zaterdag 29 december 2012

Satva een uitleg.

Satva, satva staat voor goedheid, een eigenschap die men kan ontwikkelen. Raja betekend hartstocht dit leidt tot woede schrijft men vaak, maar dat raja to satva leidt hoort u minder vaak, ook tot devotie. Raja brengt in beweging, brengt tot streven, naar een koninkrijk, vrouwen, ook naar de beoefening van yoga of een religieuse studie. Het is de drijfveer van het menselijke bestaan. Om het kort te houden heeft een gepassioneerd mens alleen wat zelfbeheersing nodig, en dat is een kwestie van oefenen. Bhakta Piet(er)

woensdag 26 december 2012

Opleidingen tot theosoof.


Kijk naar een dominee, deze moet sociale culturele antropogie en filosofie bestuderen plus de Islam om op een kansel te mogen gaan staan om alleen Gods woord, het Gospel te mogen verkondigen. Ja maar de sociale samenhang, het gezin, maatschappelijk werk! Ook hier geeft de Bijbel al een antwoord op, kijk naar de joodse traditie, het familie leven, het op ene hoogste goed. Heb u naaste lief dat is het eenvoudigst om op uw familie te richten, die kent u tenminste. Vergeef hun, zo leert men dat ook eens om te doen. En u kan u weer eens in de kerk voor het altaar komen.

Sri Krishna Caitanya Mahaprabhu Verschijningsdag 2018

Sri Chaitanya Verschijningsdag ; Donderdag 1 maart 2018,  Śrī Krishna Chaitanya (Caitanya Mahãprabhu) (1486 - 1543) was een sanyasi ...