donderdag 16 februari 2012

donderdag 9 februari 2012

recept. Mongools brood,het lijkt op Indiase Naan, of tortilla

Na even googelen ontdekte ik een nieuw recept, Mongoolse pizza bodem, van die lekkere dunne als de Turkse bakker heeft. Met halal kaas een delicatesse. Pannenkoeken op zijn Hollands, die worden beschreven als vergelijkbaar met een Indiase naan of Mexicaanse tortilla's.
Ingrediënten;  2 bekers  volkoren meel of gerstemeel                                              Meng 2 bekers  volkoren meel of gerstemeel met 1 beker kokend water tot een glad mengsel. En laat het deeg rusten gedurende 20 minuten. Rol het deeg dan uit tot een 1/4 "-dikke cirkel. (Het originele recept bevat uien.) Vervang deze bijvoorbeeld met bleekselderij, of een lepel geroosterde komijn, strooi 1/2-kop van de gehakte ……… over het deeg.  Rol het in een strakke rol en snijd het deeg in 2" stukken. Plet de stukken in 1 a 2 cm "dikke schijven. Verhit een grill tot zeer heet. Olie licht met een beetje vet (botervet blijkt zeer traditioneel te zijn)). Laat het deeg op de grill. Wanneer de randen droog uit beginnen te zien en het is begonnen te blazen , draai deze dan snel om,  en even nog, dan is deze gereed. Lichtbruin of lichtbruine vlekken is meer dan goed anders worden ze te hard en droog en snel offeren.Bhakta Piet(er)

Basis plat brood, bijvoorbeeld voor een wrap

Broodrecept voor de koekenpan of tafla (een ijzeren plaat). 500 gram bloem 2eetlepels olie een zakje droge gist en 350 cl water theelepel zout . Meng dit, al knedend tot een soepel deeg met een kneedhaak of de handen. Afdekken met folie of plastic zak (waar de groenten van de markt in zit) . 40 minuten laten staan op kamer temperatuur , dan het is deeg gerezen in 6 stukken delen en uitrollen of kneden tot een ronde lap (dun), doe wat bloem op de aanrecht of tafel voor het kneden. Koekenpan op het vuur, beetje olie,  lap deeg erin en 3 minuten om en om . Lekker om als wrap (wikkel) te gebruiken. Een recept als voorbeeld erbij voor twee personen
· Potje bruine bonen (bio 0,69 cent)
· Grote paprika en
· Een courgette ,
· Eetlepel hete paprika,
· Theelepel hing
· Zout en peper naar smaak
· Eetlepel Italiaanse kruiden.
· Olie
Paprika in repen snijden, de courgette net als de paprika eerst wassen .Courgette In blokken a anderhalve centimeter snijden en bakken in de koeken pan, de kruiden en specerijen erbij, mag ook een halve theelepel asoetifouda (hing)wezen , als de courgette
wat glazig wordt of er nat uit gaat zien dan even de paprika erbij deze mag niet te gaar worden. Bonen erbij alleen om te warmen. Uit de pan op het brood en offeren, eet smakelijk. .

dinsdag 7 februari 2012

The Path of Perfection,free book. Engelstalige boeken, lezen en ook vrij te downloaden

The Path of Perfection
In this collection of historic talks on the yoga process set forth by Lord Sri Krsna in the sixth and eighth chapters of the Bhagavad-gita, Srila Prabhupada deeply probes the nature of consciousness, meditation, karma, death, and reincarnation. Ultimately he describes in detail the process of bhakti-yoga, by which one can easily purify the mind and elevate the consciousness to a state of ultimate peace and happiness.