Ingrediënten:
- 300 g (Griekse) yoghurt
- 300 g bosbessen
- 250 g biscuit bv Maria koekjes.
- 250 g room kaas
- 250 g tofu
- 150 g boter
- 60 g suiker
- 1 1/2 eetlepel agar-agar poeder
- 3 theelepels kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ° Conventionele Verwarm, snijd de tofu in kleine blokjes, dan fijn pureren. Neem de ei vrije biscuit doe deze in een stevige zak van papier of iets dergelijks.Neem een deegroller of lege fles en rol de koekjes tot een grof poeder. Doe de boter in een kleine pan op het fornuis, vloeibaar laten worden, dit met de koekjes in een kom en door elkaar heen mengen. Neem dan een springvorm (ø ca. 22-24 cm) dik en stort de massa in de springvorm en gelijkmatig verspreiden en aandrukken, neem de achterkant van een lepel hiervoor want het is heet! En dit gaat in de hete oven, en ongeveer 10 minuten bakken, laat de bodem afkoelen en doe de bosbessen erop. Voorbereiding van de agar ager volgens aanwijzingen op de verpakking Tofu crème, room kaas, yoghurt en suiker samen tot een romig geheel mengen. Voeg snel de agar agar eraan toe, roer nog even goed en giet het mengsel over de bosbessen op de taart basis. De taart in de vorm laten ten minste 2 uur, of bij voorkeur 's nachts in de koelkast. Net voor het opdienen, de kaneel op de taart strooien, Verwijder de springvorm, en snijd de taart in tien gelijke punten. En dan garneren met de resterende verse bessen en opdienen.