maandag 2 december 2013

recept scones met kokosroom

 Scones met kokosroom. een niet zo gemakkelijk recept
Ingrediënten
Crème
200 gram Roomkaas (los kloppen)
1 Eetl  poedersuiker...
½ Theel Vanille-essence...
¼ beker Slagroom...
3 Eetlepels Gedroogde kokosnoot...
Jam ... 2 eetlepels
Scones
220 gram Bloem..
30 gram Suiker
Bakpoeder... 3 theelepels
... ¼ Theelepel zout
80gram Koude boter
50 gram  Gedroogde rozijnen. Even voorweken.
100 gram Gehakte walnoten...
Citroenschil...1 Theelepel
Slagroom, delen in twee porties
Voorbereiding
1) Voor de room; Klop roomkaas, de suiker  ' en vanille tot licht en luchtig. Voeg de slagroom geleidelijk toe blijven kloppend tot het geleidelijk dikker en meng deze met  de kokosnoot rasp. Zet dit een uur in de Koelkast.
2) Voor de scones; Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een mengkom. Voeg  de koude boter toe tot dat het lijkt op fijne kruimels. Rozijnen, walnoten en citroenschil toevoegen. Roer dan de room er snel door.
3) Kneed het deeg voorzichtig 4 - 5 keer op een met bloem bestoven oppervlakte en verdelen in de helft en dan 2 ballen ervan maken. Elke bal afvlakken 15 cm rond; en snijd elke cirkel in 8 gelijke driehoeken. Plaats de driehoeken 2 a 3 cm uit elkaar op een bakplaat. Bestrijk ze met de resterende room op bovenkant.
4) Bak ze in een voorverwarmde op 190 C gedurende 10-15 minuten of testen met een breinaald of pen, in de scones prikken en kijken of deze er droog, of schoon weer uit komt uit. Dan uit de oven en op een theedoek storten
5) Serveer ze heet, met een lepel kokosroom of jam naar keuze.

recept gemberkoekjes

oven 180 Celsius , tijd een uur, gemberkoekjes
  •  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/CrispyGingerbreadCookies.jpg
  • 175 gram bloem
  • 70 gram koude plantaardige margarine
  • 80 gram rietsuiker of stevia
  • 1/2 th lepel bakpoeder
  • 1 eetlepel gember  poeder of een eetlepel gestampte verse gember 
Al de ingrediënten in een kom, mengen met de handen, en licht kneden tot er een kruimelig deeg ontstaat, zoals appeltaart. Doe dit in een plastic zak, en laat het een uur staan (in de koeling). Als u verse gember gebruikt krijgt u een andere smaak.
Doe wat bloem op de aanrecht rol het deeg uit en snijdt er vierkantjes van (5 bij 5 cm) of gebruik een vormsteker. In het midden van de voorverwarmde oven 8 a 10 minuten bakken, hoe dikker de koek hoe langer het duurt. En uit de oven meteen het blik op een theedoek storten en minimaal een uur laten afkoelen. Tip voor de feestdagen, maak meer deeg, deel het in twee porties, en maak van de ene helft bijvoorbeeld boterkoekjes van met vanille

woensdag 27 november 2013

Stichting De Leemweg Rundveeopvang

1472877_417667861695274_1428920734_nStichting De Leemweg Rundveeopvang

Victoria ontsnapte in 1998 uit het slachthuis in Surhuisterveen, 6 dagen lang bleef ze op de vlucht. Toen ze haar weer te pakken hadden werd ze vrijgekocht door een journaliste Karin de Mik en bij ons op de Leemweg gebracht. Victoria is inmiddels alweer 17 jaar oud.
Afgelopen dinsdag is het weer een koe gelukt om uit hetzelfde slachthuis te ontsnappen ook zij is 6 dagen op de vlucht geweest voordat ze haar vandaag weer te pakken kregen.
Helaas is het plan is dat de koe alsnog geslacht zal worden..
Wij hopen dat zij net als Victoria wordt vrijgekocht en dan zal ook deze koe welkom zijn op de Leemweg!

dinsdag 26 november 2013

recept kookroom, eenvoudiger recept

Om het eenvoudig te houden u heeft room en volle melk nodig ik ga uit van voor het gemak van 250 ml de verhoudingen blijven hetzelfde bij een andere hoeveelheid.

recept kookroom, eenvoudiger recept

80 % volle melk 15 % room plus ongeveer 4 a 5 gram zetmeel, tapioca, of maizena 8x 25 ml melk =200 ml plus 37 a 38 ml room (dit is heel exact)  en 2 tot 5 gram tapioca of ander zetmeel, maak het zetmeel aan met de melk . De kookroom  moet even dik worden als de room alleen. Vergeet niet als u het verwarmt dat de kookroom dikker wordt, door verdamping en het zetmeel, deze combi schift niet.

recept kookroom, eenvoudiger recept

En als u twijfelt over uw kookvaardigheden of nog makkelijker een roomsaus, neem dan koffie melk schift ook niet, beetje maizena erbij, en een dikke romige saus. Maizena lost beter op dan bv bloem en veel mensen hebben wat tegen aardappel zetmeel, maar dat werkt ook goed.