vrijdag 16 september 2016

Vegetarisch recept Gefrituurde courgette met yoghurt dip

Gefrituurde courgette met yoghurt dip, bijgerecht.
  • 2 a 3 courgettes
  • zout
  • 1 dl melk
  • 90 gram bloem (vcolkoren)
  • 300 cl yoghurt
  • 1 theelepel hing (2 tenen knoflook)
  • 4 el selderij gehakt
  • 2 el koffiemelk
  • frituur olie
  • citroensap
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el verse munt
Bereiding.

Was de courgette, snijd deze in dikke plakken zeg een centimeter dik. Maak het beslag en zet de frituur aan! Doe het zout en de bloem in een schaal voeg het water in gedeelte toe en blijf het mengen tot het een beslag is, voeg ook de peper, selderij en de hing toe. Als de frituurpan op temperatuur is (180c graden). De courgette door het beslag heen halen en in porties frituren. De  yoghurt dip is bijna met dezelfde kruiden, maar geen zout! Dus de yoghurt in de mengbeker met 2 a 3 eetlepels koffie melk plus wat citroensap en de suiker gaan mixen of rustig even doorroeren de hing erbij. En om het echt oosters te maken een eetlepel kleingehakte verse munt erdoor. De gefrituurde cougette, men noemt het pakouris in India daar vallen al dit soort gerechten onder wel even laten uitlekken of op keukenpapier leggen.
#bhaktapiet(er)
foto CC BY-SA 4.0

 pakori,recept, recepten Vegetarisch, courgette,yoghurtdip

Geen opmerkingen: