vrijdag 26 april 2013

Weer een interpretatie van Boeddha (ontleed)

Er zijn zoveel vertalingen die van Boeddha zijn achtvoudige pad die zo verduidelijkt zijn naar dediverse auteurs. Dat deze vaak nog weinig nog met het origineel te maken hebben.

Naar de vier nobele waarheden van de Boeddha, Gautama  is begeerte de oorzaak van het lijden. Het Pali-woord voor begeerte is tanha. Begeerte wordt op zijn beurt weer veroorzaakt door onwetendheid of onbegrip: de illusie van het zelf wordt niet doorzien.

De Boeddha onderkende 3 soorten begeerten:                                                              Uitleg naar onpersoonlijk getinte visie.                                                                             De Boeddha vertelde dat alle lijden uit geboorte voortkwam.Dit is de basis van van elke leer! Dan volgt dat gedachten en verlangens ellende geven!.

1e  Begeerte (kama) beweegt de geest, de gedachten worden verveelvoudigt, naar de religie denkt men dan te weinig aan God. Dan ziet u dat onbegrip en de onwetendheid op kennis  van God betrekking hebben, naar de religieuze richtingen..Zintuigelijke begeerte is tot een ondergeschoven kind verworden in het boeddhisme en de religie..                                     Het zelf de levensadem, de ziel of atma. Illusie betekend het tijdelijke, het lichaam verdwijnt. Dit  noemt men ook het zichtbare. Het zichtbare verdwijnt en het niet zichtbare blijft, het zelf als de illusie beschreven, Dit het Zelf de blijvende ziel, atma of levensadem! Vaak leest men dat men God afweegt naar het kunnen zien van God, of kan men God wegen. Nee, dan bestaat God niet naar de wetenschap. Dit is naar de religie een illusie..Vandaar dat dit een moeilijk onderwerp voor velen is.

kama tanha (pali) Betekend zintuigelijke begeerten, deze worden in het kort ook door de religie gebruikt om nieuwe gelovigen te winnen, bhajan en christelijke liederen op bekende melodieen. Of gratis voedsel.Gebaseerd op zintuigelijk contact.Het is voor  God dan mag het

(bhava tanha  Pali:): Deze begeerte houdt het willen blijven bestaan, nu  als ziel, eeuwig leven als dienaar of minnaar, dienstmaagd enz. en de bekende “menselijke drijfveren” gemoed instellingen. De gang naar de hemel-se planeten, offeringen voor dit te verkrijgen. Zie de religie, en als men dit goed leest komt het uit dezelfde bron. Zintuigelijke gewaarwordingen.

En als men dit goed overdenkt komt het uit dezelfde bron. Zintuigelijke gewaarwordingen.

Dit zijn gewoon een paar voorbeelden hoe men spirituele begrippen kan verduidelijken, in verband kan zetten met eigen godsdienst of overtuiging. Het gaat om evenwicht of balans, niet te veel of te weinig. Anders is er verstoring niet alleen bij u maar ook bij een ander of ergens anders

Geen opmerkingen: