maandag 31 december 2012

Jezus en Boeddha, bergen verzetten.

Bergen en hoe bergen te verzetten is in de oude geschriften een gewild onderwerp om iets over te dragen. Boeddha vertelde dat een monnik gevestigd in zijn meditatie, dus aandacht. e Himalaya in tweeën kan laten splijten, alleen door vasthoudendheid. Anguttara Nikaya 6.24 Jezus vertelde als jullie echt geloof hadden slechts zo groot als een mosterdzaadje, en u zou tegen die berg zeggen, ga van hier naar daar, die berg zou gaan, en niets zou u onmogelijk zijn. Mattheus 17.24 Ik hoorde een verhaal van een Chinese familie, tussen hun huis en de opgaande zon stond een berg. Grootvader liep elke ochtend vroeg de berg op, tot bovenaan de top, pakte een kiezel of een steen op en nam deze mee naar beneden. Onderaan de berg gekomen stak hij de beek over en liet de stenen daar vallen, dat deed hij elke dag. Zijn zoons volgde zijn voorbeeld. Een van zijn zonen vroeg vader waarom doet u het? Grootvader antwoorde op een dag is deze berg verplaats. Maar vader u zal dat toch niet gaan meemaken? Nee maar ik weet dat het gebeurt..

zaterdag 29 december 2012

Satva een uitleg.

Satva, satva staat voor goedheid, een eigenschap die men kan ontwikkelen. Raja betekend hartstocht dit leidt tot woede schrijft men vaak, maar dat raja to satva leidt hoort u minder vaak, ook tot devotie. Raja brengt in beweging, brengt tot streven, naar een koninkrijk, vrouwen, ook naar de beoefening van yoga of een religieuse studie. Het is de drijfveer van het menselijke bestaan. Om het kort te houden heeft een gepassioneerd mens alleen wat zelfbeheersing nodig, en dat is een kwestie van oefenen. Bhakta Piet(er)

woensdag 26 december 2012

Opleidingen tot theosoof.


Kijk naar een dominee, deze moet sociale culturele antropogie en filosofie bestuderen plus de Islam om op een kansel te mogen gaan staan om alleen Gods woord, het Gospel te mogen verkondigen. Ja maar de sociale samenhang, het gezin, maatschappelijk werk! Ook hier geeft de Bijbel al een antwoord op, kijk naar de joodse traditie, het familie leven, het op ene hoogste goed. Heb u naaste lief dat is het eenvoudigst om op uw familie te richten, die kent u tenminste. Vergeef hun, zo leert men dat ook eens om te doen. En u kan u weer eens in de kerk voor het altaar komen.

vrijdag 21 december 2012

bijbel en blogpost reactie

Maar Christus, de Hogepriester der toekomende goederen, gekomen zijnde, is door den meerderen en volmaakten tabernakel, niet met handen gemaakt, dat is, niet van dit maaksel, Ik las hier een artikel over een aankomend seminar wat Hebreen 9-11 als onderwerp heeft. Mijn reactie was dit ik zocht eerst de tekst op Google en kwam daar op mijn eerste zoekopdracht van preken tot eigenlijk gevolgtrekkingen (interpretaties) uit deze tekst tegen.Ik ging naar bijbel online, daar staat de bijbel ook zoals de naam al vermeld online! Wat mij opviel de eerste keer lezen. De toekomende goederen hij heeft dus tegoed of op wat hem toekomt, het komt mij toe, oud Nederlands. Ik heb er recht op. Hij is gekome zijnde, hij is er al! Zijnde(verblijft) is verleden tijd in dit zinsverband. Is door meerderen en volmaakte tabernakel. Dat is de kist waar God in verbleef, eigenlijk een altaar, met inhoud, daar zat manna in. En de staf van een amandel tak die door Mozus in de grond gestoken was en die begon meteen blad en bloem te geven, dat ruikt nog lekker ook.Maar het punt is dat dit tabernakel gemaakt is toendertijd door mensen handen. En de conclusie of boodschap was, hij is niet van menselijke afkomst (God zelf dus, en niet de ark des verbonds), ik kijk hierbij naar makelij, dat is een maaksel of product, men refereert hier naar de onbevlekte ontvangenis, tenminste dat is mijn interpretatie of wat omhoog komt in mijn gedachten als ik dit leest. Wat moet ik hiermee, zal men denken, het belangrijke is ten eerste, de offeringen. Men offerde in die periode, kalveren, schapen, en meer. Deze waren als zuiverings ritueelen bedoelt. Men raakte hierdoor van de zonde vrij. En Jesus blijkt dus als dat lam gefungeerdt te hebben, in beeldspraak te zijn geworden, naar deze traditie waar het bloed net zoals die oude ritueelen het volk van de zonde bevrijdt (zuiverdt). Eerst offerde men dus dieren, deze zijn, of waren de offergave, korte noot: Dit soort offeringen vinden nog steeds plaats en opvallend genoeg ook nog in Israel en in India ) lees verder hierover op deze blog).Noch door het bloed der bokken en kalveren, maar door Zijn eigen bloed, eenmaal ingegaan in het heiligdom, een eeuwige verlossing teweeggebracht hebbende. Want indien het bloed der stieren en bokken, en de as der jonge koe, besprenkelde de onreinen, hen heiligt tot de reinigheid des vleses. Een vervolg naar het originele ritueel nam men twee dieren een werdt geslacht en de ander aan de rand van de "woestijn los gelaten! Noot Ïk heb de teksten niet naar de moderne spelling overgezet omdat men het dan anders kan interpreteren.

Ik was bij een lezing en degene die de lezing gaf........


Ik was bij een lezing en degene die de lezing gaf, begon erover dat de luisteraars allemaal dwazen waren, fools. Nu ik vondt dat knap beledegend, ik ben religieus, ben bekend met reincarnatie en meditatie, ik ben zelfs ingewijd, heb een Indiase heilige naam en mijn Christelijke namen van de apostelen van Jezus Christus, en bovenal vegetarier uit mijzelf en niet omdat een ander mij ervan overtuigt heeft.Ook ben ik geen arbeider, naamskaartjes moet men op de eigen tabbart plakken. En niet op die van mensen die de lezer zijn boterham betalen. Klakkeloos naapen vaak, zij volgen iemand, papagaaien deze na, maar volgen niet de levenswijze die de persoon heeft, zoals 2 a 3 uur slapen per nacht, 64 rondes op de mala, beste mensen volg in eerst die dingen, en ga dan pas over voorbeeld of navolgen spreken.ps de Indiase of yogi naam van mij gebruik ik niet vaak omdat er "toegewijden" hier beledigend over deden.

Waar gaat dat heen? De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe cv installatie van Radhadesh. Als ik kijk naar deze foto gaat de ondergrondse leiding naar de buren, ik had hier zelf ook nog over meegedacht de nieuwe cv op houtsnippers als brandstof maar ik kwam er niet uit. Ten eerste was tijdens een van mijn verblijven daar al een nieuwe cv ketel geplaats was in de kelder. En ik had toen zoals meer toegewijden ook op het internet naar houtgestookte ketels gezocht en gekeken maar kwam heel anders uit steeds, van 10.000 tot 20000 voor een ketel. Voor zo een gebouw. (en die konden nog op gas of olie overgeschakeld worden.)Ter verduidelijking, de radiatoren hingen eral. Tot ik het apparaat zag. AUB zeg daar stookt men hier het centrum van DenHaag mee warm. Ach zo ben ik ook vaak ik koop bijvoorbeeld een machine voor proffesioneel gebruik, zoals een freesmachine die ik nauwelijks gebruikt, maar dan blijkt er na een tijd dat ik het ding toch gebruikt voor mijn eigen Krsna bewuste praktijken.

woensdag 12 december 2012

Recept voor rozensiroop met munt, met rozenwater.

http://4.bp.blogspot.com/-GGwn0rA0vQk/UOlxPAwEfZI/AAAAAAAACWE/Q8YB6-YOU9w/s380/bhakta%2Bmagazijn.jpg

Recept voor rozensiroop, dit kan u als voorbeeld bij fruit coktails gebruiken. Ingriendenten. 1 eetlepel rozenwater 100g rietsuiker 50ml water klein bosje munt Methode: Breng het water aan de kook voeg de suiker toe, laat dit 10 minuten zach tegen de kook aan op het gas licht doorroeren. Als u het dikker ziet worden, kan het even daarna van het gas (of andere warmtebron) en dan pas de munt en het rozenwater erbij. Deksel erop en laten staan dan na plusminus een anderhalf uur de muntblaadjes eruit zeven. u kan deze munt siroop over wat fruit heen gieten, voor een apart dessert.

zondag 9 december 2012

Meer dan 11,000 meisjes hebben deelgenomen aan een massa gebeds puja

NEPAL, December 5, 2012: Meer dan 11,000 meisjes hebben deelgenomen aan een massa gebeds Hindi ceremonie in West Nepal. Dit is een van de grootste massale gebedsdagen naar organisatoren
De tradionele Kanya Puja ceremonieel betuigd eer aan meisjes als incarnaties van de godin Bhagavati. Aan deze ceremonie nemen meisjes deel uit verscheidene etnische gemeenschappen en kasten. De organisators vertelden dat het doel is het kasten stelsel te ontmantelen. en een boodschap van gelijkheid en sociale harmonie te verspreiden.a

bron
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-20608721

maandag 3 december 2012

Bhagavad gita van Purohit pdf

Download de Bhagavad gita vertaling van Purohit svami een uitgave van ik dacht omstreeks 1935. Purohit is in India ook bekend als degene die sterk stelling nam door middel van de kranten tegen het verbod om tilak, tika te mogen dragen. Dit door een nieuwe wet van de Engelsen. En hij had hier succes mee.Later werdt zijn missie de kennis van de Bhagavad gita uitdragen in het Westen op het verzoek van de sannyasin door wie hij ingewijd werd als sannyaas. Hij is onder de kenners van de geschiedenis van India en de heilige geschriften, goed bekend, zijn dagboek van een monnik is nog een paar jaren geleden herdrukt.Ik kon deze uitgave van de
Bhagavad Gita indertijd niet vinden op het internet toen ik ernaar zocht ivm de verspreiding van de Bhagavad Gita en andere heilige geschriften van India in het Westen, door de eeuwen heen, dan vallen de schellen van de ogen. Nog een feit het Ramayana was in Nederland al voor 1500 bekend na Christus om u gerust te stellen dit epos was vertaald door een Nederlandse prediker. Die het geschrift prachtig vond een bloemlezing in poetische taal echt een ode aan Valmiki,en de velen kavi's dichters die de heilige teksten opgeschreven hebben voor het nageslacht.. En dat lees ik vaker over het Mahabharath en het Ramayana, dichterlijk, poetisch. Dit kan men in de oude Engelstalige vertalingen nog weervinden.hier de link naar de download pagina , let op het is een pdf die opent zich vanzelf niet schrikken.Klik hier. Het artikel wat ik een paar jaren geleden gepubliceerd heb op deze blog meer hierover klik op de link naar het artikel.