vrijdag 21 december 2012

bijbel en blogpost reactie

Maar Christus, de Hogepriester der toekomende goederen, gekomen zijnde, is door den meerderen en volmaakten tabernakel, niet met handen gemaakt, dat is, niet van dit maaksel, Ik las hier een artikel over een aankomend seminar wat Hebreen 9-11 als onderwerp heeft. Mijn reactie was dit ik zocht eerst de tekst op Google en kwam daar op mijn eerste zoekopdracht van preken tot eigenlijk gevolgtrekkingen (interpretaties) uit deze tekst tegen.Ik ging naar bijbel online, daar staat de bijbel ook zoals de naam al vermeld online! Wat mij opviel de eerste keer lezen. De toekomende goederen hij heeft dus tegoed of op wat hem toekomt, het komt mij toe, oud Nederlands. Ik heb er recht op. Hij is gekome zijnde, hij is er al! Zijnde(verblijft) is verleden tijd in dit zinsverband. Is door meerderen en volmaakte tabernakel. Dat is de kist waar God in verbleef, eigenlijk een altaar, met inhoud, daar zat manna in. En de staf van een amandel tak die door Mozus in de grond gestoken was en die begon meteen blad en bloem te geven, dat ruikt nog lekker ook.Maar het punt is dat dit tabernakel gemaakt is toendertijd door mensen handen. En de conclusie of boodschap was, hij is niet van menselijke afkomst (God zelf dus, en niet de ark des verbonds), ik kijk hierbij naar makelij, dat is een maaksel of product, men refereert hier naar de onbevlekte ontvangenis, tenminste dat is mijn interpretatie of wat omhoog komt in mijn gedachten als ik dit leest. Wat moet ik hiermee, zal men denken, het belangrijke is ten eerste, de offeringen. Men offerde in die periode, kalveren, schapen, en meer. Deze waren als zuiverings ritueelen bedoelt. Men raakte hierdoor van de zonde vrij. En Jesus blijkt dus als dat lam gefungeerdt te hebben, in beeldspraak te zijn geworden, naar deze traditie waar het bloed net zoals die oude ritueelen het volk van de zonde bevrijdt (zuiverdt). Eerst offerde men dus dieren, deze zijn, of waren de offergave, korte noot: Dit soort offeringen vinden nog steeds plaats en opvallend genoeg ook nog in Israel en in India ) lees verder hierover op deze blog).Noch door het bloed der bokken en kalveren, maar door Zijn eigen bloed, eenmaal ingegaan in het heiligdom, een eeuwige verlossing teweeggebracht hebbende. Want indien het bloed der stieren en bokken, en de as der jonge koe, besprenkelde de onreinen, hen heiligt tot de reinigheid des vleses. Een vervolg naar het originele ritueel nam men twee dieren een werdt geslacht en de ander aan de rand van de "woestijn los gelaten! Noot Ïk heb de teksten niet naar de moderne spelling overgezet omdat men het dan anders kan interpreteren.

Ik was bij een lezing en degene die de lezing gaf........


Ik was bij een lezing en degene die de lezing gaf, begon erover dat de luisteraars allemaal dwazen waren, fools. Nu ik vondt dat knap beledegend, ik ben religieus, ben bekend met reincarnatie en meditatie, ik ben zelfs ingewijd, heb een Indiase heilige naam en mijn Christelijke namen van de apostelen van Jezus Christus, en bovenal vegetarier uit mijzelf en niet omdat een ander mij ervan overtuigt heeft.Ook ben ik geen arbeider, naamskaartjes moet men op de eigen tabbart plakken. En niet op die van mensen die de lezer zijn boterham betalen. Klakkeloos naapen vaak, zij volgen iemand, papagaaien deze na, maar volgen niet de levenswijze die de persoon heeft, zoals 2 a 3 uur slapen per nacht, 64 rondes op de mala, beste mensen volg in eerst die dingen, en ga dan pas over voorbeeld of navolgen spreken.ps de Indiase of yogi naam van mij gebruik ik niet vaak omdat er "toegewijden" hier beledigend over deden.

Waar gaat dat heen? De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe cv installatie van Radhadesh. Als ik kijk naar deze foto gaat de ondergrondse leiding naar de buren, ik had hier zelf ook nog over meegedacht de nieuwe cv op houtsnippers als brandstof maar ik kwam er niet uit. Ten eerste was tijdens een van mijn verblijven daar al een nieuwe cv ketel geplaats was in de kelder. En ik had toen zoals meer toegewijden ook op het internet naar houtgestookte ketels gezocht en gekeken maar kwam heel anders uit steeds, van 10.000 tot 20000 voor een ketel. Voor zo een gebouw. (en die konden nog op gas of olie overgeschakeld worden.)Ter verduidelijking, de radiatoren hingen eral. Tot ik het apparaat zag. AUB zeg daar stookt men hier het centrum van DenHaag mee warm. Ach zo ben ik ook vaak ik koop bijvoorbeeld een machine voor proffesioneel gebruik, zoals een freesmachine die ik nauwelijks gebruikt, maar dan blijkt er na een tijd dat ik het ding toch gebruikt voor mijn eigen Krsna bewuste praktijken.

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...