Labels
- Engelen (19)
- engelen inwijding (1)
- krachtdieren (4)
- magie (3)
- meditatie (26)
- recept (124)
- recepten (115)
- spirituele agenda (8)
- totem dieren (6)
vrijdag 6 mei 2011
Slachtoffers door hun geloofs overtuiging. Sachi-suta
Deze gelovige Sachi-suta dasa werd omdat hij zijn geloof praktiseerde gevangen gezet en overleed, en alleen op deze wijze hoort men hiervan en ook de duizenden Christenen die vervolgd werden in de voormalige USSR
Mangalavati dasi on the asana in Radhadesh,lezing.
Lezing van Mangalavati devi dasi gisteren op Radhadesh gegeven De link staat hier rechts hierop klikken. This lecture is in English now also on Bhaktamagazijn allen de mp3 lezingen die in Engels gegeven worden de rest is in Nederlands soms zet ik het Engelse artikel erbij zodat men zelf kan kijken of deze overeenkomt. De webmaster
vrijdag 22 april 2011
Recept Aloe gobi aardappels met bloemkool
Aloe gobi aardappels met bloemkool.
450g / 1 pond aardappelen, snijd ze in stukjes medium.
• Aalu gobi aardappels gestoofde groenten
Recept door Pieter
De ingriedenten.
Olie 3 eetlepels
1 theelepel komijnzaadjes
1 groene chili fijngesneden (zonder zaad of zaadlijst)
450g/a 500gram bloemkool, uitgesplitst in roosjes
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel Jeera (komijn) poeder
1 / 4 theelepel chilipoeder
1/2 eetlepel gemalen kurkuma
1/2eetlepel zout.
Fijngehakte verse koriander (1 / 2 kop) voor de garnering
Gember reepjes 1 eetlepel (vervangen door vers gehakte gember en meebakken)
Indiase kookkunst verklaard door Pieter
1. Neem wat olie in een zware bodem pan en warmte.
2. Voeg de aardappelen blokjes en bak deze net gaar
3. Nu Verhit de olie in dezelfde pan .
4. Voeg de komijn (komijn) zaden en bak tot ze beginnen te geuren.
5. Voeg de rode chilipoeder toe en roer deze gedurende een minuut.
6. Voeg de kurkuma poeder en roer gedurende een minuut.
7. Voeg de bloemkool (Gobi )stukken, bloemkoolroosjes toe en bak deze.
8. Roer lichtjes.
9.Voeg de de garam masala kruiden toe.
10. Voeg de verse koriander toe
11. Voeg de komijn toe (Jeera) poeder
12. Roer een paar minuten, licht, snel roeren zal de bloemkool roosjes breken.
13. Voeg de reeds gebakken aardappelen blokjes toe.
14. Voeg het zout toe.
15. voeg de verse gember toe even meebakken
Kook nog 5 minuten met minimal roeren.
16. Garneer met vers gehakte koriander.
Serveer het met Naan of Turks brood, rijst of Roti
goedkoop en toch vegataries: Excuus omstandigheden: "Excuus omstandigheden"
450g / 1 pond aardappelen, snijd ze in stukjes medium.
• Aalu gobi aardappels gestoofde groenten
Recept door Pieter
De ingriedenten.
Olie 3 eetlepels
1 theelepel komijnzaadjes
1 groene chili fijngesneden (zonder zaad of zaadlijst)
450g/a 500gram bloemkool, uitgesplitst in roosjes
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel Jeera (komijn) poeder
1 / 4 theelepel chilipoeder
1/2 eetlepel gemalen kurkuma
1/2eetlepel zout.
Fijngehakte verse koriander (1 / 2 kop) voor de garnering
Gember reepjes 1 eetlepel (vervangen door vers gehakte gember en meebakken)
Indiase kookkunst verklaard door Pieter
1. Neem wat olie in een zware bodem pan en warmte.
2. Voeg de aardappelen blokjes en bak deze net gaar
3. Nu Verhit de olie in dezelfde pan .
4. Voeg de komijn (komijn) zaden en bak tot ze beginnen te geuren.
5. Voeg de rode chilipoeder toe en roer deze gedurende een minuut.
6. Voeg de kurkuma poeder en roer gedurende een minuut.
7. Voeg de bloemkool (Gobi )stukken, bloemkoolroosjes toe en bak deze.
8. Roer lichtjes.
9.Voeg de de garam masala kruiden toe.
10. Voeg de verse koriander toe
11. Voeg de komijn toe (Jeera) poeder
12. Roer een paar minuten, licht, snel roeren zal de bloemkool roosjes breken.
13. Voeg de reeds gebakken aardappelen blokjes toe.
14. Voeg het zout toe.
15. voeg de verse gember toe even meebakken
Kook nog 5 minuten met minimal roeren.
16. Garneer met vers gehakte koriander.
Serveer het met Naan of Turks brood, rijst of Roti
goedkoop en toch vegataries: Excuus omstandigheden: "Excuus omstandigheden"
Davantari murti
Dit beeld van Dvanvantari wat oud en origineel is viel mij meteen op. Ik houd van authenthiek! Ik heb deze foto ook bij mijn voorgaande artikel gebruikt over de gezonde kracht van appelen. Kijk naar de omslagdoek welke vaak chaddar wordt genoemt. Hij draagt deze overde rechter onderarm en als u verder kijkt legt deze ook over de rechter schouder. Ook de Dhoti, een doek omgeslagen om de heupen is naar gebruik van de bevolking geknoopt en niet naar de sannyaas traditie van sommige Vaisnava richtingen. Dit omdat de dhoti of heupdoek door velen in India gewoon omgeslagen wordt. Het is eigenlijk een teken van rijkdom of welvaart dat men zo een lange doek heeft dat men deze op deze wijze kan omdoen.Dhanvantari is de God van de natuur geneeskunst. Alle medicijn komt uit de natuur, of schepping! Alle kennis hierover is door eenvoudig levenden mensen bewaart gebleven of herondekt.
Abonneren op:
Posts (Atom)