donderdag 24 november 2022

Gij zult niet stelen.

 



Wat houden de tien geboden voor u in! Veel van ons gaan niet naar een kerk, of een ander Godshuis.Wat zijn deze geboden dan waard,waar gaan ze over, zijn deze nog bij de tijd? Alleen voor de gelovigen? Nee, dit zijn leefregels om veilig met elkaar te kunnen leven. Dat deze verordeningen in de hedendaagse wetgeving en alle kranten bijna dagelijks worden besproken. Dienen er te zijn, om diefstallen en overvallen te voorkomen. Waar een wereld als de Panorama en Privé beschrijven eigenlijk niet kan voorkomen. Vol met overspel en hoereren, en andere periodieken gevuld met wat men volgens het woordenboek ontucht, zedeloosheid, pornografie noemt. De hedendaagse wetgeving is op religieuze verordeningen gebaseerd, zoals de tien geboden. Maar ook door deze regels te zien als de basis tien die niet mogen, Kijk er dan ook eens naar wat er allemaal wel mag!

Chili sin carne

 

Bereiding van bruine bonen zonder knoflook en uien:
Een blik bruine bonen! Een pan met dikke bodem, en een paar eetlepels olie, olijf of zonnenbloem olie!
- Snijd een paar of meer stengels bleekselderij in stukjes.
- Snijd een handje wortels in plakjes.
- Snijd de inhoud van een blik tomaten in stukken.

Kapucijners in de wok, snel klaar (vegetarisch)

 Benodigheden
1 blik capucijners
4 eetlepels Massala
4 inmaak komkommers
1 grote paprika
bleekselderij naar behoefte
Bereiding:
Verhit de olie in de wok en fruit daarin de Madras massala (poeder)en de bleekselderij samen 3 min. Voeg nu de inmaak komkommer de kleine komkommers die gebruikt worden voor de augurken in het zuur te maken! En voeg de paprika toe en bak weer 4 min. Nu de afgespoelde kapucijners en naar smaak, peper en zout. Laat alles door en door heet worden. Lekker met Turks brood.

woensdag 23 november 2022

Oosterse capucijner soep

 

Oosterse capucijner soep zonder knoflook of uien.
Bereiding:
Winterwortel in kleine reepjes snijden. Samen met tauge,gesneden witte kool, hand gebroken spercieboontjes roerbakken. Toevoegen: 1,5 liter water, halve theelepel Ketoembar, verse gember,1 theelepel chilipeper en een vierde pot pindakaas en de vegetarische bouillonblokjes. Aan de kook brengen en 10 minuten laten koken. Dan toevoegen de capucijners (met vocht) en even laten koken. Eventueel op smaak brengen met gestampte rode of groene peper en ketjap. Serveren met rijst.