In het Latijn wordt het woord "anima" vaak gebruikt om naar de geest, ziel of innerlijke essentie van een persoon te verwijzen. Het concept van "anima" omvat vaak zowel de geestelijke als de levenskrachtige aspecten van een individu. In de context van de menselijke natuur kan "anima" worden begrepen als het principe dat leven, bewustzijn en vitaliteit schenkt aan een organisme. Binnen verschillende filosofische en religieuze tradities wordt "anima" op verschillende manieren geïnterpreteerd, maar over het algemeen verwijst het naar het innerlijke, spirituele aspect van een persoon, vaak geest of ziel genaamd!
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De ziel is in sommige religies en filosofische stromingen de niet-materiële essentie van mensen, vaak opgevat als synoniem van geest of van het zelf. In de klassieke oudheid werd de ziel door sommige filosofen en filosofische scholen, onder anderen door Plato, beschouwd als een niet-materiële, onafhankelijk van het lichaam bestaande, onsterfelijke, sturende, voelende, denkende en willende entiteit. Ook René Descartes, de grondlegger van de Verlichting en vader van de moderne filosofie, keek op deze manier naar de ziel. Dit dualisme staat in de filosofie tegenover de metafysische positie van het monisme, dat stelt dat alle verschijnselen in de wereld terug te voeren zijn op één enkel basisprincipe.
Vraag Komt animatie af van het woord anima als de wortel?
-Wat is animatie?
Wikipedia- Animatie is de techniek waarbij statische beelden worden gemanipuleerd om de illusie van beweging te creëren. Het woord “animatie” vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord “anima”, wat “leven” betekent. Door afbeeldingen achter elkaar te plaatsen en ze snel af te spelen, wordt het oog van de kijker bedrogen en ontstaat er de suggestie van beweging.
Hoewel "animatie" en "anima" dezelfde Latijnse wortel delen, hebben ze verschillende betekenissen en oorsprongen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten