leven is immers gebaseerd op een spiritueel fundament. En wat men noemt het IQ en het menselijke lichaam is slechts levend doordat het doordrongen is van de spirituele energie die het doet bewegen.. Naar de leer over karma, is verlangen en streven de oorzaak van het “menselijke” bestaan.En het is heel moeilijk zich los te maken van dat materiele denken dat eigenlijk ons verhinderd ons spirituele zelf naar boven te laten komen. Het gewone leven werkt zeer overweldigend op ons in door de ogen, oren zelfs de mond. En deze energie van buiten beïnvloedt ons denken. En ook vaak onze intelligentie. En toch is er steeds weer die waarheid over de ziel, van ons spirituele zelf, de ziel , het Atma! En daarom hebben wij  hulp nodig van buitenaf! Die ons blijven voorhouden dat er een groter goed is dan alleen te werken voor een huis, slapen en eten.Wij moeten gemeenschap plaatsen creëren waar wij met elkaar spirituele kennis, en ervaringen kunnen uitwisselen. Een laboratorium als het ware een seminarium om mensen weer in contact te brengen met engelen, God, ascendent meesters als de Boeddha, Jezus! Om ons te helpen ons hogere zelf, de ziel genaamd of de heilige geest, atma, prana de levensadem steeds weer te laten ondervinden..

    zondag 4 oktober 2015

    Orakel, boodschap van een spin.

    Orakel boodschap. Een Spin die ik onderweg tegenkwam, fluisterde mij. En nu jou een boodschap in!
    Orakel, de spin een boodschap van hergeboorte, dat je een oneindig wezen bent, dat je net als de spin, de patronen zult weven van jou leven. En dat je in je leven in het midden moet blijven. Verlies vooral de uitgestrektheid van het eeuwige plan niet uit het oog. Ik zie een spin op een drum. Als in het midden in het levenswiel, haar web. Je hebt een droom gevangen!, Al zit ze net zo vast als haar prooi, haar genietingen. Waarvan sommige zo te keer gaan, dat de spin die extra moet vastbinden. Een spin kan goed schijnbaar onoverbrugbare problemen aan, als je naar haar web kijkt. Enorme afstanden worden overbrugt van tak naar tak slingerend. Ik zie een veer, maar ook de hartenklop van de drum, het universum, een steen, ballast ook aan je levenswiel, botten, koraal. Stop met het elke dag vlees of vis te eten. Veren of een gewei horen daar er ook nog bij. Het is vandaag dierendag kwam bij me op. Is dat zo eigenlijk niet bedoelt voor elke dag ‪#‎wiccabewustzijn‬ ‪#‎orakel‬ ‪#‎pieterfranciscus‬ ‪#‎helendwandelen‬.

    zaterdag 3 oktober 2015

    Engelen staan altijd klaar om te helpen

    Engelen staan altijd klaar om te helpen, maar zij moeten wel jouw  vrije wil respecteren, dat is een soort wet. Dus altijd gewoon om hulp vragen. Als het ware de engelen uitnodigen om je te helpen. Door te praten (ook in gedachten), of te bidden. Een hulpmiddel is mediteren, of beter aandachtig zijn. Schrijf je hulpvraag op! Of wat jij met de engelen wilt delen van te voren even opschrijven                                                                                            En versterk jouw aandacht door te oefenen door naar een foto van een schilderij of beeld van een engel of meerdere engelen te kijken, . Vraag ook er om dat ze in je dromen willen komen, richt je aandacht, En nogmaals mediteer gericht op een verbinding met de engelen door voorgaande aandacht oefeningen te doen. Door dit te oefenen door herhaling vergroot je enorm de kans dat jij de boodschappen van de engelen beter hoort. Wat het contact met de engelen weer verbeterd. #bhaktapiet(er) #bhakta #engelen #meditatie #aandachtoefeningen

    vrijdag 2 oktober 2015

    Apple-ceo Tim Cook noemt privacy een fundamenteel recht van de mens.

    Apple-ceo Tim Cook noemt privacy een fundamenteel mensenrecht, en is fel tegen achterdeurtjes in software.

    Dat verklaarde Tim Cook in een interview op Amerikaanse radiozender NPR. Daar sprak de CEO Tim Cook er over dat Apple de data van zijn klanten beschermt  Overheden willen graag dat bedrijven achterdeurtjes dus bewuste kwetsbaarheden in hun software bouwen, met het oog op de bestrijding van criminaliteit."Nationale veiligheid is altijd belangrijk", reageerde Cook, maar geen reden om hun software kwetsbaar te maken, want dan kunnen er meer hiervan gebruik gaan maken. Als er iets is kan men ook Apple om de informatie verzoeken.

    Veel meer over http://www.bright.nl/tim-cook-noemt-privacy-een-fundamenteel-mensenrecht

    Piet (voornaam) - Piet, soms ook Peter of Pieter, is een veelvoorkomende Nederlandse mannennaam, die is afgeleid van het Latijnse: Petrus, de naam van één van de apostelen van Jezus Christus.

    Piet, soms ook Peter of Pieter, is een veelvoorkomende Nederlandse mannennaam, die is afgeleid van het Latijnse: Petrus, de naam van één van de apostelen van Jezus Christus.

    Petrus (Grieks: Πέτρος, Petros oftewel 'Rots'; Aramees: Cephas; vernederlandst Sint-Pieter); ook Simon Petrus genoemd; is een persoon uit het Nieuwe Testament en een van de twaalf discipelen van Jezus. Hij geldt voor katholieken als de eerste paus. En voor de orthodoxen als de eerste patriarch. In de kunst en iconografie is Petrus vrijwel altijd te herkennen aan zijn markante grijze baard en de sleutels van de hemel, die het Petrusambt symboliseren. Andere attributen zijn een omgekeerd kruis, vissersnet en een haan.

    De verkleinvorm (vaak bij kinderen) is Pietje, Petertje of Pietertje. Er is ook een vrouwelijke vorm: Petronella. De Spaanse vorm is Pedro. De Franse vorm is Pierre.

     

     

    Er zijn veel bekende mensen die de naam Piet hebben of hebben gehad, denk bijvoorbeeld aan BhaktaPiet(er)

     

    Piet (voornaam) - Piet, soms ook Peter of Pieter, is een veelvoorkomende Nederlandse mannennaam, die is afgeleid van het Latijnse: Petrus, de naam van één van de apostelen van Jezus Christus.

     

    Piet, soms ook Peter of Pieter, is een veelvoorkomende Nederlandse mannennaam, die is afgeleid van het Latijnse: Petrus, de naam van één van de apostelen van Jezus