zondag 17 februari 2013

Sri Ramanujacharya\'s Samadhi foto

ik zag deze foto, en omdat dit soort beelden uniek is, heb ik deze geplaatst tot ik een betere foto ervan hebt

Sri Rangam Visnu tempel unieke foto's

geweldig ik had over deze zeer oude tempel die in de tijd van Raam gebouwd moet zijn al eerder gelezen deze is gebouwt door de broer van Ravana. En als het mij goed medegedeelt is wordt hier de murti van Garbhodakasayi Vishnu vereerd

Sri Kalabhairaveshwara Swamy Temple

Behalve dat deze beelden uniek zijn, er geld aan een koe wordt geofferd (pooja) kan ik u er op het ogenblik niet meer over vertellen, deze post wordt zodra er meer informatie over dit ritueel is bijgewerkt, heeft u meer gegevens hierover schrijf dan een berichtje aub

zondag 10 februari 2013

Tofu Of tofoe perikelen.

Tofoe perikelen bijna iedereen kent tofoe! De witte blokken zijn tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar ook in de supermarkt. Tofoe is gemaakt van sojabonen die bijna net als kaas wordt gestremd. De soja bonen worden als een dikke pasta n een soort blokken geperst. je hebt harde en zachte tofoe, bijvoorbeeld tempeh met de sojabonen er nog gedeeltelijk in is hard in vergelijking met het bekende soja of tofoe blok. Tofoe is een caloriearm en eiwitrijk product dat alle essentiële aminozuren, mineralen als natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en vitamines als B1, B2 en B3 bevat. Minder bekend is dat tofoe isoflavonen, deze helpen prostaat en borstkanker te voorkomen. en vermindert menopauze klachten zoals opvliegers ( u kan hier ook gember bij gebruiken). Ook de kans op hart en vaatziekten verminderen door tofoe in plaats van vlees of vis te eten. Tofoe is geopend goed te bewaren in de koelkast, doet u dan wel de tofoe in water net als in het pak! U kan het ook invriezen, dan blijft de tofoe ongeveer 3 maanden goed, de tofoe wordt er wat cremig van. En is dan goed geschikt voor bijvoorbeeld een shake van te maken of toetjes. Als tofoe rozig is dan is deze bedorven.Stevig van structuur leent zich goed voor bakken en wokken.------------------- Tofoe zit meestal in plastic verpakt met water open het pak dan ook boven een schaal of de gootsteen. En snijd het dan in repen of blokken, tofoe leent zich goed om te marineren, de truc is dit wat langer van te voren te doen, en de tofoe voorzichtig eerst wat droog te maken.----------- Ik las een artikel van een antropologisch onderzoek wat ging over welvaart ziekten, door het veranderen van de gewoonlijke voeding. Dit soort resultaten verkrijgt men vaker, deel ik u alvast mede. De bevolkingsgroep leefde hoofdzakelijk vegetarisch en kon geen borstkanker en meer. Door deze vlees gingen eten, bleek dat deze voorheen niet inheemse, onbekende ziekten aldaar steeds meer opkwamen. Denk eens aan het eind van de 2e wereldoorlog toen gingen de mensen hier wittebrood eten, gebleekte bloem. Daardoor begonnen de welvaartsziekten, soortgelijk net als in China door de geslepen rijst (witte)een oogziekte op te komen door een vitamine gebrek. - Nog wat aanvulling van Wikipedia Gezondheid Tofoe is echter geen bron van Vitamine B12, hoewel het in supermarktproducten soms kunstmatig wordt toegevoegd. Uit onderzoek van de universiteiten van Loughborough en Oxford uit 2008 bleek dat er een relatie zou zijn tussen het meer dan gemiddeld eten van tofoe en geheugenverlies en dementie bij met name mensen van 68 jaar en ouder[1][2]. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat consumptie van tempeh, een ander sojaproduct, juist tot verbetering van het geheugen lijkt te leiden.