zaterdag 6 mei 2017

De adelaar de totem, of gids in jouw leven een inwijding!

Spirituele gids, de adelaar! Een boodschapper van de goden in de mystiek, Garuda de vogel god uit India waar Vishnu op reist. De adelaar is ook een gedaante van Zeus uit het oude Griekenland.. Maak eens kennis met deze totem, of gids in jouw leven een inwijding!

Ziel, heling,kennis van de spiritualiteit, het vermogen om dingen buiten jouw bereik te zien. Boven jouw materiële denken uit te stijgen om de spirituele waarheid te kunnen overzien of ontdekken. D adelaar komt in veel goden en mythische verhalen vanuit de hele wereld voor.
De adelaar, een boodschapper die jou verteld dat jij jouw materiële beslommeringen even moet los laten, stijg even boven je problemen uit. Kijk er eens naar als een buitenstaander! Zijn al die gedachten die jij hebt wel allemaal waar, zijn ze niet te gekleurd door jouw menselijke emoties, mensen om je heen?
De adelaar is niet alleen spirituele boodschapper maar ook degene die verteld dat ook jij eens moet aarden. Neem even de tijd om even niets te doen"ga eens aan het water zitten of op een bankje op het park, gewoon even niets anders dan naar het gras, bomen, zelfs de weerspiegeling van de bomen en de hemel in het water even te zien.
De adelaar laat zich niet zomaar als het ware uit de lucht vallen op een prooi, de adelaar bestudeert en kijkt zelfs meerdere malen, volgt het onderwerp waar zijn aandacht heengaat. En stelt zelfs terwijl hij zich als het ware laat vallen, nog de richting bij. En als laatste als de adelaar ziet dat het niet goed zit stijgt die op naar zijn positie hoog overal boven in meditatie, in volledig aandacht hangt hij daar terwijl hem toch niets ontgaat!
Als de adelaar opduikt als gids of boodschapper betekend dat de inwijding doorgaat, dat jij jezelf meer hebt leren kennen, maar dat ook jouw krachten, en magie bij elke realisatie groeit. Jij bent in contact met de hemel en de aarde, schaduw en licht, jouw duistere kanten kunnen jou echt de kracht geven om door menig dal te gaan, ontken ze niet! Laat nooit die machten in jezelf verstikken, wees eerlijk erken dat jij ze ook hebt. Dan werken ze allemaal steeds meer voor jou in plaats om jou tegen te werken Ananda Malik svami.#spiritueel #mystiek #adelaar #svami

vrijdag 21 april 2017

Boterhammen spread recept

Een heel eenvoudig vegetarisch recept om zelf te maken,
Alles even op een rij
Klein blik linzen (uit laten lekken)
1 lepel kerrie
korianderblad (naar smaak meer)
Zout naar smaak
3 a 4 lepels appelmoes of 1lepel diksap!
Halve eetlepel citroensap
kokosmelk of santen
De uitgelekte linzen met een takje koriander, naar eigen smaak meer of minder koriander het gaat snel overheersen of gewoon weglaten mag ook, een lepel citroensap erbij! Een lepel kerrie kleurt het meteen mooi geel op, theelepel mosterdzaad gemalen, een lepel diksap, maakt het wat zoetig, dus een halve kan ook als u pittiger prefereert! Naar de oosterse keuken wordt er mango in plaats van appel gebruikt plus verse kokos, dus aanlengen om het wat smeuïger te maken met de kokos melk of wat santen oplossen in heet water! Wat selderij erbij of selderij zout is allemaal naar smaak want in de blikversie zit al zout toegevoegd.Wees voorzichtig met het vocht erbij anders wordt het te dun!

maandag 20 maart 2017

Ratha yatra warming up


Het bouwen van de Ratha in de zuidelijke staten van Amerika

recept gevulde puntpaprika's met olijven





Puntpaprika's vullen! Recept 4 personen
Lijstje
Vier punt paprika's. 
Kwart bosje peterselie of een paar stengels bleekselderij.
1 kom rijst
pot olijven gevuld
1 groene peper
Handje basilicum
2 tomaten
Halve theelepel Hing (gelijk aan 1 a 2 tenen knoflook)
Zout en peper naar smaak
Eventueel kappertjes

Mediterrane recepten

Bak de paprika's, kapje eraf vullen met rijst gemixt met de olijven
De gekookte rijst afgieten en meteen mengen Met de ingedikte tomaten saus
De tomaten bakken in de olie die van de van te voren gebakken paprika's overgebleven is, voeg de peterselie erbij, de groene peper, en laat de tomaten tot puree bakken, de laatste 5 a 10 minuten de bleekselderij erbij, plus de peterselie Ook heel belangrijk de halve theelepel Hing bij voorkeur dan op het laats pas meebakken!                                                                                                                        Dan het gas uit, en de rijst er doorheen. En dan als het rijstmengsel is afgekoeld dan pas de olijven, ik werk ze met de hand in de paprika, het rijstmengsel met een lepel! De reden hiervoor is dat de olijven beter verdeelt worden over de paprika's.
Wat gaat er in? Gevulde olijven met roomkaas, alleen groene want de zwarte olijven zijn geverfd heb ik vernomen. Neem een paar stengels bleekselderij of peterselieblad. En een kom rijst.
De rijst opzetten naar de instructies (zie verpakking)   een kom is genoeg voor drie a 4 paprika's. Een pot gevulde olijven op olie, of zelf bij een oosterse winkel grote olijven los kopen en deze zelf met roomkaas vullen, dit kan ruim van tevoren gebeuren. En ze dan in een kruiden olie naar smaak een week in de koeling bewaren, dragon of basilicum zijn de meest voorkomende kruiden oliën. Een groene peper, zaad er uithalen plus de zaadlijsten. Ik kook de rijst meestal in de bouillon, maar het is niet nodig voor dit recept! Op het bord en offreren als bijgerecht.