Alle schepselen zijn de Heer dierbaar.BG
Labels
- Engelen (19)
- engelen inwijding (1)
- krachtdieren (4)
- magie (3)
- meditatie (26)
- recept (124)
- recepten (115)
- spirituele agenda (8)
- totem dieren (6)
woensdag 30 september 2015
dinsdag 29 september 2015
Be your own goeroe column.
donderdag 24 september 2015
Tube (verpakking) tomatenpuree
Tube (verpakking)
Een tube is een buisvormige verpakking die aan één zijde platgedrukt en afgesloten is en aan de andere zijde een tuitje met dop heeft. Tubes worden meestal uitgerust met een draaidop. Zo is de tube na gebruik luchtdicht af te sluiten. Ik zag in de supermarkt tubes tomaten puree, dat had ik niet eerder gezien, meestal zit het in die kleine blikjes. Het handige hieraan is dat je een klein beetje er van kan nemen. En de tube daarna goed kan afsluiten. Als je zo een blikje gebruikt hou je vaak de helft of meer over. En dan wordt het zwart door het staan (oxidatie). En dan kan je het weg gooien. . De tube is een uitvinding van John Goffe Rand uit ca 1842. Mede door de verftube kon zich het impressionisme ontwikkelen. Toch wel leuk om geschiedenis en boodschappen doen in een artikel te verklaren.
Tubes zijn er in vele maten: van klein tot vrij groot (zalf of haarverf). Het maximum ligt ongeveer bij 200 ml. Daarboven wordt de tube te groot om op te tillen zonder er direct in te knijpen.
De tubes kunnen van een verscheidenheid aan materialen gemaakt zijn. 55629
vrijdag 14 augustus 2015
Kechari, tempel gerecht voor Jaganatha Orissa vegetarisch recept
- Korianderblad 5 takjes
- 2 grote beker rijst
- 1kokosnoot en het kokosvlees raspen
- 2 eetlepel komijnzaad
- 3 eetlepels gestampte gember (vers)
- halve beker mung bonen
- 4 bekers water
- zout
- handje rozijnen
- 1 eetlepel asatoefida vervanging voor knoflook
- 50 gram boter (vega margarine)
Water in een pan aan de kook brengen. Het komijnzaad in 2 eetlepels boter licht roosteren dan meteen in het kokende water doen. Dan de rest van de ingriedenten in de pan deksel erop en op een laag pitje laten sudderen. Zorg ervoor dat de rijst net niet tot pap kookt. In India Orissa wordt dit vaak geserveerd met gebakken aardappel. En als groente geen aubergine als men voor Jagannatha kookt. Maar bijvoorbeeld kort gekookte bloemkool die nog even gefrituurd wordt tot die lichtbruin ziet. Het is wat olieachtig maar men vind dat daar lekker.
#bhakta #bhaktapiet(er) #recept #jagannatha
foto onder de CC BY 2.0 het recept alleen met duidelijke naamsvermelding plus een werkende link naar deze pagina.