donderdag 5 september 2013

Bespaar 15 euro per jaar minimaal.

Koop geen plastic tasjes, neem een eigen tas mee, weiger plastic tassen, en als men dat lastig vindt, dat vindt u dat van hun dan maar ook.

52 x 015 = een tas per week = 7.80 de meeste hebben een gemiddelde van twee kooptassen! En als u dit zichzelf aanleert wordt u nog milieubewust ook. Het is allemaal God zijn energie, en Hij gaf hun allemaal een deel dat wilt u toch niet aan plastic tassen op gaan maken? Naar de Sri Ishopanishad

Weg met kant en klaar. Column

 

Wanneer je klant en klare sauzen koopt, of zakjes zijn deze vaak, zout en sterk van smaak. En als vegetarier mijdt u dit aangezien er ook mono en dygliceride in verwerkt zijn laat staan al die E nmrs. En nog belangrijker een zelfgemaakte saus is goedkoper, en beter van smaak. Een voorbeeld tomaten saus voor een pizza of macaroni. Een blik tomaten een theeleper orogana, een lepel suiker plus wat zout, gedroogde peterselie erbij, en klaar alleen even laten pruttelen.

Als u op een pak pannenkoeken meel kijkt meestal staat het op de zijkant ziet u bloem en rijsmiddel als ingriedenten. Conclusie een pak zelfrijzend bakmeel van 40 cent een kilo doet hetzelfde!

En als u wilde weten waarom de suiker door de tomatensaus gaat anders smaakt deze zuur, werkt ook goed in de tomatensoep

zaterdag 24 augustus 2013

Dharma, in het kort een algemeen beeld van de basis.

Zolang men een een student (discipel, ook als kind is men student, vader en moeder zijn de guru), is zijn of haar eerste zorg ook het verwerven van kennis naar het onderwerp. En de ontwikkeling van zijn of haar persoonlijkheid te verwerven. Daarom, als student (discipel) moet men niets doen om het even wat de aandacht van het doel kan afleiden. Het handhaven van reinheid van lichaam, spraak, denken en handelen. De student moet vasthoudend zijn in het behouden van zijn geloften, Brahmacharya niet alleen celibaat maar ook sober en spaarzaam, ook met eten. De student (discipel) moet genoegen en voordelen voorkomen, volgens de geschriften zijn deze dagen voorbij. De student (discipel) moet nooit stoppen met het gebed,  en moet ook aan zijn ouders ( familie) zichtbaar respect betuigen, gelijk aan de diksha guru. Diensten, zoals de ouders hun bed opmaken, het huis schoonmaken enzv moeten ook worden uitgevoerd. Iemands leraren moeten worden gerespecteerd. De student (discipel) moet geen overhaaste beslissingen te nemen in het leven; Hij moet alleen beslissen  na raadpleging van de ouders en senioren die meer ervaring hebben in het leven dan hun. Zij moeten het  lichaam verzorgen door het regelmatige lichaamsbeweging. Wij moeten niet vergeten dat  niet alleen iemands ouders, maar de hele maatschappij  helpt  om te groeien. Zo, moet men dankbaar zijn het hele leven lang en die dankbaarheid actief tonen, wanneer zij na voltooing van hun studententijd naar vanaprhasta zich ijveren om  over te gaan naar de hoogste fase.
Dit is lopend vertaald, en geeft de basis van dharma weer, dit geld voor ieder die naar dharma leeft. Wat betreft de goede eigenschappen, die kan men aanleren door meditatie. De gerealiseerde kan zijn gedachten wanneer die afwijken van het doel, zoals door zijn guru geinstrueerd is, de aandacht van onzuivere matariele gedachten terugbrengen naar het heilige doel. Ten eerste door de mantra of heilige namen. Maar vooral door de voorbeelden uit de geschriften te leren begrijpen. Sober, soberheid is geen armoede! Teveel praten over wereldse onderwerpen kan pas worden vermindert als u hetzelf waarneemt. Daarvoor zijn er oefeningen van een uur tot een ochtend zwijgen per dag. Dit is ook goed om de waarneming te versterken.Het verhoogt de rust en concentratie tijdens de meditatie, dankbaarheid uiten, maakt u ook positiefer, onthoud de goede momenten en de giften die u  krijgt. Lekker weer is ook een gift, het zat mee vandaag, een glimlach! Giften, toon uw dankbaarheid door deze goede momenten op te schrijven. Maar lieg niet tegen uzelf, als u niet enthousiast was, vraagt uzelf dan af waarom! Maak er geen anartha van, dat is een slechte gewoonte of negatieve onderliggen gedachten. Als er ergens te weinig mensen voor zijn de afwas, afruimen, toiletten nakijken, help dan zonder dat men u eerst vraagt, ook op uw werk. En ook domme vragen bestaan niet, onachtzame wel, dit in het verband dat een vraag in lijn van het onderwerp, die nooit dom kan zijn. Domme antwoorden bestaan wel.
Hoe gaan de gedachten heen en weer, na het lezen van zo een onderwerp. Een discipel moet het u als niet geinitieerde niet, neem ook nama bash, daar is voor een niet geinitieerde overheen te komen voor een geinitieerde niet. De laatse moet dit gelijk naar de instructies van de guru en acarya's doen. Nama bash is met overtredingen, een overtreding is bvijvoorbeeld nonchelant de japa meditatie te doen, als er staat voor vier uur in de ochtend is het niet vier uur in de middag. En minimaal een granthi per keer, een granthi is vier ronden, op de japa mala achter elkaar door ( onderricht van Hari Dasa Thakur) . Als u er een per dag doet is dit ook goed.

vrijdag 23 augustus 2013

Foto journal , beelden uit DenHaag

Ik was aan het wandelen, en deed wat Harinama en besloot bij Vaisnovi even te gaan kijken of die wat nieuws had. En ik had geluk allemaal nieuwe beelden van Raan en Radha Krishna en heer Siva. Een gouden Radha Krishna paar stond daar ook te pronken. De rijk geornamenteerde Sri Krishna met fluit stond eerst in de etalage, en ik nam meteen de gelegenheid te baat Hem op de foto vast te leggen. Haribo Bhakta Pieter.Vaisnavi winkel
Vaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelfoto's uit en in denhaag 912Vaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkel
Mee

Meer Nrsimha deva verering, more NrSimha. Photo

8D4EAC47-C4D2-4750-9323-40B10030C73C

Onder staat in het Sanskrit overal is NrSimha om u heen onder en boven en in het hart.

parato nṛsiḿho
yato yato yāmi tato nṛsiḿhaḥ
bahir nṛsiḿho hṛdaye nṛsiḿho
nṛsiḿham ādiḿ śaraṇaḿ prapadye

Ik las u kan God overal zien, dat was nog bescheiden uitgedrukt.

765FDEFF-D139-4C3B-87C8-52DF1F10FA2D

namas te narasiḿhāya
prahlādāhlāda-dāyine
hiraṇyakaśipor vakṣaḥ-
śilā-ṭańka-nakhālaye

ito nṛsiḿhaḥ parato nṛsiḿho
yato yato yāmi tato nṛsiḿhaḥ
bahir nṛsiḿho hṛdaye nṛsiḿho
nṛsiḿham ādiḿ śaraṇaḿ prapadye

Meer Damodar, more Damodar photo’s

A9F250D5-0BC1-46B3-A8D0-D93253EE6809

Damodare week, please more photo’s bhakta Pieter!

A7D23105-E29A-4DF6-94A3-6CD4BBABC05F

En wie is de jarige? Birthday cake

Damodar Ik ben de tijd.

2DDAE70A-DF77-482F-9752-9304892E77FC

Je kan God overal in zien, maar zo is het eenvoudiger het zelf ook te zien, de sloka Ik ben de tijd hier in te herkennen in een horloge.

donderdag 22 augustus 2013

Ouderwets recept van perziken op zware siroop.Door Bhakta Pieter

Perzikenpieterpasfoto op zware siroop 

    Neem een a 2 kg perziken breng water aan de kook en doet de perziken erin plus minus 10 minuten dan laat het vel makkelijk los. In koud water dompelen, alsof u tomaten blancheert. Dan pas de vruchten halveren en de pitten eruit halen ondertussen, als u dit al had gezien heeft u de siroop klaargemaakt. Voor een dikke siroop 2 koppen suiker op een kom water laten koken tot de suiker is opgelost en nog wat laten indikken. In de gesteriliseerde weckpot een laag halve perziken en u mag er dan 3/4 kop siroop bijdoen, als de pot vol is met kokend water aanvullen, weet u dit ook. De deksels en rubber er los op en dan in een laag water zetten op een rooster en aan de kook houden. Ik dacht 15 a 20 minuten, het is vaak 15 minuten maar een minuut os wat meer kan bij hard fruit geen kwaad, dan de deksel vastzetten met die ijzeren klemring. In de donkere kast en laten staan tot de kerst. De suiker hoeft niet echt voor het conserveren, het kan zonder, het smaakt al goed genoeg. Maar dit is een ouderwets recept van perziken met zware siroop in blik, en die verkopen ze niet meer.

Beelden uit mijn kinderjaren zweven aan het geestesoog voorbij, kom ik er ook nog op door die perziken, dat ik een heerlijk perziken ijs recept hebt Dat moet toch een keer geofferd worden niet? Voor wie geen vanille lust zoals ik eigenlijk, een pure carobe ijs sorbet met perziken en room, met een zelfgemaakte aardbeien saus. (geen nootjes want die worden gauw zacht, en als u niet erop kan wachten schrijf gerust Bhakta Pieter!

Graffity in Mayapur Mahaprabhu on the wall

Geld bron van bacteriën: maar ? Column

Het contante geld dat door uw handen gaat bij het afrekenen aan de kassa barst van de bacteriën: dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Oxford University in opdracht van Master Card.  Een oude religieuze oplossing is het muntgeld in wat azijn leggen! Bron de Bijbel plus de vaderlandse geschiedenis. De heren en dames van de door Mastercard ingehuurde onderzoeks instituut, vergaten dat de mastercard en andere bankpasjes vooral als deze een beetje slijten, kleine krasjes en dergelijke krijgen. En daarmee heeft u een even grote bron van bacteriën op zak.Maar dat de bron Mastercard niet echt onpartijdig staat tegenover cash geld en plastic pasjes is u wel duidelijk geworden.

Gedachten, kritiek. Column

Als wij als voorbeeld voelen: "Ze bekritiseren mijn geloof en denken dat ik dom ben om dit te geloven" betekent dit in het algemeen dat we overdreven vasthouden aan ons geloof dat we nog het lichaam zijn.

 

Denken of gedachten: "Dit geloof is goed omdat het van mij is. Als iemand dat bekritiseert, bekritiseert hij mij." Dat is eenvoudigweg gehechtheid en niet erg productief. Deze houding moeten we achter ons laten, Want we zijn niet de religie. Dat anderen vraagtekens zetten bij ons geloof betekent nog niet dat wij anders zijn, men bekritiseerd of zet zich af tegen het geloof op zich, op beelden, weergave van het nieuws. Wij vatten dit dan persoonlijk op, dit is ons valse ego of geest, manasah genaamd..

Ei vervangen

Vervanging van niet vegetarische producten of toevoegingen.

 

  • Voor een ei te vervangen kan men een :
  • halve banaan prakken
  • appelmoes
  • een aardappel geprakt
  • Lijnzaad weken, en in de blender of een eetlepel in 3 lepels water aan de kook brengen (10 minuten), de gelei toepassen als eieren
  • een eetlepel soja bloem plus een lepel water IPV een ei
  • Maïzena en Tapioca kunnen ook als vervanger dienen

De vervangers geven meer een zachtere structuur dan het te laten rijzen.

Maak in plaats van een cake eens een roomboterkoek, suiker meel en boter meer hoeft er niet in!

maandag 19 augustus 2013

Sri Shankare volledige werken in sanskrit pdf gratis

https://ia700501.us.archive.org/23/items/CollectedWorksOfSankara1910Edition/

Herdenkings editie wordt gezien als de standaard edtie van Sri Shankara zijn oevre, al zijn commentaren, als ook zijn andere werken.

The Works of Sri Sankaracharya [Memorial Edition]" - 20 volumes published in 1910 by Sri Vani Vilas Press, Srirangam, remains to this day the standard collection of the complete works of Sri Sankaracharya. It includes Sri Sankaracharya's major commentaries as well as his other works, as given in the list below

1. Brahmasutra-bhashya
2. Brahmasutra-bhashya
3. Brahmasutra-bhashya
4. Upanishad-bhashya, vol. 1: Isa, Kena [2], Katha, Prasna
5. Upanishad-bhashya, vol. 2: Mundaka, Mandukya, Aitareya
6. Upanishad-bhashya, vol. 3: Taittiriya, Chhandogya 1-3
7. Upanishad-bhashya, vol. 4: Chhandogya 4-8
8. Upanishad-bhashya, vol. 5: Brihadaranyaka 1-2
9. Upanishad-bhashya, vol. 6: Brihadaranyaka 3-4
10. Upanishad-bhashya, vol. 7: Brihadaranyaka 5-6, Nrisimhapurvatapani
11. Bhagavad-Gita-bhashya, vol. 1: chaps. 1-9
12. Bhagavad-Gita-bhashya, vol. 2: chaps. 10-18
13. Vishnusahasranama and Sanatsujatiya Bhashyas
14. Vivekachudamani, Upadeshasahasri
15. Miscellaneous Prakaranas vol. 1: Aparokshanubhuti, etc. [7 works]
16. Miscellaneous Prakaranas vol. 2: Prabodhasudhakara, etc. [25 works]
17. Stotras, vol. 1 [30 works]
18. Stotras, vol. 2 [35 works, plus Lalita Trisatistotra Bhashya]
19. Prapanchasara, vol. 1
20. Prapanchasara, vol. 2

voor de download pagina klik hier

zaterdag 17 augustus 2013

Jaya Jagatambe Ma Durga +video

Jaya Jagatambe Ma Durga
Jaya Jagatambe He Maa Durgaa
Maa Kaalee Durge Namo Namo
He Maa Durgaa He Maa Durgaa He Maa Durgaa
Jaya Jagatambe Maa Durgaa

Naaraayani Om Naaraayani Om Naaraayani Om Naaraayani Om verering van Ma Durga, als Doerka op zijn Nederlands uitgesproken Jeeh jeej Ma Doerka, en het is jagat= universa, Jagat-ambe  fonetisch reciteren of zingen jee jeeej Maa Doerka Ma Doerka Jeehjee jakat ambee hee Ma Doerka Ma Kalii Doerka Namoh Namoh Hee Ma Doerka Hee Ma Doerka
Hee Ma Doerka
Jeeh jee jakat ambee hee Ma Doerka
Naaraayani Ohm Naaraayani Ohm Naaraayani Ohm Naaraayani Ohm








vrijdag 16 augustus 2013

recept, basisrecept gevulde paprika, vegetarisch.

Ingrediënten paprika’s
Nodig een oven voorverwarmen op 200c de paprika’s 20 minuten erin, dan eruit halen, eventueel nog de zaadjes eruit halen.
Vulling authentiek is gekookte rijst met kruiden, mengen met twee eetlepels geknipte peterselie en de paprika ermee vullen. Er kan geschaafde kaas erdoor. Maar dan de paprika’s nog even warmen in de oven. Koud smaken ze ook lekker.
Ook authentiek, kook de rijst met Italiaanse kruiden en olijfolie, stukjes tomaat en vul hier de rauwe paprika’s mee, zet deze 20 minuten in de oven in een bakblik met een halve centimeter water erin ook weer de oven voorverwarmen! U kan hier feta doorheen mengen, dan hoeft u geen extra zout te gebruiken.
Bhakta Pieter u mag mijn recepten gebruiken voor niet commerciële doeleinden maar alleen met mijn naam vermeld erbij en adres van deze blog. (creative commom)

recept budget brocoli pasta ovenschotel 30 minuten

  • 300 gr macaroni liefst van de dag daarvoor.
  • struik broccoli 500 a 600 gram
  • 200 ml creme fraise of kookroom (lidl 60 cent)
  • 3 eetl olie
  • 2 ons kaas vegetariscg gestremd (halal kaas)
  • halve eetl italiaanse pizza kruiden

Bereiden, oven voorverwarmen 200 c kan ook in de gril. De macarini naar de gebruiksaanwijzing op het pak, de broccoli in roosjes, zes minuten in kokend water blanceren. De maccaroni van de dag ervoor in de koekenpan met de kruiden even bakken en dan de creme fraise of kookroom erdoor scheppen, als u de macaroni erbij maakt dan laten uitlekken en de room en kruiden erdoor mengen. Een ovenschotel invetten de macaroni erin de broccoli erop plus de kaas, in de oven houden tot de kaas gesmolten is, De halal kaas is meestal vegetarisch gestremd en erg voordelig scheelt 4 a 5 euro op de kg met de markt, of het vegetarisch gestremd is staat erop vermeld.

recept, basis bereiding guacamole.

ingriedenten   tijd 10 minuten

  • 1 advocado
  • 1 tomaat
  • creme fraise
  • koriander
  • limoen of citroensap
  • groene peper of biner

Ontpit de advocado, snijd deze in stukken, in een kom fijnhakken, creme fraise erbij doen een lepel per keer, zodat de saus niet te dun wordt doe het korianderblad geknipt erdoor zeg 4 a 5 takjes, een lepel limoen of citroensap. Dan wat gedroogde peper (biber)of een halve peper van de zaadlijsten en zaad ontdaan. De peper op zijn laats erbij , vooral niet meehakken of prakken. De tomaat in kleine blokjes snijden en erdoor mengen en klaar is de guacamole saus. Zout en peper erbij naar smaak, het recept is origineel met 1 a twee tenen knoflook deze kan u vervangen met een theelepel hing of asutoefida. Ikzelf gebruik gebruik geen hing, ik neem in een recept als dit vier scherpe radijzen gepureerd

tip, doe twee of 3 bladeren sla in de kom of schaal en schep hier de guacamole op dat ziet er leuk uit voor de offering.En het maakt makkelijker schoon.

Bhakta Piet(er)

recept, basis bereiding Bulghur

Bulghur, geplette tarwe gedroogd of geroosterd. bereiding 100 gram op 2 deciliter water met een of twee lepels olie erij aan de kook brengen, 5 minuten doorkoken, dan met de deksel nog op de pan 15 minuten laten staan dan is het gaar.Te koop in Turkse en Arabische winkels en ook de supermarkt. Ik dacht dat het ook gestoomd was dan mag het niet geofferd worden door Vaisnava bhakti’s, graan (rijst) bereid door niet gelovigen mag niet gegeten worden.

donderdag 15 augustus 2013

Filodeeg gevuld met fetah en druiven



filodeeg met fetah en druiven.
Vooraf, 4pers-15 min- 15 min in de oven 500 kcal
150 gram fetah, deze verkopen ze al per 200 gram verpakking.
5 el olijfolie, of zonnebloem
paar takjes tijm (thymus)
paar takjes basilicum
plus mis 200 gram groene druiven (zoete Griekse)
4 el honing
Meng de fetah olie en honing, verwam ondertussen de oven op 200 celcius.
Leg een vel filo op de aanrecht, strooi wat afgeritste thijm blaadjes op de filo plak en slaat deze dubbel. Pak een nieuw vel en herhaal dit tot u acht plakken heb, verdeel hier het mengel over en plak de vellen dicht met wat water. Gebruik wel bakpapier wat er gelijk met de fetah pakketjes ingaat. Even met de achterkant van de lepel het bakpapier instrijken met olie vooraf scheelt de ellende van een uitelkaar gevallen pakketje. 15 minuten erin tot de pakketjes goudbruin zijn. Met de druiven gehalveerd met geknipte basilicum opdienen.
Tip de druiven in de koekenpan, laten sudderen tot het pap wordt, dan van het vuur af, honing erbij, goed doorroeren en een heerlijke saus. Kan er overheen maar dan de honing weghalen uit het voorgaande recept en voor de saus gebruiken

zondag 4 augustus 2013

Vegetarisch recept, gestoofde zoetzure bleekselderij.

Ingriedenten.

Tijd 40 a 45 minuten

  • struik bleekselderij
  • 3 el olie
  • 1 laurierblad
  • 1 citroen (persen)
  • 1 a 2 el rietsuiker
  • zout

De bleelselderij wassen en snijden, de olie in de pan, de gesneden bleelselderij en de laurier erbij en 5 a 10 minuten stevig bakken.Dan het citroen en suiker erbij. Zout naar smaak deksel op de pan en een half uur laten stoven. Na een een half uur indien te nat nog even 5 minuten zonder deksel laten inkoken.

zaterdag 27 juli 2013

India's glory.foto

Op de foto klikken dan wordt die groter en kamn u de tekst lezen.

Paardenbloemen een heerlijk onderwerp, maar DIY molsla?

Bhakta's idee! Paardebloemen kweken, in een bak een bij een vierkante meter in een lage bak. Kom nou dat groeit toch al overal!Eh ja, maar wie staar er bij stil dat het goede en gezonde voeding is? Maar, waarom in een bak bhakta Pieter? Was de vraag, de uitleg of parvachan, het valt onder Dhanvantari de kruiden leer. Als ik het in een bak zaait, het heet eigenlijk inzaaien, als ik mij hierin niet vergist dan kan ik dit in een droog hoekje van de tuin of balkon doen, waar weinig gecultiveerd wilt groeien. En belangrijker ik kan de planten afdekken met doek als ze opkomen en dan heb je molsla een delicatesse, en dit kost 3 a 4 euro een bakje, in de B.D. winkel. Molsla, is het blad van paardenbloemen die door zand of aarde bedekt is geweest, en daardoor geen bladgroen heeft. Het voordeel hiervan de bladeren zijn zachter van smaak. En dit zelfde effect bereik ik op deze manier (denk hierbij even aan witlof of prei, daar scheppen of harken ze aarde tegen aan). Plus ik kan ze in de gaten houden zodat ik de bloemen er van af kan knippen voordat de paardenbloemen zich gaan uitzaaien. En als laatste Kan ik de wortels ervan er ook goed uithalen, om hiervan thee te maken.DIY do it your self, is een afkorting op het internet vaak gebruikt om aan te geven, dat kennis of informatie gedeeld wordt om dingen zelf te doen of maken. Ik vind dit uitstekend aansluiten bij bhakti, zelf brood bakken, voedsel bereiden, en veel zelfvoorziening. In onze omgeving staat het vaak vol met eetbare en gezonde planten die men onkruid noemt. En flink worden bestreden met gif, een nog betere goede methode hiervoor is om ze op te eten.. Bhakta Pieter. Zie ook mijn andere paardebloem artikelen, de geneeskrachtige werking, en lekkere recepten om te offeren. http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2013/07/taraxacum-officinale-paardebloem-of.html Recept met paardesla

Taraxacum officinale. Paardenbloem of paardesla, gezonder dan spinazie,

Paardebloem heeft een hoog  calcium gehalte, twee keer zoveel als spinazie. Het is ook hoog in vele andere vitaminen en mineralen, een hoog vitamine A en magnesium gehalte, hoger dan ander groen. Taraxacum, de Latijnse naam van de paardenbloem,. . De thee van de bladeren gemaakt gemaakt is een zeer goed en veilige diureticum die niet leidt een verlies van kalium tot. De paardesla op zijn Nederlands is een goed  hulpmiddel om gewicht te verliezen en bekend als een tonicum lente, die helpt bij het zuiveren van de winter toxines uit het bloed. De wortels zijn een goed middel om de lever te helpen ontgiften, door de wortel of thee wordt de gal beter gereguleerd lever kruid, die bijdragen tot de verhoging van de stroom van gal van de lever. Dit heeft goede  gevolgen voor de gezondheid, zoals betere spijsvertering, lagere cholesterol niveaus en eigenlijk door ontgifting die op zichzelf kan helpen pijn en stijfheid te verminderen , geestelijke duidelijkheid en verbeteren de algemene goed wordt. Het maakt ook een lekker kopje koffie vervangen.Tip: Bladeren zijn jong het beste en  in het voorjaar en vooral wanneer zij jong zijn en voor de  bloei. Door de bladeren te plukken krijgt u ook regelmatig jong (zacht) blad. De wortels  worden het beste verzameld in de herfst. Zowel de wortels en de bladeren kunnen worden gedroogd!  Om in de winter ook nog de paardenslabladeren te kunnen gebruiken voor thee, ook kunt u beiden invriezen. Oma had toch gelijk en de velen die dit inzamelden langs de bermen en sloten, minder waterachtig dan sla en goed vochtafdrijvend zoals ik las in een boek van Deepak Chopra, geneeskrachtige kruiden groeien overal, waar men ze  nodig heeft,. Deepak Chopra is een reguliere westerse arts en ayurvedisch arts, Ayurveda komt van Sri Dhanvantari de god van de geneeskunst. Dit is altijd op een natuurlijke basis, lees ook paardenbloemen sla lekker en gezond.

ook op deze blog

Recept: Bulghur salade, snel en gemakkelijk, door bhakta Pieter.

Ingriedenten Tijd 20 minuten. 4 personen 2 bekers bulghur, 2 bekers kokend water, 1 paprika, 1 theelepel Biber, 2 handen peterselie fijngesneden, 1 kleine komkommerpeper en zout naar smaak, 2 a 3 lepels olie wat zongedroogde tomaten, Bereiding Water aan de kook brengen , olie in de koekenpan, de paprika fijnsnijden, en met de peterselie even kort bakken ook de biber, (gedroogde rode milde pepervlokken bij de Turkse winkel). Voor de zongedroogde tomaten in olie, kan u ook verse harde tomaten voor nemen, wel rode, doe er dan wat oregano, of rozemarijn bij! Dit plus de komkommer mengt u er op het laats doorheen. In een gezellig ogende schaal op tafel.Doe er geroosterd brood bij, neem oud brood dat laat zich beter roosteren, en dat maakt de broodtrommel ook weer eens goed leeg. In het Srimad Bhagavatam staat, Dat degene die op de Hemelse planeten verblijven door hun offeringen, als hun spiritueel tegoed op is vallen zij van hun verheven staat terug naar de lagere planeten, en gaan dan op in het graan en worden dan als brood door de mensen gegeten, het laatste is waarschijnlijk uit het commentaar. Onderzoek, research en het proeven. Door Bhakta Pieter.

Paardebloemen sla. Dhanvantari Ayurvidya op zijn Nederlands, Gezond en medicijn uit het EHBO kistje van de schepping.

Paardebloemen extra gezond, wist u dat paardenbloemblad of paardensla- gezonder is dan spinazie dat het prima is tegen leverkwalen, omdat de lever sneller gezuiverd wordt van gifstoffen! Meer vitamine A, en het groeit bijna overal. Men kan de wortels invriezen, en zo de hele winter door de extra last van uw winterse kost van uw lever halen, thee van zetten (drogen kan ook). Recept: Pluk wat verse blaadjes een paar handen vol. Wat citroen sap en olie, peper en zout naar smaak, mengen en klaar, neem wel jong blad hiervoor. U kan het ook als ingriedenten bij andere salades gebruiken. Met bijvoorbeeld ijsberg sla en wat fijngesneden paprika. Nog een recept op deze basis! Een kom bulghur en daar een kop kokend water op. afdekken en zo ongeveer 10 minuten laten staan, dan kan u wat kruideger maken door de paprika kort te bakken in de olie met peper en zout, en een handvol fijn gesneden peterselie erbij, alleen even fruiten dit door de bulghur heen, met de paardensla mengen en een half komkommertje dit is voor ongeveer twee personen. voor vier personen twee koppen bulghur nemen, en ook twee koppen kokend water! Dit recept als salade opdienen. Tip met gegrild brood erbij ingewreven met wat olie waar u een pepertje en of tomaten in heeft gebakken.
Foto by Franz Eugen Köhler, Köhler's Medizinal-Pflanzen (List of Koehler Images) [Public domain], via bhaktamagazijn

dinsdag 23 juli 2013

Realisatie van een mede ziel.Column

Een ontmoeting met een reiziger, het leven is als een brug, die men moet oversteken, geen huizen erop bouwen. schreef Osho in zijn boek naar teksten uit het nieuwe testament. Ik kwam een mede reiziger tegen, die niet in magie meer geloofde, hier zijn realisaties.

Net als veel anderen schreef hij wilde ik altijd al geloven in magie. Ik heb genoten van boeken waarin helden met zwaarden en magie, een grote rol speelden. Ik heb echter gemerkt dat, hoewel ze soms verbazingwekkende dingen deden, het ook weer vaak ongeloofwaardig was. Zodat ik nooit echt geloofd hebt dat magie een plaats had in mijn leven. Nu niet meer. Ik heb het niet over het soort magie die bergen of lichten, kaarsen ontsteekt maar een soort van magie die nog krachtiger is.
Ik heb ontdekt door meditatie en stilte :Ervaren dat ik niet een creatie ben van materie, maar een creatie van puur licht. Gedachten worden zeer licht, stabiel en gelukkig, en de wereld krijgt een geheel andere dimensie - een van licht - dat het leven zoveel rijker maakt.
Ik kan dingen laten gebeuren gewoon door te denken - geen fysieke dingen zoals het buigen lepels - maar eerder dingen die toevallig op het juiste moment bij de gedachte opkomt.
Soms kan ik gedachten van volkeren 'lezen, of misschien beter gezegd, de gevoelens vanuit hun hart. Dit helpt me accuraat inspelen op de behoeften van het hart, in plaats van alleen naar de woorden.
Het leven is zo veel gelukkiger als men geeft aan anderen en vrij is van de gebruikelijke wens van iets terug te krijgen van hen. Zelfs iets eenvoudigs als een glimlach kan geluk te geven. Als een geestelijk wezen, als het licht, kan iedereen  deze magie toepassen

maandag 22 juli 2013

Vragen en nog meer vragen, zijn gedachten de reden?

nindfulness bhaktamagazijn blogspot-com comic bhakta pieter

India, Kedarnatha tempel heeft gered tijdens Sjunami

NEW DELHI, INDIA, 14 juli 2013 (Nieuw Kerala): De doordachte bouwstijl van de Kedarnath tempel in Uttarakhand redde het tempel gebouw uit de 11e eeuw van enige ernstige schade tijdens de verwoestende overstromingen van vorige maand, vertelde een pers voorlichter van de Archaeological Survey of India (ASI)om er aan toe te voegen dat een waterkering zou worden gebouwd om het heiligdom te beschermen tegen eventuele toekomstige calamiteiten. "De veiligheid van de constructie ondanks deze ramp is vanwege de oriëntatie en de stijl van de bouw De koepels van de tempel zijn vergrendeld met elkaar met behulp van ijzeren klemmen;. Dat is waarom deze nog intact zijn Alleen losse en gebarsten stenen zijn van de tempel gevallen. "Een ander aspect van deze tempel is de noord-zuid oriëntatie. Meestal zijn tempels op het oosten of het westen gericht. Maar deze tempel ligt op het zuiden, dat is een zeldzaam verschijnsel. Het kan mogelijk zijn dat in de 11e eeuw de mensen hadden gedacht van de rollende stenen komen neer van het noorden of dergelijke calamiteit, vandaar een constructie zoals deze "voegde hij eraan toe.Ik kon er niet wijs uit worden, van de tekst rollende stenen wel dat de tempel stevig gebouwd is is, en dat ingang op het zuiden ligt, of gericht. Meestal staan de deiti's naar de kant van de opkomende zon met hun gezicht. Ter aanvulling in de wand vanwaar de zon opkomt is dan een steen weggehaald zodat de eerste zonnestralen op het gezicht van de deiti valt. En dan ging de eerste puja beginnen. research bhakta Pieter. bronnen Archaeological Survey of India (ASI. Hindu news. De Veda en een archeologisch boek wat betreft de de tempelsteen en tientallen sampradaya's (allemaal Vishnu) Kedarnath temple

Recept. Lassi niet de de hond maar een Indiase yoghurt drank .En ook een smoothie recept

Zoiets als Flisti anders maak ik reclame maakt u alla minuut zelf. Een restje yoghurt, een lepel aardbeien jam , een deel twee delen water, ik doe het meestal in het pak ter verduidelijking, als het pak yoghurt leeg lijkt  als u de bekers of borden gevuld heeft zit er vaak nog flink wat in, doe een beker water in het pak, de lepel aarbeien of andere jam erbij, pak dichtknijpen en dichthouden en schudden maar. Als het erg dik nog is, nog wat water erbij. En dan heeft u zelf gemaakte flisti of die Lassi weer.
U kan er ook een soort smoothie van maken per 200ml yoghurt een perzik zonder pit, en 300ml water, dan shaken of de blender tot het er van boven romig uit gaat zien. Hier kunt u ook verse aarbeien, banaan of zelfs een mango voor nemen. Citrus vruchten gaat het ook mee, maar dat gaat dan vaak schiften, maar voor de smaak maakt dit niet uit. Als u een mix maakt met als extra banaan erbij heeft u geen zoet niddelen nodig, en gebruik vooral geen witte suiker of ahornstroop erbij! Dat laatste voor de bhakta yogi mag naar de Indiase geschriften  niet geofferd worden. (Vedische kennis)t

woensdag 17 juli 2013

Yoghurt verschilt niet van de bron melk

clipped from www.dandavats.com

“Milk is transformed into curd by the actions of acids, yet the effect ‘curd’ is neither the same nor different from its cause, viz., milk. I adore the primeval Lord Govinda, of whom the state of Shambu is a similar transformation for the performance of the work of destruction.” (Bs. 5.45)


ksiram yatha dadhi vikara-visesa-yogat
sanjayate na hi tatah prthag asti hetoh
yah sambhutam api tatha samupaiti karyad
govindam adi-purusam tam aham bhajami

Manjari

Rupa Manjari, Rati Manjari,  Kamala Manjari, Nayana Manjari, Vilas Manjari, Ananga Manjari, Lavanga Manjari,

woensdag 3 juli 2013

Gal.4:18, ‘Het is mooi als men altijd ijvert voor een goede zaak, maar dan ook altijd, en niet alleen als ik bij u ben.


Gal.4:18, ‘Het is mooi als men altijd ijvert voor een goede zaak, maar dan ook altijd, en niet alleen als ik bij u ben.

zondag gaat Kortjakje naar de kerk is hier heel toepasselijk bij.Als men in het weekeinde naar de mandir gaat, en daar luisterd, zingt en eet.Teksten uit het heilig geschrift vol vuur naar boven komen. Zijn die vurige of ijverige slogans snel verdwenen bij het woord elke dag. Elke dag een uur lezen, 16 rondes en om vier uur beginnen. Puja, strikt vegetarisch, o ja ook nog denkt 24 uur per dag aan mij, of altijd! Maar de vedische dagen hadden 32 uur naar een pandit! Dus het is denk constand aan Mij. Dat is de reden dat men japa doet, om te herinneren. Maar 64 rondes was te veel, naar de westerse tak, en het werden er zestien. Maar ook hier hebben er velen moeite mee. Men moet werken, en kan niet zo vroeg op. UItzonderingen zijn er altijd, maar wie men volg in deze? Men volgt iemand zijn voorbeeld, maar in welke dingen, drie uur lezen per dag? Drie uur slapen? Dat kan men niet hoort men dan vaak. Ik las over discipelen, geen sannyasi, de een stond of staat elke dag om twee uur op nog in de nacht, om zijn vier en zestig ronden te doen. En zo zijn er meer, maar vaak is men te moe. Maar vraag ik mij af, wat betekend dan het lichaam niet zijn of geest.Ik ben maar een leek, niet geinitieerd in dit gebeuren, dit verteld men mij steeds, bij dit soort vragen of loopt weg.Ook de zegen van Parikshit hij wist dat hij na zeven dagen zou sterven, nou zegen zou u net als mij kunnen denken!En de maharaja, koning Parikshit ging naar de oever van de rivier zitten vasten, zich voorbereiden op zijn dood.En toen kwam Suka deva gosvami en deze vertelde al die dagen lang het Srimad bhagavatam. En na die zeven dagen ging de koning uit het lichaam, hij overleed.Waarom verteld men zoiets? Men is gek op dit soort vertellingen, vroeger ging men dood, en voordat kwam ereen heiligen langs, weg stilte meditatie.

De reden is als ik mij het goed herinner dat men niet weet wanneer men overlijdt. Dus gebruikt u tijd goed! Zoals koning Parikshit maharajo om naar het Srimad bhagavatam te luisteren, of te lezen, mag van mij ook naar het Ramayana zijn, dat geeft hetzelfde effect. Maar al weet men dit, men gaat vrolijk verder met cursussen, opleidingen voor econoom te worden, of vliegtuig Ingenieur.Ik schrijf deze keer niet verder over dat werken voor een pensioen.In het verband met koning Parikshit, of heeft u ook zo een zegen gehad? Ik las van de acarya dat een spiritueel persoon maar voor drie maanden vooruit planning maakt, maar wie volgt hem hierin (schrijven mag).Na die drie kan u er weer drie doen. Misschien begrijpt u nu waarom die tekst uit de bijbel Galaten 4-18 hier boven staat. Misschien herinnert zich men die tekst van de acarya over dat seva, vooruitgang in Krishna bewuste activiteiten niet verloren gaan, zodat men deze kan voortzetten beter dan het andere.

vrijdag 28 juni 2013

Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden

Mat.19:6): ‘Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden.' Dit gedeelte van het Nieuwe testament gaat over het huwelijk, men trouwt voor het altaar en legt een heilige belofte af. Dit is wat niet mag verbroken worden. Vroeger trouwde men eerst wel eens voor de burgelijke stand, omdat men dit als Christenen niet wettelijk vond.En men zo wel bepaalde materiele voordelen had. Wat heeft dit te doen met bhakti yoga? Nu als men trouwt voor de deti, doet men ook een plechtige belofte, vrata op zijn Indiaas die men niet mag verbreken,voor het oog van God de deiti, en Tulasi vaak.. Als men een belofte breekt wordt men er ongeloofwaardig door.En het treurige nieuws als daar de Tulsi plant bij aanwezig was, en men liegt in haar aanwezigheid gaat men voor eeuwig naar de hel. Vroeger zette men bij rechtspraak zich neer bij de Tulasi, omdat men dan wist dat men wel de waarheid moest spreken, men kan beter voor stelen of anders gestraft worden , dan liegen bij de Tulasi plant.

donderdag 20 juni 2013

U voelt zich veilig?

Alles is gebaseerd op u veilig te voelen.

Kijk naar de reclame zoals verzekeringen oude dag premie, schoonheid producten,inbraakpreventie etc - alles is gebaseerd op het gevoel van het is niet-veilig, het is niet-oké, zodat wij dat product aanschaffen wat ons die schijnbare veiligheid geeft. Veiligheid is namelijk een basisbehoefte van de mens. Maar wordt er niet meer ingebroken?                                            Is het pensioen fonds wel een garantie dat u er ook van kan gaanprofiteren?                                                                                      

Maar u weet dat u al veilig bent, dat alles goed komt en dat u altijd

gesteund wordt, maar heeft u andere , ja al andere keuzes gemaakt?
U bent gelovig. En u heeft gelezen, of gehoord over Parîkchit maharaja, die een zegen had gekregen dat hij wist dat hij over 7 dagen ja zeven dagen later zou sterven.

En hij werd gedood! Na die zeven dagen! Gevulde dagen, Gevuld met vertellingen, katha uit het Srimad Bhagavatam, achter elkaar door, dag en nacht door Sukadeva, en dit werd als voorbeeld verteld aan de wijzen door Sutadeva gosvami.
En  heeft u u  ook zo een zegen gehad? Pardon, U gaat naar een nieuwe cursus? Voor het werk! Kinderen naar de hogeschool gestuurd, om wat te leren?
Maar die zin, of doel van het leven dan?
Damian Veelenturf (8) verongelukt op vakantie in Turkije
In Winsum is zaterdag geschokt gereageerd op het verongelukken van een achtjarige leerling van obs Tiggeldobbe in Turkije. Damian zat in groep 5b en is tijdens een vakantie omgekomen. En tientallen..................

vrijdag 14 juni 2013

De tuinboon door de eeuwen heen.

De tuinboon (Vicia faba) Het is de enige eetbare boon die van nature voorkomt in Europa! En wordt hier al lange tijd gecultiveerd en verbouwt voor de menselijke consumptie. De familie waar de tuinboon toebehoord binden stikstof uit de lucht en zijn daardoor ook zeer geschikt als groenbemester en voor het produceren van plantaardige compost.
Geschiedenis: Tuinbonen werden al in 6000 v.Chr. in het Middellands Zeegebied gegeten Israel legt ten opzicht van Nederland aan de overzijde, dus aan andere kant van de Middellandse zee. . De bonen waren in die tijd echter nog vrij klein en zijn voor het eerst gevonden bij archeologische opgravingen bij Nazareth in Israël. We kunnen dus aannemen dat de tuinboon door Jezus en zijn familie ook gegeten werd, maar wel onder een andere naam dan wij hier de boon kennen. In Europa werdt al voor 1492 melding gemaakt van de tuinboon. In Nederland wordt de tuinboon traditioneel met bonenkruid (Satureja_hortensis)gegeten voor een betere vertering. De tuinboon bevat L-dopa, Levodopa (generische of stofnaam) en deze natuurlijke stof helpt bij het bestrijden van de symptonen van Parkinson. De mensen aten vroeger vaker tuinbonen dan nu, kan u wel aannemen. (U kunt er ook een lekkere dahl van maken). Ik las dit en aangezien ik een voorkeur heb voor tuinbonen, vraag niet waarom. En toen heb ik dit artikel geschreven. Hieronde een foto van het bonenkruid Satureja_hortensis
Een tip voor de tuinbonen, een kaas sausje erbij, wat bloem, kaas schaven of raspen, een belegen kaas voldoet, en een theelepel gedroogde rode peper vlokken biber (en vergeet het bonenkruid niet). Dat erover heen en offreren, betekend aanbieden en ook offeren. De bloem eerst tot een papje masken zonder klontjes dan in de kokende melk 2 a 3 koppen vlam laag en er door heen roeren met een met een vork of mixer, dan de kaas en vooral voortdurend blijven mengen erbij. Als u er een heeft zet er dan een vlam verdeler onder, ook een warmhoudplaatje voldoet prima. Ps de dahl van gedroogde tuinbonen, echt oosters is een hele fijne afwisseling, en met een religieus achtergrond. PS Ik heb een deel van de informatie van verscheidene wiki’s en met de zoekmachine https://ixquick.com/ en deze gecombineerd, en ook aangevuld, zelfs gekruid met mijn eigen kennis over het onderwerp! Bhakta Piet(er)

zaterdag 8 juni 2013

Mie met tempeh en paksoi, door bhakta Pieter

  • 350 gram tempeh
  • 1 paksoi
  • 3 el kokos (even roosteren)
  • 1 tl sambal of biber (pepervlokken)
  • 300gram mie zonder ei
voor de marinade
  • 2a3 el Soja saus manis
  • 1steranijs
  • 2 a 3kruidnagelen
  • 1tl koriander poeder
  • gedr of verse basilicum
  • 1 tl komijn gemalen of stampen en roosteren
  • 1eetlepel maizena
  • 2.5 cm gember stampen
  • 1 el rietsuiker
wat water, en ook de mie naar de gebruiks aanwijzing opzetten.
De steranijs met de soja en kruidnagelen met het beetje water opzetten in een wok of braadpan (voor de dikke bodem) wel de soja saus erbij en de koriander, ondertussen de maizena tot een papje en even apart houden. De komijn die gestampt is en geroosterd heel licht tot deze net begint te ruiken. Of dan altijd van het gas af voordat de komijn verbrandt, of blussen of meteen de andere kruiden, natte specerijen erbij doen een scheut olie kan ook!. Na de komijn begint te ruiken, Wij gaan weer verder met ons recept, er komt tijdens het roosteren  ook een lichte rook vanaf, meteen de gember bij de komijn, alles bij elkaar de kruidnagelen kunnen ervoor de meeste er al uit! Dan nog de rietsuiker. Het moet papperig worden. Dan de tempeh erbij en even meebakken  in de marinade (boemboe), dan pas de sambal of biber erbij doen, flink blijven omscheppen . Van de paksoi de bladeren losmaken ,of  in grove stukken snijdenen en alleen blanceren en met de maizena even in de niet gewassen wok, (keukenpapier erdoor of doek) en roerbakken, echt alleen tot het  heet is! Dus een a 2 minuten de nestjes mie uitgelekt op het bord en de paksoi ernaast en dan de tempeh. Let op als de tempeh te droog wordt kunt u er een of twee eetlepels water bijdoen. U kan de kokos rasp over de paksoi strooien. En offreren een eigen recept met wat truuken uit de Chinese keuken Bhakta Pieter

vrijdag 7 juni 2013

Recept Brood zonder kneden. video

brood zonder kneden

Men heeft alleen een gietijzeren pan hiervoor nodig, en een oven. Naar deze methode, kost het brood maken weinig moeite u moet er wel opletten dat men een dag van te voren het deeg moet klaar maken. Nodig 450 gram bloem en een vierde theelepel droge gist,zout, en een mengkom. De hoeveelheid gist lijkt niet echt veel, als u ervaring er mee heeft, deel dan uw ervaring met ons. Dit kan hieronder.

donderdag 6 juni 2013

Spirituele groei

India, land van De heiligen koeien, mantra's Ohm hoem, Ohm sri Raam dje Raam Djee djee Raam. Ohm mani padme hoem. Haree Krishna Haree Krisjna Krisjna Krisjna Haree Haree Haree Raam Haree Raam, Raam Raam Haree Haree. Ohm namah Shivaya soham sohamm. En veel meer heiligen klanken, en gebeden. Tempels, de bellen en geur van wierook, de crematie vuren aan de oevers van de rivieren. Een land van tegenstellingen
 
&&&
    
Wanneer u een heiligen plaats bezoekt, is er meestal wel een tempel, of een graf, zelfs een bron kan met een geschiedenis verweven dit tot een heilige plaats gemaakt hebben. Een bekende heilige rivier is de Ganges in India. Over deze rivier wordt verteld dat Heer Vishnu zelf haar vereerbaar vindt. En dat een paar druppels ervan iemand al bevrijden van al zijn zonden. Heiligen plaatsen staan ook bekend dat deze veel spirituele kracht, energie geven. En dat voor deze bezoeken meteen geld, dat de tijd die men eraan besteed door zo een bezoek, een opoffering, ascese is. En dit eeuwig blijft . Dit staat  in bijna alle heilige geschriften! En geeft dus goede spirituele opbrengst, ook naar een kerk gaan*!                                                                               Dit buiten het zeer belangrijke feit om, dat deze plaatsen vaak duizenden  jaren en meer oud zijn, en om architectonische en historische redenen al meer dan de moeite waard zijn om te gaan bezoeken.
*Dat ook een kerk bezoek  eeuwige  waarde heeft, word door zelfs door de boeddhisten verteld. Dit geeft ook eeuwig blijvende spirituele vooruitgang.

Velen hebben ondervonden dat de beste manier om hun spirituele groei te versnellen is door het aan andere door te geven, door erover te praten Niet alleen haalt u het steeds  opnieuw bij u boven maar ook wat u wilt versterken in u leven. Maar u heeft ook de vreugde om samen te gaan met anderen die ook hun ware indentiteit willen laten ontwaken als eeuwige ziel, liefde en kennis. maar er is meer dat de vooruitgang bespoedigt! Men noemt dit de voet op het pad van dharma zetten. Eerlijk zijn en geweldloos in woorden en in daden, maar ook in gedachten. Maar zo een dier niet gedood hoeft te worden zo hoeft niemand zich als het spreekwoordelijke lam naar de slachtbank te laten leiden, voor alleen zinnelijk genot.
Vertrouwen dat lijden niet hoeft te worden voortgezet, hier op aarde of in een hel. Alleen door voorgaande al bereikt kan worden. Dat ieder element op deze aarde uniek moet zijn alleen al in onze gedachten, en geest omdat het niet vervangen kan worden.
zonder het weg te  nemen van een ander. Vertaald en bewerkt door Bhakta Pieter

woensdag 5 juni 2013

Recepten. Hartige muffins, yogi stijl vegetarisch, geen knoflook of ui.

oven 180 graden 25 a 30  minuten
Ingriedienten

  • 4  koppen   zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 kop  water
  • 1 kop melk
  • ¾ kop  olie
  • klein blikje mais 150gram
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 groene pepers gehakt, wel de zaden en zaadlijsten verwijderen
  • 1 el gember vers gestampt het sap alleen.
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 halve afgestreken lepel zout.
  • Handvol gesneden verse koriander
  • ½ kop peen in blokjes
  • ½ kop erwten

 

1 kop gehakte spinazie (diepvries wel goed uit laten lekken) of een andere bladgroente, kop Chinese kool of sla.
Bereiding
Meng het water melk en de olie samen. Voeg door een zeef de bloem en andere ingriedenten toe, behalve het bakpoeder en de citroen. Wanneer alles goed door elkaar gemengd is! Srtrooi het bakpoeder erover en dan de het citroensap. Lepel de mix in de muffin vormen en strooi wat sesamzaad en kokosrasp er  boven op door                                                                                                                                   Door Citra Devi

IPV de koriander kan u  ook dhania poeder gebruiken een kleine eetlepel, dit kan u zelf bereiden, u neemt koriander zaad het moet nog ruiken anders is het te oud. Even uitspreiden op een bord of theeblad en de zaden nakijken (lezen) of er geen steentjes tussen zitten, dan als ze erg vers zijn op een wit vel papier 2 dagen laten drogen en dan licht roosteren en malen! Er blijkt in de voorverpakte poeders, zelfs paardemest tussen te zitten en zelfs koeien mest en stof.En dit is geen oud bericht.

De Ratha

5329802623_12e8e62019_o foto jan smith

Deze wagen wordt elk jaar geschildert door Islamitische kunstenaars, de kleden worden al 10 jaar lang door Arif Ali met veel enthousiasme gemaakt vertelde hij.. Waar het nu precies weet ik niet maar ik kwam dit in een Islamitisch magazine tegen, en aangezien de foto op Flickr stond onder Creative common, kunt u de foto ook zien. en de link naar Jan Smith zijn foto collectie. 

http://www.flickr.com/photos/26085795@N02/5329802623/