zondag 25 september 2022

We zijn voortdurend bezig

 


We zijn voortdurend bezig, beter we worden door de zintuigen voortdurend op nieuwe gedachten en ideeën gebracht! En hierdoor verdwijnen veel gedachten en ideeën in de grijze massa! Maar het onbewust zijn, het niet bewust waarnemen van die onderliggende gedachten komt omdat wij schijnbaar gedachteloos door het leven gaan, daar lijkt het op, maar dan staan wij op de automatische piloot. En zijn wij in het kort niet mindfull genoeg, te weinig bewust dat wij niet in het nu zijn. En in het nu zijn betekend niet terwijl jij loopt of werkt aan gisteren of overmorgen denken, dus registreren waar je loopt of aanwezig ben, en weten wat je ziet, het ook opmerken, en zo kan je het ook beschrijven, want alleen zien is vaak ook het niet opmerken van wat er om je heen gebeurt!! Hoe vaak heb je niet gegeten en dat je plots tot het besef kwam dat het op was en je lijkt er niets van gemerkt te hebben. Reden, de concentratie was op wat anders gericht, een gesprek tussendoor of je zat voor de televisie, ..... smartphone? Je kan je aandacht niet lang genoeg vasthouden dat is het probleem, oplossing oefenen. De ervaringsdeskundige spreekt  😇

Op en neer, verdwijnen naar achter..


 

maandag 5 september 2022

de examenklas



Het verhaal. Zij zit daar thuis met haar boeken, morgen is het examen, zij springt af en toe op, en loopt door de kamer heen en weer te ijsberen! Zij voelt de onrust door haar heen gieren, steeds weer komen die gedachten op van heb ik het wel genoeg geleerd, morgen het examen! De emoties racen door haar heen, de steeds weer opkomende angst!! Angst om niet te slagen, zij wordt er als ware door meegesleept! En gaat laat haar bed in! En de volgende dag geplaagd door niet alleen branderige ogen en een suizend gevoel door de opwinding en nog half wakker ook stapt zij negen uur stipt de examenklas binnen, en kwart voor tien wankelt zij als het ware weer naar buiten! Zij voelt zich als verdoofd! En zij is net geslaagd!!!                                                                                                              En wat is het punt of de les in dit korte verhaal! Als eerste dat als je regelmatig je huiswerk doorneemt is dat je de kans op slagen groter maakt! En vooral dat je gedachten hebt maar dat die gedachten niet altijd waar zijn! Zoals je net in het verhaal hebt kunnen lezen!

maandag 15 augustus 2022

Geen pakjes, tortilla recept

 Vetarm eten nu in ieders handbereik!

Teveel vet zal je als het zo doorgaat met de verhoging van de prijzen op levensmiddelen niet snel meer horen! Wat mij wel opval is dat de eethuisjes  bijna allemaal bezorgen, vaak via ingehuurde bezorgers wat via een firma gaat! Wat de prijzen voor ons de consument ook niet ten goede komt! Al vindt ik het vreemd dat in deze tijd met meer kosten voor het levensonderhoud de terrassen afgeladen zitten en de pizzabezorgers en dergelijke heen en weer blijven rijden! Gezond eten? Ik zie steeds vaker de pakjes met ingrediënten met veel zout en smaakversterkers om thuis jouw verse maaltijd mee te bereiden! Kijk als er een ellenlange lijst met E nummers op de verpakking staat is het niet echt zelf meer,
maar uit een pakje !

Taco of tortilla. Zelf maken is niet moeilijk, en je kan ze voor twee dagen of zo klaarmaken, hoef je ze alleen koel te bewaren! 

Opvallend genoeg kan je dit zelfde recept ook voor roti's gebruiken of ander plat pannenkoek lijkend brood gebruiken!

Recept! En video, die is wel in het Engels maar met de ingrediënten vertaald erbij komt je er wel uit! 

Ingrediënten 2 kopjes bloem 1/2 theelepel zout 3/4 kop water 3 eetlepels bak olie Werkwijze Meng in een grote kom bloem en zout. Doe er water en olie bij en dit goed doorkneden. Deeg op een met bloem bestoven oppervlak; kneed nog even door een halve minuut door (indien nodig een beetje bloem of water toe om een glad deeg te krijgen). Laat 10 minuten rusten. Verdeel het deeg in 8 porties. Rol op een licht bebloemd oppervlak elk deel in een cirkel van 7 inch. Bak ze in een licht ingevette zware pan of bakplaat de tortilla's op middelhoog vuur lichtbruin, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Serveer warm.