zaterdag 27 april 2013

ratha yatra affiche london 2013


date Ratha yatra London 2013Dear Maharaja's & Prabhus,
Hare Krishna.
Dandvats. Jay Srila Prabhupada.

Namens het ratha yatra London team ben ik verzocht de datum van het festival bekend te maken.

Het is dit jaar geboekt en overeengekomen met de Londense autoriteiten dat de Rath yatra op Zondag 9 juni 2013 plaatsvindt

Wij hopen dat deze vroege aankondeging van de LRY u in staat stelt om dit festival bij te wonen, en u staat zult zijn dit in uw agenda in te plannen, en daar de aanwezigen en LRY team te zegenen met uw ascociatie
 
Thank you.
Your servant,
Sriman Pandit das
uw dienaar in deze 
Bhakta Pieter

Vegetarisch recept, Rouille voor op brood of taco saus


  • 1/2 kop geweekt en ontvlieste amandelen 
  • 4 scherpe radijzen
  • 1 geroosterde rode paprika zonder zaad
  • 1/4 kop water
  • 2 theelepel Engelse mostard zonder azijn
  • 1/4 theelepel zout of naar smaak
  • 1/2 kop olijfolie
alles malen tot er saus onstaat zo dik als mayonaise, als het dik is wat water toevoegen.
Lekker op geroosterd brood.Bij een bonensoep

Sri Rudram stotra of Sri Rudraprasna
De Shri Rudram aan welke de Chamakam is toegevoegd naar de traditie uit de heilige geschriften. Het is een Hindi stotra opgedragen aan Siva en uit de Yajur Veda. Oude teksten ter verering van Sri Siva Rudram, deze komen uit de yajur Veda Shri Rudram is ook bekend als de Sri Rudraprasna, Śatarudrīya, en Rudradhyaya.en zijn heel belangrijk in de Vedanta ouder dan het Mahabharatht en maken deel uit van de originele Veda. Deze verering is een heel oud of vroeg voorbeeld van het reciteren van de heiligen namen, een traditie die zich heeft ontwikkeld in de Sahasnama geschriften. In de Shiva Purana wordt naar deze oude recitatie verwezen. De stotra is volledig volledig opgenomen op video.Plus de abhiseka, puja.


: http://srisubramaniamthroupathai.webs...

Aum Namo Bagavate Rudraya:

Rudraprayag met beelden van de Koteshwara Mahadeva tempel

Deze video is gemaakt door Shambu,  in Rudraprayag, Maart 2013, het laat de ochtend procedure zien met  de yoga asana's en een groep die de tempel bezoekt, wandelend over de Ganga brug. Rechts beneden het Monal Resort naar de Koteshwara Mahadeva tempel en verder op de .Chamunda Devi tempel in Rudraprayag  waar de rivieren Alaknanda en Mandakini samengaan.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/63087544?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="400" height="300" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

Spirituele agenda 2013. Janmashtami 2013 woensdag 28 augustusJanmashtami 2013 

Valt op woensdag 28 augustus, deze dag wordt er compleet gevast en die periode eet men strict vegetaries zoals tijdens de navarathi van Durga Mata. Alleen deze periode duurt een maand.En het is ook goed voor het milieu, toch slim uitgedacht om beschaving en mededogen aan de eclologische voetafdruk te koppelen.  Het was koning Ashoka af die het vegetarisme in het algemeen invoerde in India beïnvloed door Boeddha.
Voor meer informatie (katha) over Krishna zijn verschijning klik hierSpirituele agenda 2013. Tulasi Jala Dan eindigt 14. mei 2013

Tulasi Jala Dan eindigt
Wanneerdinsdag, 14. mei 2013

Spirituele agenda 2013. Vasten voor Mohini Ekadasi, Rukmini Dvadasi
Fasting for Mohini Ekadasi
Wanneerdinsdag, 21. mei 2013
 
 
Rukmini Dvadasi
Wed, May 22, 12am – Thu, May 23, 12am

Spirituele agenda 2013. Srimati Jahnava Devi verschijnings dag

Srimati Jahnava Devi -- Appearance       zondag, 19. mei 2013

Varuthini Ekadasi zondag, 5. mei 2013

Fasting for Varuthini Ekadasi
Wanneer zondag, 5. mei 2013

Mantra naar Lama Thubten Yeshe


Virtuele
OM MANI PADME HUM
Lama Thubten Yeshe
Een mantra is een soort kort gebed, veelal in het Sanskriet. Eén van de meest bekende mantras is OM MANI PADME HUM. Mantra's worden vooral veel gebruikt in de beoefening van tantra, waarbij vaak meer dan honderdduizend mantra's worden gereciteerd om een bepaalde energie op te wekken in de geest, bijvoorbeeld om mededogen en liefde op te wekken, wijsheid te ontwikkelen of negatief karma te zuiveren. Die worden in de praktijk gewoonlijk op een kralensnoer gedaan, de mala genaamd om de mantra's gebeden te kunnen tellen

.

Mantra's 


Ook duidelijk uit dit stuk dat de mededogen meditatie al een mantra fungeert de herhaling. Kijk voor degene die niet bewust van de geest zijn maar alleen de gedachtenstroom die hier uit voorkomt wat naar boven komt"Doorgaans bestaat er het verkeerde idee dat het reciteren van mantra’s een uiterlijke en onnatuurlijke geestelijke beoefening is, in plaats van een innerlijke spontane gebeurtenis.
Het reciteren van een mantra is niet alleen een vocale herhaling van lettergrepen. Vele mediterenden weten uit ervaring dat het reciteren van mantra’s uiterlijke geluiden en woorden omzet. Het is eerder het luisteren naar een innerlijk geluid dat altijd al in ons zenuwstelsel heeft gehuisd.
webadres Matreya instituut Nederland

vrijdag 26 april 2013

Vegetarisch recept, gebakken rijst (nasi)

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr. zilvervliesrijst
250 gr. bloemkool.
Halve bos bleekselderij
50 gr. tauge
2 blaadjes lavas (zuinig aan hiermee!)
1 tl. verse gehakte bladselderij
1 halve rode spaanse peper, (zonder zaad)
1 el. sojasaus,naar smaak zout (asam) of zoete sojasaus.
1 tl. korianderzaad, gemalen of een paar takjes verse coriander
2 centimeter gemberwortel of 1 tl. gemberpoeder
1 tl. serehpoeder
1 tl. laos, gemalen
De bloemkool wokken in wat water zo een 10 minuten, als het water verdampt is wat olie erbij de de bleekselderij in dunnen plakjes of schijven gesneden even mee fruiten.De gember wortel gestampt erbij of het poeder. Ik voeg zelf de peper op het laats toe. Dan heb u wel het escence maar is het niet zo heet. Maar smaken verschillen de rijst kan u van een dag ervoor gebruiken dan is het meer nasi! Doe de rest van de kruiden erbij door elkaar flink blijven scheppen. Als de bloemkool beetgaar is alles door de rijst en nog even de taugé met de rijst mee opwarmen. Wat ook goed werkt is de rijst even apart bakken. Ook dit doe ik vaak de dag ervoor scheelt weer in de afwas. Slamat makan. ps Het rijst recept staat op het pak.

Thaipusam festival in de Batu grotten Maleisië

Geschiedenis Sri Murugan, Tamil verering.


In het kort de geschiedenis van de tempels en het festival in de Batu grotten in het Nederlands door bhakta Piet(er) toegewijd aan het verhogen van uw kennis,over en van opmerkelijke feiten in de religieuze geschiedenis van Kali yuga..

In de  Batu grotten Maleisië

De kalksteen grotten waarvan gezegd worden meer dan 4.00000000 jaar oud te zijn. En in het voorste gedeelte van de grotten hebben de Orang asli (Temuan mensen) gewoond. Plus minus 1860 begonnen Chinese boeren guano daar weg te halen voor hun grond te bemesten.De heuvels werden pas echt bekend in 1878 door de grotten op de landkaart werden gezet door de koloniale autoriteiten.Een bekende de natuuronderzoeker William Hornaday
De Batu grotten werden als plaats van verering gepromoot door K. Thamboosamy Pillai een handelaar.Hij werd geïnspireerd door de  vorm van de hoofd ingang van de grotten geinspireerd, en hierdoor besloot hij een tempel gewijd aan Sri of Heer Murugan te bouwen in de grotten. Sri is een titel zoals hier de Heer voor God gebruikt wordt. In 1890 liet Pillai  die ook de oprichter is van de Mahamariamman Tempel, Kuala Lumpur, de murti, het godsbeeld van Sri Subramania Swamy in wat vandaag de dag bekend staat als de tempel grot   installeren.  
   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8d/Batu_Caves1.jpg                           
Sinds 1892 vind het Thaipusam festival daar plaats in de Tamil maand Thai wat valt tegen het einde van Januari, begin Februari en wordt hier gevierd.
De originele houten treden naar de grot (1920) zijn later vervangen door 272 stenen treden. In dit gebied bevinden zich meer tempel grotten en een van de meest bekende wordt de kathedraal grot genoemt. Omdat er veel Hindi altaren in zijn onder het hoge plafon..
Sr Murugan buiten de grotten.Zie op de achtergrond de trap met 272 treden.
Wensen?

Een wens doen, kabouters en demonen, God en feeën lossen elkaar af om deze te kunnen vervullen. Klinkt flauw, maar daarvoor lopen de jehova’s van deur tot deur. Andere doen sankirtana zo dat de zoeker weer tot God weerkeert, door een eigen verlangen (wens).          De wensput, de toverlamp, en ook India is rijk aan deze geschiedenis lessen. De magische steen die alles tot goud maakt, zie ook koning Midas deze veranderde zelf in goud, een waarschuwing, let op wat je beet pakt. Naar het Arabisch Djins, demonen of geesten, vergeet niet dat deze Arabische verhalen in India een grote invloed hebben gehad op de vertellingen.

Een verhaal gaat zo: een man wilt dat een geest of dergelijks zijn wensen vervult. Nu hij vereert een geest om het kort te houden, en deze verschijnt voor hem. Naar dit vertelsel waarschuwt de geest de man, dat hij hem wel wilt dienen maar als hij niets te doen heeft, Verteld hij dan eet ik je op. Typisch,de man denkt ik houd hem wel bezig! Kom op vervul mijn wensen. Als eerste vraagt de man maak mijn bedrijf goed lopend, en dan genoeg voorraad, en een nieuw dak, wagens. Hij leunt voldaan achterover terwijl de geest aan het werk gaat, maar! Daar staat de geest alweer naast zijn stoel, ik ben klaar, roept hij bijna in zijn oor. De man bekomt iets van de schrik, denkt na, en zegt maak het ook schoon plus het huis hier! En laat zich weer achterover zakken.Naar daar is die geest alweer en het huis blinkt al! En alles ruikt fris. De man voelt zich wat ongemakkelijk worden, en roept doe de tuin ook even. En denkt ik moet opletten, straks heeft de geest niets meer te doen en dan eet hij mij op. Hij krijgt een ingeving en als de geest weer komt laat hij deze een paal met olie insmeren, en vraagt hem dan, om omhoog in die paal te klimmen, wat niet lukt. Wat er verder met demon en geest is gebeurt is mij niet bekend

Bhakta Piet(er)

Weer een interpretatie van Boeddha (ontleed)

Er zijn zoveel vertalingen die van Boeddha zijn achtvoudige pad die zo verduidelijkt zijn naar dediverse auteurs. Dat deze vaak nog weinig nog met het origineel te maken hebben.

Naar de vier nobele waarheden van de Boeddha, Gautama  is begeerte de oorzaak van het lijden. Het Pali-woord voor begeerte is tanha. Begeerte wordt op zijn beurt weer veroorzaakt door onwetendheid of onbegrip: de illusie van het zelf wordt niet doorzien.

De Boeddha onderkende 3 soorten begeerten:                                                              Uitleg naar onpersoonlijk getinte visie.                                                                             De Boeddha vertelde dat alle lijden uit geboorte voortkwam.Dit is de basis van van elke leer! Dan volgt dat gedachten en verlangens ellende geven!.

1e  Begeerte (kama) beweegt de geest, de gedachten worden verveelvoudigt, naar de religie denkt men dan te weinig aan God. Dan ziet u dat onbegrip en de onwetendheid op kennis  van God betrekking hebben, naar de religieuze richtingen..Zintuigelijke begeerte is tot een ondergeschoven kind verworden in het boeddhisme en de religie..                                     Het zelf de levensadem, de ziel of atma. Illusie betekend het tijdelijke, het lichaam verdwijnt. Dit  noemt men ook het zichtbare. Het zichtbare verdwijnt en het niet zichtbare blijft, het zelf als de illusie beschreven, Dit het Zelf de blijvende ziel, atma of levensadem! Vaak leest men dat men God afweegt naar het kunnen zien van God, of kan men God wegen. Nee, dan bestaat God niet naar de wetenschap. Dit is naar de religie een illusie..Vandaar dat dit een moeilijk onderwerp voor velen is.

kama tanha (pali) Betekend zintuigelijke begeerten, deze worden in het kort ook door de religie gebruikt om nieuwe gelovigen te winnen, bhajan en christelijke liederen op bekende melodieen. Of gratis voedsel.Gebaseerd op zintuigelijk contact.Het is voor  God dan mag het

(bhava tanha  Pali:): Deze begeerte houdt het willen blijven bestaan, nu  als ziel, eeuwig leven als dienaar of minnaar, dienstmaagd enz. en de bekende “menselijke drijfveren” gemoed instellingen. De gang naar de hemel-se planeten, offeringen voor dit te verkrijgen. Zie de religie, en als men dit goed leest komt het uit dezelfde bron. Zintuigelijke gewaarwordingen.

En als men dit goed overdenkt komt het uit dezelfde bron. Zintuigelijke gewaarwordingen.

Dit zijn gewoon een paar voorbeelden hoe men spirituele begrippen kan verduidelijken, in verband kan zetten met eigen godsdienst of overtuiging. Het gaat om evenwicht of balans, niet te veel of te weinig. Anders is er verstoring niet alleen bij u maar ook bij een ander of ergens anders

Gedachten, kritiek. Column

Als wij als voorbeeld voelen: "Ze bekritiseren mijn geloof en denken dat ik dom ben om dit te geloven" betekent dit in het algemeen dat we overdreven vasthouden aan ons geloof dat we nog het lichaam zijn.

 

Denken of gedachten: "Dit geloof is goed omdat het van mij is. Als iemand dat bekritiseert, bekritiseert hij mij." Dat is eenvoudigweg gehechtheid en niet erg productief. Deze houding moeten we achter ons laten, Want we zijn niet de religie. Dat anderen vraagtekens zetten bij ons geloof betekent nog niet dat wij anders zijn, men bekritiseerd of zet zich af tegen het geloof op zich, op beelden, weergave van het nieuws. Wij vatten dit dan persoonlijk op, dit is ons valse ego of geest, manasah genaamd..

Het Ramayana in het Pools,boek bespreking.

WARSAuW, January 14, 2013 (Hindustan Times): Het Ramayana, is in de vorm van samengestelde verhalen in het Pools uitgebracht doorJanusz Krzyzowski, een Indologist . Die hij uit verscheidene boeken bijeen bracht. Zijn doel was het Ramayana in roman vorm geschikt ook voor kinderen te maken. Dit heeft niets met Valmiki zijn Ramayana te maken. In het Pools was deze al gedeeltelijk naar de hoofdstukken en originele teksten van en naar Valmiki vertaald. Door  Poolse schrijvers plus minus1816


the great Indian epic, is now available in the Polish language, courtesy of Janusz Krzyzowski, an Indologist in Poland who has translated the monumental work. Though a few episodes of Ramayana were translated into Polish in 1816, these were mere translations of Western writers.

Krzyzowski collected the material from dozens of books and presented in a coherent manner so that a reader could sustain his interest while going through different chapters. The original was penned by Maharishi Valmiki in Sanskrit. "My main purpose was to translate this epic into many chapters in a story format so that laymen and particularly Polish children could enjoy the book as well as they should be aware of the great Indian mythological tradition.

Sandhya Vandanam Yajur Veda Sanskrit complete inwijding.Uniek op Video. Sanatan dharm

Sandhya Vandanam Yajur veda, de introductie is in Telugi, De recitatie in Sanskrit. Een complete inwijding in de Yajur Veda

 

 

Oorzaak genezingen verboden?

(Earth Matters) In Europa mag nagenoeg niets meer gezegd worden over de werking van supplementen, in Engeland mogen acupuncturisten vanwege de Advertising Standards Authority nu ook al niet meer vertellen wat ze allemaal behandelen...

http://www.earth-matters.nl/5/7105/gezondheid/acupuncturist-in-engeland-mag-niet-meer-zeggen-waartegen-behandeld-wordt.html

De regeringen in hun zuivere goedheid tegen de concerns in hun nieuwe adviezen voor de regelgevingen over medicijnen en natuur geneesmiddelen hadden van vriend de Medicijnen industrie,  Sorry Mr Pil, die zijn bekend van de pijnstiller, of van de oestrogene (zie al die kinderen die met Down syndroom,  en zonder ledematen geboren werden).

De ministeries hebben besloten dat natuur geneesmiddelen, als voorbeeld de basis van de pijnstiller, het niet duidelijk is waar deze voor dienen (een werkzame stof uit de wilgebast). De werkzaamheid ervan en weer een voorbeeld de asperine wordt voor alles en nog wat gebruikt. Dat kan niet meer. Als u een kopje brandnetel thee neemt, dan mag er op het pak niet staan staan dat het zuiverend is! Al was het alleen al door het water wat u erbij inneemt. Acupunctuur, zie de kop van het commentaar, hierover mag men als voorlichting niet erbij vermelden dat het goed is tegen hoofdpijn. Of oorpijn. Ook roken, een goed voorbeeld of voorloper dat men geen valselijke informatie mag gebruiken in de reclame, valt niet onder de nieuwe regelgeving (verboden middelen).

Nu bleek laats uit het nieuws ik dacht een gerenommeerd dagblad dat de meeste anti kanker medicatie zoals chemo kuren ook niet werkt, ongeveer 70 % gaat alsnog dood (dus het werkt niet). En die "medicijnen"worden met miljoenen subsidie beloond. Zie het kindergezichtje op de reclame uw geld is nodig! Waarom roken nog niet verboden is, of andere kankerverwekkende middelen,Wajang werd ook verboden, pardon uit de handel gehaald !

Oorzaak genezingen verboden?

  Dat mensen opknappen van gebeds-genezing in de kerk, van geestelijke problemen afkomen word onderkend zoals ook bij de yoga!                                                            Jaren lang, hoorde men doe geen yoga, of van die andere religieuze dingen (vooral uit het Oosten en andere sekten, zoals de Pinkster- gemeente als sekte beschouwt werd).            En wat blijkt jaren later, de psychiatrie, ziekenhuizen en doctoren, ministers volgen mindfulness trainingen, uit het boeddhisme afkomstig, yoga, maar nu noemt men het ontspanning oefeningen.                                                                                                  Ga naar de kerk, opwekkings- liederen krijgt men niet meer onder de tafel toegeschoven van de verpleegster, maar de psychiater raadt het nu aan, maar niet te veel, alleen Zondags!   Ook de kerk, zwaar tegen Boeddha en meditatie, geven nu zelf meditatie lessen, en fotootjes van de Daila lama . Die christenen zijn pas gespuis.                                                         Dit gebeurde zo vaak, yoga lessen, en Boeddhistische behandelwijze in de psychiatrie, dat de zorgverzekeraars er een klacht over hebben ingediend. Kom even, dat viel er niet onder Yogales  en naar een gebeds bijeenkomst doorsturen. Het was eerst hokus pokus gevaarlijk kon psychoses opwekken, net als Maruana, misschien krijg ik door dit artikel een jaar abonnement van Ohra bijvoorbeeld, of een autootje zodat ik droog naar mijn religieuze centrum van eigen voorkeur kan, Scheelt weer in de kosten voor de huisapotheek!            Nee , ik heb geen voorkeur,  anderen firma’s mogen mij dit ook aanbiede. En niet die grap met die paraplu, in plaats van een auto. Die pareplu was trouwens binnen een week niet meer te gebruiken. ps De wind sloeg eronder..

Nog een Ps ook opvallende bericht was, dat peterselie helpt bij symptomen bestrijding, maar het had een nadeel de chemo therapieën werden  hierdoor geneutraliseerd, nou ja het was alleen afkomstig van de chemo therapie aanhangers, dit is dus wel bewezen! Zou u denken, maar waarom het effect van de chemo therapie hierdoor geneutraliseerd word!? Dit was een van de redenen om geen forse hoeveelheden peterselie te gebruiken, en de andere was men wist niet hoeveel peterselie men moest innemen! Houdt u de dhoti maar vooral goed vast Een maand later zie ik een advertentie peterselie tabletten! Echt hoe lang dit dus al bekend is in het buitenland, mag de Heere weten. misschien meer een vraag aan het zieken fonds die betalen er nog dik voor

The Tradition of Vedic Chanting, video.

De Vedische traditie van het reciteren van mantra’s (gebeden ) en liturgieën, dit wordt gesubsidieerd door Unesco zoals ook de vertaalde Purana’s een project door de Unesco  zijn uitgegeven“ Deze video geeft een indruk hoe dit gaat, in Nederland is dit al veel langer bekend  omstreeks 1500 hadden wij al een goede vertaling van het Ramayana in het Nederlands, van een Nederlandse predikant, die het een prachtig schrift vond, in verzen allemaal in dichtvorm een poëtisch werk. Naar deze video, is dit uniek aangezien alleen de brahmaanse kasten Sanskriet mochten leren. En de doorsnee Indiër geen enkele weet van Sanskriet, of beter wat het betekende had door de Arj Samaj oprichter mochten vrouwen de geschriften lezen ( plus minus 1870). En in Nederland kon men al vanaf zo 1500 grammatica en de heilige teksten bestuderen

The Tradition of Vedic Chanting” — UNESCO: Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity –...

The Tradition of Vedic Chanting

Grammatica Grandonica, een Sanskriet grammatica boek uit 1730 van (jaar 1730) weergevonden

 

Oud-Scaliger fellow dr. Toon van Hal (Universiteit van Leuven) heeft in een klooster bij Rome een bijna 300 jaar oude en verloren gewaande grammatica van het Sanskriet teruggevonden.

Verloren grammatica boek van Sanskriet (jaar 1730) weergevonden
Grammatica Grandonica

De grammatica is geschreven rond 1730 door de Duitse jezuiet Johann Ernst Hanxleden (1681-1732) in het zuidwesten van India. Hij schreef het manuscript in het Latijn, zonder het ooit te publiceren.

Tijdens een kort verblijf in Rome heeft dr. Toon van Hal het manuscript echter teruggevonden.  Toon Van Hal bereidt momenteel een artikel over de zoektocht voor.

donderdag 25 april 2013

GEEN DARSHAN SRI VENKATESHA TIRUMALA!

GEEN DARSHAN SRI VENKATESHA TIRUMALA!
AANSTAANDE DONDERDAG,

Is de Heilige tempel van Sri Venkatesha, een bedevaartsplaats.
17 uur lang gesloten voor alle pelgrims.
Door de maansverduistering een ongunstige teken, deze eclips duurt tot vrijdagmorgen as
De priesters daar Sri Venkatesha zullen in de vroege morgen speciale riten uitvoeren, met het bekende Suprabatham en archana offer rituelen. Naar de almanak is de duur van de eclips van 1.22 tot vrijdag 1.55. Dat is een paar minuten in de kleine uurtjes op Vrijdag.
Als de eclips zichtbaar is, dan geld dit voor elke tempel in de Vishnu verering op dat halfrond van de aarde. Sri Venkatesha wordt op de authentieke wijze vereerd en is in India en ver daarbuiten zeer geliefd en gerespecteerd.
Sri Venkatesha zijn beeldgedaante is een van de oudste en heiligste van India, zijn ratha door de straten is een uniek verschijnsel. En al duizenden jaren oud. Voor vele pelgrims zal het een teleurstelling zijn dat zij geen darshan kunnen nemen van de Heer.Een slecht teken, geluiden klonken al op van dat de Heer zich had afgekeerd om met zijn stralende gelaat rond als de maan het pad te verlichten. Vooral nu er veel gereist wordt hoopt men dat dit geen verdere neerslag heeft op de toekomstige geschiedenis van India
De tempel in Tirumala, waar velen aanstaande donderdag geen darshan van kunnen nemen, dit zijn donkere dagen in de annalen van de religieuse geschiedenis
 
 

dinsdag 23 april 2013

Mahatma Gandhi, meditatie op de gita.

De Bhagavad gita roept de mensheid opom lichaam geest en ziel te wijden aan zuivere plicht.

Gandhi_South-Africa

En niet te verworden tot alleen interesse in luxe en bevrediging van sensuele lust,  overgeleverd aan de genade van verlangens en ongedisciplineerde impulsen

Wanneer twijfel mij achtervolgt, en teleurstelling mij in het gezicht staart. En ik geen spoor van hoop aan de horizon. Ik wend mij dan tot de Bhagavad gita en vind dan een vers die mij vertroost. En ik begin te glimlachen te midden van overweldigende problemen. Degene die mediteren op de Gita halen hier elke dag een verfrissende vreugde en nieuwe betekenis uit .

~ Mahatma Gandhi

Vertaald bhakta Pieter.

zondag 21 april 2013

Tsunami of Diseases Headed Our Way boekbespreking.

Tsunami of Diseases Headed Our Way - Know Your Food Before Time Runs Out by Sahadeva Dasa

Een nieuw boek over voedsel in deze tijd. Met een oud gegeven als reclame slogan! Zout de vijand! Nu dat weet men allemaal eigenlijk wel, maar gebruikt men al minder zout? En ikzelf heb er ook artikels aan gewijd. Ook over het gebruik van witte suiker (karmi). Dit is slecht en mag ook niet geofferd worden, naar de maharaja's . Het is te bewerkt, en geeft valse energie. En het mag dus niet naar de voorschriften. Verder staat er dat het voor de devotie die commercieel voedsel "moet" kopen (?) en zuivel. Het moeilijk heeft. Nu dat heeft iedereen tegenwoordig dat noemt men Kali yuga. Men koopt brood in een supermarkt en aardappel balletjes, dit laatste zag ik in een tempel, echt uit zo een zakje alah supermarkt merk (uit de diepvries). Men mag geen brood van de bakker eten en dan arcanam uitvoeren, dus geen altaar seva of puja. Een bekend gegeven, het is verboden (GBC), ook arati, het is maya van karmi's afkomstig. Zilvervlies rijst of ook wel eens bruine rijst genoemd, dit serveert of eet men bijna niet in de centra, dit is als volkoren brood en heel gezond, en witte rijst is commercieel Uit de USA Uncle b.en snelkookrijst lekker snel gaar! Net als witbrood waar de schil of vlies ook van het graan verwijdert is,en dit bevordert de kans op suikerziekte. Karmi's bocha voedsel geen vezels dus ongezond de schil of kiem omhulsel zijn machinaal verwijdert, in India doen de strikte volgelingen dit zelf, naar het SB moeder Yashoda! (Echt dit "boek" heb ik al hier op de blog, lees mijn artikelen hierover eens na, gratis!) Verder lezend las ik dat de boeddhisten werden aangehaald als voorbeeld, hoe goed deze het voedsel respecteren met gebeden van dank en offering! Daar zakte bijna mijn broek van af, boeddhisten, en ook de Koran en Bijbel werden naar voren geschoven dat deze dankbaar, vol toewijding zijn, Koran verzen ter ondersteuning. God naar de Bijbel, dank werd gezegd, God dank u voor de regen, dank u voor de zon, dank u voor dat U alles geschapen heeft wat beweegt en leeft. En dank u voor ons heden, dagelijks brood.Ik herinner mij dat A.C schreef dat danken heel goed is als antwoord op een vraag vaneen van de discipelen. (Dan bedankt men tenminste er nog voor) Ik reciteer en zing deze gebeden dagelijks (ik ben christelijk opgevoed en vegetariër) en Sarira avidya jaal zingen is ook deel van mijn dagelijkse praktijk, voor mijn maaltijden, en gebeden van Haridasa Thakura, en Bhaktivinod Thakura. (dan is de prasadam ondertussen wel koud). En niet snel het korte Maha prasade Govinday, in twee regels. De bhakti, is vol met gebeden, doorweven met mantra's en gebeden, verheerlijking en dankzegging! Daarom is het bhakti! Zonder dat is het geen bhakti maar zonder toewijding, met een uurtje, of twee japa mala, dat heet op zijn Engels chanten, in het Nederlands gebeden reciteren, als de rozenkrans bidden, zo leg ik het meestal uit dat het net zo gaat als met een rozenkrans, vertaald gebeden reciteren. ps de rozenkrans heeft 150 kralen, de Indiase of Aziatische 42 minder en de Moslim uitvoering heeft 99 kralen naar de informatie hierover. Maar wat blijkt uit het boek van Sahadeva dasa ------ dat de Bijbel volgelingen zeer persoonlijk zijn met God, zelfs de Islamieten, boeken vol voor verheerlijking van God i.p.v. een boek over voedsel dat niet geofferd mag worden. In plaats van Zijne Heiligheid A.C Bhaktivedanta Prabhupada zijn instructies te herhalen. Je gaat toch geen boeddhisten of atheïsten als voorbeeld nemen voor devotie, als u hem volgt, de boeken van hem hebt gelezen en de parampara instructies hierover! De boeddhisten moesten uit India verdreven worden voor hun valse leer, en nu het boeddhisme als voorbeeld genomen voor hun prasadam etiquette! Tussen aanhalingstekens voedsel kopen, kan u naar de schijf van vier, koop Biodynamische melk van niet bespoten weide. En maak daar panir van. En vooral aardappels zijn al jaren bekend als gifpiepers. Koop deze B.Dynamisch en eet wat minder aardappelen, maak zelf uw brood, gedroogde gist en meel even laten rijzen. Dat kan u in de koekenpan zelfs brood maken. Zelfs roti, zie het recept voor Pizza deeg. Ter afsluiting, ik werk meestal mijn artikelen later nog weleens bij, omdat ik bijvoorbeeld een taalfout zie, of meer informatie heb gevonden.Waar ik de artikelen mee uitbreidt. Ook met foto's en links. Ik ben heel bekend met dit onderwerp omdat ik hier al meer dan 30 jaar mee bezig ben uit hoofde van mijn professie het milieu en maatschappij, onder invloed van de industrialisatie (En Marshal plan,en vooral invloed van de reclame.

Scheppingverhalen en contradicties?

Contradicties?
Brahma  is het begin, en Brahma komt in het begin van de vedische geschriften niet voor. Een andere scheppingsverhaal, meer uit de rivier gebieden (Ganges delta) wordt beschreven, de eerste godin is een vrouw Devi genaamd (matriarchaat), de moeder. Zoals in het Rhone dal moedergodin beelden werden gevonden die bewijzen dat de Aarde als moeder toen werd vereerd. Naar de moederschoot die alles voortbrengt. Dit wordt als verering van de natuur elementen gezien of beter de opkomst van de eerste goden verering of religie, zie de overeenkomsten.

2e Scheppingsverhaal . Brahma komt in de eerste Vedische teksten helemaal niet voor. In het begin van de klassieke periode van het hindoeïsme, ongeveer ten tijde van Christus, werd hij vereenzelvigd met de scheppende god uit de Rig Veda. Maar sindsdien heeft hij zijn scheppende krachten (zijn rol of titel) moeten afstaan aan Shiva en Vishnu en aan de grote godin Devi,
En is hij naar de achtergrond van het pantheon verschoven. Aangezien zijn enige interesse de alles omvattende structuur van het universum is, zegt men wel dat hij de minder plezierige taken, zoals het bestrijden van het kwaad, overlaat aan Vishnu en Shiva. Volgens de hindoeïstische schepping mythologie (religiën) maakte de oerkracht of brahman de kosmische wateren en legde daar een zaadje in. Het zaadje werd een gouden ei, dat herboren werd als Brahma, aan wie alle schepping ontspruit. De eerste schepping was Manu wat mens betekend, een van Brahma’s namen, Brahma wordt beschouwd als de eerste en grootste wijsgeer. Hij wordt afgebeeld met vier gezichten. noot, Brahma heeft geen hoofden hij kan alle richtingen tegelijkertijd zien (waarnemen dus ook beneden en boven), die "hoofden" worden vaak gezien als de vier Veda's (kennis of waarheid), en de vier yuga's (tijdperken) en de vier sociale categorieën( kasten of varna’(noot, dit is wel heel apart naar de bekende verhalen, naar de vaisnava richting is het varnasrama door Vishnu geschapen), Brahma schept mensen en Goden, Deva's genaamd, de vrouwelijke vorm van Deva is Devi)); zijn vier armen zijn de vier windstreken van het heelal. Verder heeft hij een kralensnoer (gebedssnoer of mala genaamd) dat de tijd beheerst, een boek dat alle kennis bevat en een kruik die de scheppingswateren symboliseert.
noot. Naar de Manu smrti, een vertaling verschijnt er een gouden licht boven de wateren, dat is dan de oergod en Brahma is daar, noot, zie gouden ei. Dit is bijna identiek aan Genesis. (Bijbel)
22 noot. Dat brahman of Brahma schept is bekend uit de eerste overleveringen, Brahman, Brahma schept de vrouw (Rig Veda)
Dit zijn de verschillende visie's uit India en wat men de westerse visie noemt. De westerse wetenschap kon het moeilijk verklaren waarom ten eerste als die vormen van veelgoderij, dan ineens veranderde naar een God of schepper, of origine van het al. Dit was te wijten aan dat de onduidelijkheden meer aan het onderschatten voorstellings-vermogen van de westerling bleek te liggen, dan ongeloof. Ten eerste het saiviti-isme en Vishnu-isme en vaisnaisme ik zet het even in deze volgorde om het duidelijk te houden. Het Brahma en de volgelingen zien Brahma als de bron en oorzaak van alles, god de schepper is er in onze westerse gedachte gang, als u christelijk bent opgevoed. En dan is Hij in alles, En dit is slechts een korte weergave van een schier oneindige vloed van interpretaties en teksten uit heilige boeken.

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...