A.C. Anno Christi, in het jaar van Christus; (ook) Anno currentis, van het lopende jaar; A. Chr., Ante Christum, vóór Christus; A.C.N. of A. Chr. N., Ante Christum natum, vóór de geboorte van Christus. Ik kwam hierdoor niet op de juiste betekenis, bij het studeren in mijn boeken. Alles in geschiedkundige en westerse boeken is gebaseerd op de Christelijke jaartelling. Nu na even googelen.
Anno Domini of A.D. is Latijn voor in het jaar des Heeren en verwijst naar een jaartal dat na Christus in de tijd gelegen is. Het is een systeem voor jaartelling met als beginpunt de geboorte van Christus. In Engelstalige landen is de afkorting A.D. nog altijd gangbaar, evenals de tegenhanger B.C. voor jaartallen "before Christ", terwijl data in het Nederlands tegenwoordig doorgaans aangegeven worden met na Christus (n.Chr.) en voor Christus (v.Chr.). Voor meer over bovenstaande kijk even op wickipedia daar vond ik een artikel, over AD na Christus
Voor degene die ermeer over willen weten
Anno Currentis het huidige jaar AC 2012 een goed nieuwjaar toegewenst in AC 2012. Gewoonlijk zegt men Anno in het jaar van!
Labels
- Engelen (19)
- engelen inwijding (1)
- krachtdieren (4)
- magie (3)
- meditatie (26)
- recept (124)
- recepten (115)
- spirituele agenda (8)
- totem dieren (6)
vrijdag 6 januari 2012
dinsdag 22 november 2011
Vegetarisch recept, perfecte tofu
Perfecte Tofu
Tofu mag dan vaak onbekend in de keuken zijn bij beginnende vegetariërs, en niet vegetariërs. Maar het goede nieuws is, goed bereid kan het heerlijk zijn. En met goed wordt hier bedoeld deze methode van bereiden. Bakken in ‘koeken’ pan of wok, tot de tofu goudkleurig is en mals. Een vreemde uitdrukking maar zacht en goed te kauwen, is tofu van de Perfectie (bhakti)
Tofu mag dan vaak onbekend in de keuken zijn bij beginnende vegetariërs, en niet vegetariërs. Maar het goede nieuws is, goed bereid kan het heerlijk zijn. En met goed wordt hier bedoeld deze methode van bereiden. Bakken in ‘koeken’ pan of wok, tot de tofu goudkleurig is en mals. Een vreemde uitdrukking maar zacht en goed te kauwen, is tofu van de Perfectie (bhakti)
maandag 14 november 2011
Recept. Bloemkoolcurrie
Ingredientent (4 personen)
1 bloemkool
3 a 4 aardappels
4 stengels bleekselderij
2 tl asatoetifida (hing) staat gelijk aan 3 tot 4 tenen knoflook
1 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnzaad
halve tl chilipoeder
1 tl kurkuma
1 blik kokosmelk (200ml)
Zonnebloem olie
Was de bloemkool en snij de roosjes er vanaf. Bak deze in pan met
zonnebloem olie voor ongeveer 5 minuten. Schil ondertussen de aardappelen, en was en snij de bleekselderij. Hak de aardappelen en bleekselderij in blokjes. Voeg de aardappel toe aan de bloemkool en bak het geheel nog zo’n 10 minuten. Doe de bleekselderij samen met de asoetifida en gember in een andere pan met wat olie en bak dit ook 10 minuten op laag vuur. Voeg de rest van de kruiden aan het bleekselderij mengsel toe en bak het nog even kort mee. Voeg dan het ubleekselderij mengsel en de kokosmelk aan het bloemkool en aardappel toe en laat het geheel zachtjes doorkoken voor zo’n 10 minuten. Dit moet uiteindelijk een lekkere dinee opleveren #bhaktapiet(er) #bhakta
1 bloemkool
3 a 4 aardappels
4 stengels bleekselderij
2 tl asatoetifida (hing) staat gelijk aan 3 tot 4 tenen knoflook
1 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnzaad
halve tl chilipoeder
1 tl kurkuma
1 blik kokosmelk (200ml)
Zonnebloem olie
Was de bloemkool en snij de roosjes er vanaf. Bak deze in pan met
zonnebloem olie voor ongeveer 5 minuten. Schil ondertussen de aardappelen, en was en snij de bleekselderij. Hak de aardappelen en bleekselderij in blokjes. Voeg de aardappel toe aan de bloemkool en bak het geheel nog zo’n 10 minuten. Doe de bleekselderij samen met de asoetifida en gember in een andere pan met wat olie en bak dit ook 10 minuten op laag vuur. Voeg de rest van de kruiden aan het bleekselderij mengsel toe en bak het nog even kort mee. Voeg dan het ubleekselderij mengsel en de kokosmelk aan het bloemkool en aardappel toe en laat het geheel zachtjes doorkoken voor zo’n 10 minuten. Dit moet uiteindelijk een lekkere dinee opleveren #bhaktapiet(er) #bhakta
Recept. Bloemkoolcurrie
Een man bezoekt Boeddha
Een man bezocht Boeddha en stelde hem de volgende vraag: “Welke meditatievorm beoefenen u en uw leerlingen?
”Boeddha antwoordde: “Wij zitten, wij lopen en wij eten.
De man begon een beetje te lachen en zei:”Maar Mahatma, dat doen wij toch allemaal.
Iedereen zit wel eens, iedereen loopt en eet.
Boeddha antwoorde hem, maar wij zijn ons bewust dat wij dit doen.
Wat betekend dit wij zijn ons bewust dat wij eten!
Ten eerste dat wij vaak eten, en vaak nog niet eens proeven wat wij in onze mond doen.Vaak alleen de eerste happen.
Lopen hoe vaak is men niet opgestaan in een automatisme zonder hierover zelfs nagedacht te hebben. Bord weg, en u weg.
Zitten, wanneer zit u echt, in rust zondere de behoefte te moeten praten, op de klok te kijken, wanneer men weg moet.
Aandacht, dat is yoga dit geld voor alle yoga, aandacht op de heiligennaam, de kralen die tussen de vingers doorgaan. Maar ook op die plek, kussen blijven zitten. Alleen zonder afgeleid te worden naar een foto of beeltenis te kijken, alleen zien. Zonder gedachten.Alleen dat beeld.
”Boeddha antwoordde: “Wij zitten, wij lopen en wij eten.
De man begon een beetje te lachen en zei:”Maar Mahatma, dat doen wij toch allemaal.
Iedereen zit wel eens, iedereen loopt en eet.
Boeddha antwoorde hem, maar wij zijn ons bewust dat wij dit doen.
Wat betekend dit wij zijn ons bewust dat wij eten!
Ten eerste dat wij vaak eten, en vaak nog niet eens proeven wat wij in onze mond doen.Vaak alleen de eerste happen.
Lopen hoe vaak is men niet opgestaan in een automatisme zonder hierover zelfs nagedacht te hebben. Bord weg, en u weg.
Zitten, wanneer zit u echt, in rust zondere de behoefte te moeten praten, op de klok te kijken, wanneer men weg moet.
Aandacht, dat is yoga dit geld voor alle yoga, aandacht op de heiligennaam, de kralen die tussen de vingers doorgaan. Maar ook op die plek, kussen blijven zitten. Alleen zonder afgeleid te worden naar een foto of beeltenis te kijken, alleen zien. Zonder gedachten.Alleen dat beeld.
Abonneren op:
Posts (Atom)