maandag 30 januari 2017

Vasten bleek al van invloed te zijn op

http://www.medischdossier.org/archief/jaargang_18/nummer_9/nieuwsbericht_1140/helpt-vasten-tegen-ms.html
Vasten bleek al van invloed te zijn op een aantal chronische ziekten, zelfs op kanker. Nu kan MS (multiple sclerose) waarschijnlijk ook aan die lijst worden toegevoegd.
Zeven dagen vasten en daarna een halfjaar een mediterraan dieet volgen, zorgen voor een vermindering van de auto-immuniteit (als het lichaam eigen weefsels aanvalt) en herstel van de myeline schede (die de zenuwcel uitlopers omhult). Bij MS-patiënten vallen de T-cellen de myelineschede aan, die daardoor de beschadigingen vertoont die kenmerkend zijn voor deze ziekte.
Verder lezen. 
#vasten, Ook suikerziekte is in het nieuws gekomen in het verband met vasten, het werd aangeraden te vasten en te sporten! Dat dit vreemd genoeg weerstand oproept, terwijl de berichten in de media hier nogal positief over waren. Het schijnt echt zo te werken dat het suiker gehalte zich normaliseert!

vrijdag 6 januari 2017

Oud hollandse kost blijkt superfood!!

bron: consumehealthyfood
bieten-beets
Rode biet (of bieten) is een groente met een diep donkere rode kleur en zoete en je proeft bijna het ijzer er in. Bieten worden gekookt en als groenten er bij. En ook in de vorm van salades en power drank. En als kleurstof in allerlei

Opmerkelijk is dat men wel weet dat bietjes gezond zouden zijn , maar niet dat ze net als peentjes goed voor de ogen zijn. Meestal wel de grap van heb jij ooit een konijn met een bril op gezien? Dat kom omdat ze worteltjes eten! Nog meer voordelen van regelmatig bieten eten zijn, tegen vet opstapeling in de lever. En het werkt mee aan een goede darmfunctie, maar in alles is het zo dat gezond eten op zich, minder vet en vlees. Geen tot matig alcoholgebruik. En ook niet roken.

Door wekelijks meer bieten te eten, dat is voor mij al een keer, ik ben er niet zo op, dus ik neem gewoon een gekookte biet. En die eet ik zo op. Een gevarieerde voeding, met voldoende veels zorgt al voor een goed darmfunctie.

De plant bevat vitamine B, calcium, magnesium ijzer, kalium en koper, en andere essentiële voedingsstoffen

    Verbeter uw bloedcirculatie, effectief voorkomen van hart- en vaatziekten;
    Zorg voor je lichaam met veel energie;
    Angst voorkomen dankzij de aanwezigheid van betaïne en tryptofaan;
    Bestrijdt vrije radicalen in het lichaam vanwege de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen

Deel met ons uw gedachten en reacties hieronder. Dank je wel voor het lezen en delen door het lezen van deze blog post.

Voor meer berichten over gezonde voeding, recepten, en artikelen over aandacht training, meditatie en yoga . Bezoek dan op regelmatige basis www.bhaktamagazijn.blogspot.nl of mijn facebook pagina helendwandelen @wiccabewustzijn. En deel deze informatie gerust met vrienden, kennissen en collega's. En vergeet ze vooral niet te verwijzen naar deze site!. Admin  

zondag 1 januari 2017

vegetarisch recept: Spitskool met Mie ovenschotel.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/Spitzkohl-2.jpg/300px-Spitzkohl-2.jpg
spitskool foto wikibooks



⦁    Ingrediënten
⦁    1 grote spitskool
⦁    250 gr sojabrok of tofoe
⦁    250 gr mie
⦁    75  gr  geraspte kaas
⦁   2 eetlepels ketjap
  •     1/2 EL afgestreken kerrie,   
  • 1th l asatoefida  (hing) staat gelijk aan 2 tenen knoflook
  • zout en peper naar smaak toevoegen
 Gerecht voor 3 a 4 personen

Bereiding:                                                                                                                                               Snijd de spitskool fijn in dunne repen, dan even wassen. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Intussen de tofu rullen, even los maken en bakken (met een gedeelte van de ketjap en kerrie, zout en peper), haal de tofoe er uit en bak de spitskool. En laat die circa 7 a 10 minuten bakken onder voortdurend omscheppen. Voeg rest van de kerrie, ketjap en de hing toe en laat nog circa 5-7 minuten doorbakken. Zet het vuur uit en verwarm de oven voor op 150 graden.
De soja brok een avond van te voren in de week zetten. (Ik doe dat meestal in groenten bouillon, vindt ik lekkerder) De volgende dag laten uitlekken, En als die goed uitgelekt is om en om bakken, dus net als de Tofoe! De Tofoe kan ook van te voren gemarineerd worden in de ketjap en kerrie. Persoonlijk neem ik masala voor dit soort gerechten, aangezien het waar ik woon het goed te verkrijgen is. En voordeliger 250 gram kost ongeveer  1.50

Vet een ovenschaal in met olie of margarine. En  breng de inhoud  van de  wok naar de ovenschotel over. Bestrooi de ovenschotel met kaas en laat het nog circa 30 minuten in de oven koken. Doe hier en daar nog wat margarine of olie boven op de schotel. Om aanbranden te voorkomen leg aluminium folie er boven op, dan wordt alleen de kaas vaak niet goudgeel!

zondag 25 december 2016

Indiase katholieke kerk officieel aanvaard dat Dalit Christenen geconfronteerd worden als onaanraakbaren

Bron artikel.
 INDIA, 20 december 2016 (door Liz Mathews, India Express News): Voor de eerste keer in zijn geschiedenis, heeft de Indiase katholieke kerk officieel aanvaard dat Dalit Christenen geconfronteerd worden als onaanraakbaren en andere vormen van discriminatie, en dat "hun deelname aan het niveau van leiderschap. .. aan de hogere niveaus is  vrijwel nihil. " Dit is opgenomen in een beleidsdocument opgesteld en vrijgegeven door de Conferentie van de katholieke bisschoppen conferentie van India (CBCI), de apex besluitvormende orgaan van de gemeenschap (maandag ), dat tot doel heeft alle vormen van uitsluiting van de sociaal achtergebleven gedeelte af te schaffen en hen te machtigen . Het 44-pagina's tellende document, getiteld "Policy van Dalit Empowerment in de katholieke kerk in India," vraagt ​​de 171 bisdommen op de lange en korte termijn plannen hierover binnen een jaar in te dienen om alle vormen van discriminatie tegen Dalit-christenen te beëindigen. "Als er  praktijken op basis van kastendiscriminatie, moeten dergelijke praktijken onmiddellijk worden gestopt. In het geval van het niet te doen, moeten strengere maatregelen worden genomen door de betrokken kerkelijk gezag," aldus het document.

Baselios Kardinaal Cleemis Catholicos, voorzitter, CBCI, vertelde The Indian Express: "Het is een revolutionaire stap We geven toe dat het een ernstige sociale zonde, een probleem en Het is een zonde tegen de christelijke geest  Dit... is een stap om de praktijk van discriminatie binnen de kerk te beëindigen. het is de boodschap, alsmede een introspectie. "

misschien zullen wij op een dag vinden waar wij steeds naar


Alles houdt verband met Mij zoals parels


maandag 21 november 2016

soul relisation

It is my ambition to conquer the world by soul relisation by knowing the mind.
-- Swami Ananda Malik (1954-2....)

dinsdag 8 november 2016

Courgettesoep recept: ingrediënten voor 4 personen


Courgettesoep recept:
Ingrediënten voor 4 personen.

    1 kg courgetten
    1 theelepel (afgestreken) hing (=2 knoflookteentjes)
    Paar takken selderij of 3 a 4 stengels bleekselderij.
    1 tot 2 eetlepels olie
        1 l groentenbouillon
kl potje creme fraise of sojmelk (vegan)
Bak de courgette en eventueel de bleekselderij even om en om bakken, maak de liter groentenbouillon, doe de courgette in de bouillon laat nog even vijf minuten stoven, dan de creme fraisse er bij en met de blender glad pureren. Eeen variatie kan zijn een halve eetlepel massala erbij, En wat mosterd poeder. Zonder de creme fraise is courgette soep goed in te vriezen.
foto wikipedia

zaterdag 5 november 2016

Vasanta Panchami


Vasanta Panchami
Dit is een belangrijke dag on te gaan baden. Bijna lle Hindoes volgen het. Het is ook bekend als Magh Sukla Panchami als het valt in de maand Magh (januari-februari). Dit is het festival dat de eerste dag van de lente markeert.

Vasanta betekent voorjaar dit seizoen, is ideaal voor het uitoefenen van krachtige Yoga Sadhana.

Mannen, vrouwen en meisjes dragen gele doeken. De gele kleur is een teken van voorspoed en spiritualiteit. Het vertegenwoordigt de rijping van de lente gewassen. Zelfs het eten is met behulp van saffraan geel gekleurd. Alle mensen komen bijelkaar, En zingen liedjes die verband houden met de lente zingen.

Iedereen staat in de vroege ochtend op

woensdag 26 oktober 2016

Basis Recept voor roux

Een roux is de basis voor menige saus, soep of ragout. Mijn favoriet is broccoli soep klaargemaakt als een champignon soep. Nu dat doe je traditioneel met een roux. De roux bestaat uit een deel bloem en een gelijk deel boter. Dit is dus de basis, ook wordt er olijfolie voor gebruikt in dezelfde verhoudingen. Daar denk ik zelf meer aan een basis voor de goulash. Nu de boter smelten in de pan, wel met een dikke bodem. En als de boter gesmolten is en licht of lichtbruin, meteen de bloem er bij. En blijven roeren tot het een geheel is geworden, de bloem wordt dan gebakken.
Dus je hebt een blanke roux en een donkere roux. Voor de basis van een bechamel saus gebruik je een blanke roux. Voorbeeld 50 gram bloem a 50 gram boter. Je kan het met plantaardige margarine doen, maar dan word de smaakt ietsjepietsie anders!
de foto valt onder creative common

zondag 16 oktober 2016

Lasagne vegetarisch ovenrecept

Lasagne
Lasagne is een Italiaanse gerecht, gebaseerd op pasta in de vorm van bladeren (als bladerdeeg). Het is niet echt moeilijk om te maken, mits je een oven hebt. De pasta bladeren zijn in vrijwel elke supermarkt te koop ook zonder ei!             En de variaties ermee zijn schier eindeloos. De eenvoudigste basis is met kaas en tomatensaus. En daarnaast kan je het met spinazie met geitenkaas maken of aubergine zo ook courgette.Er is ook een video bij ingesloten om de kunst bij enige twijfel, nog even te kunnen afkijken

                                                                                                                                                                 Hier de basis bereiding van de lasagne plus de oventijd. (naar gelang de oven die u heeft kan de tijd in de oven wat langer of korter wezen.

vrijdag 14 oktober 2016

Sojamelk zelf maken, eenvoudig te doen met deze tips

Sojamelk zelf maken is geen kunst. Het voornaamste is dat je spullen schoon zijn. En niet te vergeten sojamelk is drie a vier dagen tot een week houdbaar in de koelkast.
250 gram sojabonen en water, en naar eigen smaak Vanille maar dat hoeft niet! Zonder Vanille  kan je de soja melk eigenlijk voor meer gerechten gebruiken.
250 gram soja bonen en zet die een nacht in de week.
Giet het water af, en spoel ze goed na, er lekker met je handen er doorheen (zodat je ook de losgekomen vliezen van de bonen verwijderd). Test uit of de bonen goed geweekt zijn als je ze door kan prikken met een vork of lepel dan zijn ze zacht genoeg.
En doe dan de sojabonen in een keukenmachine of een blender. Voeg voor elke kop sojabonen drie koppen water aan toe. Dus malen of blenden, afgieten door een kaasdoek. En 25 minuten koken. Gooi de pulp niet weg op zijn Engels heet dat okara dat is goed geschikt om sojaburgers mee te maken of koekjes bevoorbeeld met zeewier. De melk aan de kook brengen, kijk uit want de soja melk is zo aan de kook, laat daarna  een twintig minuten net aan de kook. Haal wel net als bij de melk zich een vel vormt dit bij de sojamelk er met een houten lepel af! Je kan na de kook vanille bij doen of zout zelfs cacau, en suiker om het zoet te maken dan doe ze meestal met de winkelversie het zoeten.Het zout verbeterd de smaak, maar je kan het ingeval je op een zoutloos dieet bent geheel weglaten. Sojamelk kan je in de koffie gebruiken, als vervanging van melk in de shakes

Zuurdesem maken

Zuurdesem, een van de oudste methoden om brood of beter het deeg te laten rijzen. Je leest het zelfs in de bijbel de zure broodkoeken, vroeger was het brood net als een vloerbrood maar dat platter. Nu zuurdesem moet je starten met bloem en water, in een schone glazen pot het kan ook wel op een diep bord. Maar we houden het eenvoudig vandaag. Het glazen pot kan je makkelijk met een deksel los erop (door het gisten komt er druk op) kan oook met een plastic zakje, maar vroeger gebruikte men een licht vochtige doek. Wegen, afwegen is heel belangrijk bij zuurdesem maken. Ook heel belangrijk is de temperatuur in huis.Voor de duidelijkheid heb ik er een video bijgeplaatst!
Basis recept.
  • 50 gram bloem (volkoren) 
  • 100ml water 
Meng het door elkaar zet het in een donkere kast, dag 2 roer het weer door elkaar zo ook dag drie. Je moet luchtbelletjes van het gistingsproces gaan zien. Denk eraan dat het meer een Griekse dikke yoghurt structuur moet hebben! En bij de vierde dag een lepel water erbij dan moet   het zo ongeveer wel gaan bubbelen. De bedoeling is dat je een gedeelte door je brooddeeg, of pannenkoeken beslag doet. Je doet dan bij het restant van de zuurdesum weer een hoeveelheid bloem en water, 2 a 3 eetlepels met een gelijke hoeveelheid water erbij, dan gaat het sneller dan de eerste keer. Dan heb je een goede starter. En echt bij mij wordt het echt niet zuur, niet zo als het Duitse zuurdesembrood. Ik heb er een paar links bijgezet van sites waar foto's bijstaan en er een van een blogger die er roggemeel bij gebruikt! Meer naar de Duitse kant uit!

vrijdag 16 september 2016

Vegetarisch recept Gefrituurde courgette met yoghurt dip

Gefrituurde courgette met yoghurt dip, bijgerecht.
  • 2 a 3 courgettes
  • zout
  • 1 dl melk
  • 90 gram bloem (vcolkoren)
  • 300 cl yoghurt
  • 1 theelepel hing (2 tenen knoflook)
  • 4 el selderij gehakt
  • 2 el koffiemelk
  • frituur olie
  • citroensap
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el verse munt
Bereiding.

dinsdag 6 september 2016

De vraag van Jezus Christus aan zijn leerlingen was om zonder ophouden te bidden

Het getijdengebed kan teruggevoerd worden op het dagelijkse gebed dat in zwang was bij de joden. Het getijdengebed heeft vanaf de vroege christenen een ganse evolutie doorgemaakt, maar is vandaag nog steeds het officiële publieke gebed van de Rooms-katholieke Kerk kerk in antwoord op de vraag van Jezus Christus aan zijn leerlingen om zonder ophouden te bidden. Ook bij de andere christelijke kerken is het getijdengebed bewaard gebleven.
Het getijdengebed kan teruggevoerd worden op het dagelijkse gebed dat in zwang was bij de joden. Het getijdengebed heeft vanaf de vroege christenen een ganse evolutie doorgemaakt, maar is vandaag nog steeds het officiële publieke gebed van de Rooms-katholieke Kerk kerk in antwoord op de vraag van Jezus Christus aan zijn leerlingen om zonder ophouden te bidden. Ook bij de andere christelijke kerken is het getijdengebed bewaard gebleven. In de Bhagavad gita staat vertaald denk 24 uur aan mij,                                                                                                                                                    tasmāt sarveṣu kāleṣu

mām anusmara yudhya ca
mayy arpita-mano-buddhir
mām evaiṣyasy asaṁśayaḥ

zondag 4 september 2016

Scones met kokosroom wel lekker maar...vegetarische recepten

 Een wat ouder recept van deze blog die ik weer eens in het licht brengt. Het is geen eenvoudig recept maar, als je het gaat maken lik je er spreekwoordelijk gesproken je vingers er van af.en compleet vegetarisch!Veels succes, en bon appeti
door naar het recept, klik op de link
http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2013/12/recept-scones-met-kokosroom.html

23

vrijdag 29 juli 2016

Zomer ritueel.

Gelezen op de blog van bhaktamagazine , meer een magazine met  intercultureel spiritueel nieuws. Dit is een mooi ritueel dat je kunt doen met vrienden of familie. Je begint door om een boom of rotsblok, met het plaatsen van een grote kaars en verschillende kleinere kaarsen voor elke persoon die aanwezig is. (Op een tafel thuis mag ook!) Als jij dit ritueel binnenhuis doet schakel dan alle lichten uit om een moment van duisternis te beleven , herinner het licht, en de warmte van de zon, om die zo te eren. [ 172 more words. ]

Orakel, de voorspoed die op je ligt

Orakel. De voorspoed die op je ligt te wachten komt vaak anders dan verwacht. Misschien een gratis jaarkaart OV en niet een nieuwe BMW! En waarom laten die goden en engelen mij weer wachten. Omdat het leven is meer varen op de woelige baren, golf op en af. Het is laveren. En soms een stukje keren.Vaak is men zo op zoek naar weelde, en geluk en loopt men achter het leven aan, in gedachten aan weleer, Dan zie je niet de dauw, druppels als een glinsterend tapijt alleen voor jou door de goden bereid. dat het thuis in een hoek al op je kan wachten. Omdat jij nog niet goed wakker was, na het smachten en zuchten door slapeloze nachten

Welke energieen of situaties trek jij aan

.Welke energieën of situaties trek jij aan? Kijk daar heb jij zelf invloed op! Positieve energieën of negatief! Nu we veranderen het woord energieën even in stemmingen. En nu kunnen wij het veel beter zien, positieve stemming of negatief, een gevoel van verlies, droefenis, of een leuk telefoontje, een prijsje gewonnen, de stoplichten zaten mij allemaal mee. Allemaal dingen waar wij onze dag door laten beïnvloeden, onze levensenergie dus, ook prana, ki, of aura genoemd.. [ 255 more words. ]
https://bhaktamagazijn.wordpress.com/…/welke-energieen-of-s…

Jezelf rijk voelen.



Dit lijkt een vreemde eend in de bijt op deze blog maar dat is het niet, voel je rijk is bijna hetzelfde als rijk zijn! Zo ook is luxe of een luxe gevoel makkelijk in je huis te creeren waardoor jij je de koning te rijk kan gaan voelen. En ook hoeft je niet je hele huis of kamer her in te gaan richten, ook die kleine dingen die het doen zijn belangrijk, dat fotootje of zo een klein doosje een souvenier wat jou die herinnering geeft aan zo een kokosnoten strand, of een oude liefde, dat dagje uit. Een suikerzakjes verzameling! Vul het voor jezelf maar in! Warme groet 
https://bhaktamagazijn.wordpress.com/…/jezelf-rijk-voelen-k…

https://i2.wp.com/images.freeimages.com/images/previews/b2f/red-roses-1410101.jpgEr was een kooi en als de wanden van de kooi waren spiegels opgesteld. En in die kooi zat een nachtengaal, en de vogel zag steeds de weerspiegeling van een roos in de spiegel. Waar de vogel ook maar keek zag hij de roos! En elke keer als de vogel naar de roos toevloog botste zij tegen de spiegel.En viel gewond en ook emotioneel gekwets neer..meer lezen

het fruit valt als vanzelf

Augustus het fruit valt als vanzelf van de bomen, het is een samenwerking tussen de ganse natuur . De aarde en de zwaartekracht, brengen als het ware samen met boom een offering aan de aarde. Zo dragen wij ook het rijpe fruit in ons al met ons mee, als het zaad wat als het eenmaal het licht gezien heeft, de warmte van het ware leven geproefd heeft doorgaat zich te verheffen. [ 95 more words. ]
https://bhaktamagazijn.wordpress.com/2016/…/22/naar-augustus

Meditatie, column.


Huis perikelen, het huis is de laatste dagen flink opgewarmd en mijn meditatie eindigt vaak met een tshirt dat aan mijn rug plakt. en toch zit ik stil. Het lichaam zou de oude boedistische meester mij al verteld kunnen hebben, als ik naar die inwendige stem geluisterd had. Gidsen ook de niet spirituele gidsen staan klaar om jou en mij te helpen, en te ondersteunen, misschien doen ze het als aflossing of het valt onder een ander groter mystiek plan om jou en mij te helpen naar het doel. Ik maak mijzelf er meestal niet te sappel over! Het gebeurt toch wel, of jij je er nu bewust van geworden bent of niet!! Die ingevingen, soms heldere ideeën of tips van die gidsen of engelen of hoe jij ze noemt krijgt iedereen!, [ 43 more words. ]
https://bhaktamagazijn.wordpress.com/2016/07/24/meditatie

zondag 3 juli 2016

Pompoen risotte


Een van de eerste recepten die ik op deze blog plaatste was deze pompoen risotte
Ik hou van een goede risotto. Deze is zo veelzijdig - het zorgt voor een goede maaltijd als je vrienden of familie overkomen, of voor een aanzienlijke maaltijd, en voor elk kind dat ik het heb opgediend, het is altijd helemaal op. En de zoete en bittere smaak combinatie van de pompoen en feta ... goddelijk! Geroosterde pompoen en feta Risotto

800g pompoen, geschild en gesneden in 2 cm dikke blokken

klik hier om verder te gaan naar de bereiding van dit heerlijke recept

Sai Baba Tempel Iselin NJ (New Jersey) Amerika de Shirdi van Amerika

Sai Mandir Temple Iselin NJ is in korte tijd heel populair  geworden in de USA, de tempel wordt als de Shirdi van Amerika beschouwt door dat de rituelen en mantra gezangen zo ook de puja's gelijk zijn aan de diensten in de Shirdi in  India.Hierdoor is de schare bezoekers en toegewijden in korte flink toegenomen.
Het ziet er naar uit dat dit de pelgrim plaats wordt om te bezoeken. Er is udhi verschenen aan de voet van de murti tijdens een bhajan gezongen door mrs Vena Gupta. Daardoor is  men er van overtuigd dat de murti zijn zegen gegeven heeft! Ook wordt dit als bewijs gezien door veel van de wat minder gelovigen dat de murti daar zijn domicili echt heeft ingenomen., vreemd aangezien de murti daar al stond overgebracht uit India waar de murti naar de originele werkwijze gemaakt is uit een stuk rots, ook de asane is uit ditzelfde enorme blok van meer dan 3 ton (3000 kg) gehakt  De hoeveelheid toegewijde pelgrims is hierdoor flink gegroeit, die hierdoor de reis naar de tempel ondernemen   .    En zo ordt er ook meer darsan genomen in verband met de zegenrijke effecten die dit veroorzaakt  Dat dit allesbij elkaar genomen de spirituele positie, en bekendheid van de tempel in korte tijd flink verhoogd, is ook door  dit bericht wel duidelijk. Het beeld is uitgehouwen door de bekende  Pembarthi en geinstalleerd in de Sai Tempel   New Jersey op 01 maart 2008
.

Eerste groep Pelgrims vertrekt uit Jammu voor Amarnath Yatra

Ice Lingam at Amarnath Cave

Bron
INDIA, 1 juli 2016 (Times of India): De eerste groep van 1.138 pelgrims  Jammu is vertrokken op vrijdag voor dit jaar gehouden Amarnath Yatra deze begint vanaf zaterdag. De eerste groep pelgrims uit Bhagwati Nagar Yatri Niwas vertrok in de winter hoofdstad Jammu op 05:00 op vrijdag. Er zijn 900 mannen, 225 vrouwen en 13 kinderen in de eerste groep in 13 bussen, 24 mini-bussen en andere vormen van openbaar en particulier vervoer in een konvooi bewaakt door de veiligheidstroepen.

De veiligheid om dit evenement heen in dit jaar van de Amarnath Yatra is een belangrijke zaak voor de staat vanwege de groei in het geweld door separatistische militanten. Union minister huis Rajnath Singh was aangekomen in Jammu op vrijdag voor een tweedaagse inspectie betreft de veiligheidssituatie in het land, met name voor de veiligheid voor dit jaar te houden Yatra te beoordelen. De Yatra begint op zaterdag, en zal 48 dagen lang duren, de Yatra eindigt op 18 augustus dat samenvalt met Shravan Purnima en de Raksha Bandhan festivals.

Vertaald #bhaktaPiet(er)                                                                                                                    bekeken 74415

Eerste groep Pelgrims vertrekt uit Jammu voor Amarnath Yatra

vrijdag 24 juni 2016

August 7th, Venice Beach jubileum veertigste Ratha Yatra 2016

Grand Ratha Yatra Sri Venkateswara 25 Juni 2016

Uniek evenement dat ik het vind eigenlijk al. Ik ken Sri Venkatesha al jaren, ik was geïntrigeerd door zijn Murti gedaante waar ik eigenlijk niet veel van afwist behalve hoe die er uit zag. Ik kwam zijn complete geschiedenis te weten van zijn eigen brahmanen en pujaris te weten, die deze geschiedenis van hun favoriete beeldgedaante op schrift hadden gezet. Met al de mantra;s van Hem erbij. Zoals vaker heeft men een eigen regeling met de beeldgedaante of Deva, of kleine gunsten verkregen van de Heer zelf in zijn beeldgedaantes. Die eigenlijk alleen voor hun zijn bestemd ik ben blij dat ik de genade hebt gekregen om ze allemaal te lezen. En te reciteren .

Puri Nabakalebar festival start on 06 july 2016 The original Ratha Yatra


Ratha yatra 2016 Rotterdam video

Ratha Yatra Antwerpen, Belgie zaterdag 16 juli 2016 van 13:00 tot 19:00


Gevonden 2 Juli 2016 Ratha Yatra DenHaag

Ik heb de datum van de Haagse karrentocht gevonden. Vreemd eigenlijk ik heb op deze blog zelfs Ratha Yatra's aangekondigd op eilanden , plaatsen in Indonesie maar ik heb het meeste moeite met de Haagse karrentocht gewoon moeilijk te vinden. Al lukt het mij dan wel meestal op tijd, maar toch. 

Zondag 17 juli Ratha Yatra London afiche


dinsdag 3 mei 2016

vegetarisch recept spicy chilly wraps

Weer een recept uit de oude doos gevuld met de geschiedenis van deze blog. En je kan tegenwoordig wel wraps kopen die compleet vegetarisch zijn veel lees en kookplezier bhakta Piet(er)
Benodigheden,

1 bakje plantaardige vlees vervanger (Jumbo)

1 struik Bleekselderij

1 blikje Tomaten puree

1 zakje gemengde sla (Aldi of budget)

1 pot Kidney bonen of bd Bruine bonen

1 tl Mosterd (Jumbo mosterd zonder azijn)

1 bakje Yoghurt 200 gram of 2dl

1 snufje Koriander

2 tl Paprika

1 gedroogde Chillie (in kleine stukjes breken)of een verse Spaanse peper zonder zaad.

1 el Oregano

( u kan ook Italiaanse kruiden mix nemen voor pasta gerechten en daar nog een halve eetlepel hot paprika bijdoen)                  verder lezen klik op de link      http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2010/10/recept-spicy-chili-wraps.html
prasadam

maandag 2 mei 2016

Vegetarisch recept, Bloemkool currie

Een van de eerste recepten die ik op deze blog plaatste, bloemkool currie, een lekker recept met aardappelen, veel plezier met het bereiden van dit recept bhaktaPiet(er)
ngredientent (4 personen)

1 bloemkool

3 a 4 aardappels

4 stengels bleekselderij

2 tl asatoetifida (hing) staat gelijk aan 3 tot 4 tenen knoflook

1 tl gemberpoeder

1 tl korianderpoeder

1 tl komijnzaad

halve tl chilipoeder

1 tl kurkuma

1 blik kokosmelk (200ml)

Zonnebloem olie

 voor de bereiding klik op de link

Na 27 jaar klinken de tempel bellen weer Vetaal Beroo in Kashmir

Source

SRINAGAR, JAMMU/KASHMIR, April 28, 2016 (The North Lines): Eeuwen oude Centuries-old Vetaal Bero tempel weer in bewdrijf de pandits zijn er weer terug na een lange periode van onrust door de militairen. Waardoor de pandits vertrokken en het eeuwen oude spiritueel pelgrimsplaats verlaten lag in Srinigar Janmu donderdag was de tempel heropend en er waren zelfs families vanuit de USA gekomen om dit te kunnen bijwonen. Nahet verdwijnen bleek zelfs de tempel verkocht te zijn aan een plaatselijke makelaar, maar gelukkig konden de pandits dit rechtzetten zodat Heer Beroo weer vereerd kan worden na lange afwezigheid van zijn pandits. #bhakta #bhaktapiet(er)

zondag 24 april 2016

Op stromatten video Kumbha mela


Met veel beelden uit het Naga sadhu Kamp #bhakta bhakta Piet(er)

Śrīla Bhaktisiddhanta Sarasvatī Ṭhākura gaf felle kritiek op zijn dikke discipelen.SB 4.28.35-36

SB 4.28.35-36

tatra candravasā nāma
 tāmraparṇī vaṭodakā
tat-puṇya-salilair nityam
 ubhayatrātmano mṛjan
kandāṣṭibhir mūla-phalaiḥ
 puṣpa-parṇais tṛṇodakaiḥ
vartamānaḥ śanair gātra-
 karśanaṁ tapa āsthitaḥ
Word for word: 
tatra — there; candravasā — the Candravasā River; nāma — named; tāmraparṇī — the Tāmraparṇī River; vaṭodakā — the Vaṭodakā River; tat — of those rivers; puṇya — pious; salilaiḥ — with the waters; nityam — daily; ubhayatra — in both ways; ātmanaḥ — of himself; mṛjan — washing; kanda — bulbs; aṣṭibhiḥ — and by seeds; mūla — roots; phalaiḥ — and by fruits; puṣpa — flowers; parṇaiḥ — and by leaves; tṛṇā — grass; udakaiḥ — and by water; vartamānaḥ — subsisting; śanaiḥ — gradually; gātra — his body; karśanam — rendering thin; tapaḥ — austerity; āsthitaḥ — he underwent.
Translation: 
In the province of Kulācala, there were rivers named Candravasā, Tāmraparṇī and Vaṭodakā. King Malayadhvaja used to go to those pious rivers regularly and take his bath there. Thus he purified himself externally and internally. He took his bath and ate bulbs, seeds, leaves, flowers, roots, fruits and grasses and drank water. In this way he underwent severe austerities. Eventually he became very skinny.
Purport:

woensdag 20 april 2016

Regarding the Christian’s Trinity, different vieuws

“Regarding the Christian’s Trinity, I believe it is called God, the Holy Ghost, and the son. Person in Krishna Consciousness accepts this by the name Visnu, Paramatma, and Jiva. God is a Person, the holy spirit or the supersoul is a person, and the living entity is also a person. Also, Mary is the representation of the energy of God. Either as internal energy Radharani or as external energy Durga, the energy of Godhead can be considered the mother of the living entities. ” (Prabhupada letter to Sivananda, 19th April, 1968)
Jiva is naar BhaktVinod Thakura een gebonden ziel
When you read the Catholic enceclopedia it is not that easy, The doctrine of the Catholic Church concerning the Holy Ghost forms an integral part of her teaching on the mystery of the Holy Trinity, of which St. Augustine (On the Holy Trinity I.3.5), speaking with diffidence, says: "In no other subject is the danger of erring so great, or the progress so difficult, or the fruit of a careful study so appreciable". The essential points of the dogma may be resumed in the following propositions:
but you can read it yourself follow this link, http://www.newadvent.org/cathen/07409a.htm

In Hinduism and Jainism, a jiva (Sanskrit: जीव, jīva, alternative spelling jiwa; Hindi: जीव, jīv, alternative spelling jeev) is a living being,[1] or more specifically, the immortal essence or soul of a living organism (human, animal, fish or plant etc.) which survives physical death.[2][3] It has a very similar usage to atma, but whereas atma refers to "the cosmic self", jiva is used to denote an individual "living entity" or "living being" specifically.[4] To avoid confusion, the terms paramatma and jivatma (also commonly spelled jeevatma) are used.
The word itself originates from the Sanskrit jivás, with the root jīv- "to breathe". It has the same Indo-European root as the Latin word vivus, meaning "alive".

vegetarisch recept Jhall alu, Bengaalse pittige aardappelen

Jhall alu, Pittigescherp gekruide aardappelen 4 porties  
Ingrediënten:
2 eetlepels olie (zonnenboem of olijfolie)
½ theelepel zwarte mosterdzaadjes (nigella)
¼ theelepel Fenegriekzaden
1 eetlepel gember, fijngesneden
1 eetlepel Groene gesneden peper, zonder zaadjes en gehakt
¼ theelepel Kurkuma
½ theelepel zout
1 theelepel Cayenne peper
1½ pond Aardappelen, gekookt en in blokjes
¼ kopje Kokosnoot rasp
1 eetlepel koriander, fijngesneden
Verhit de olie in een wok of bakpan op middelhoog-laag vuur. Voeg het mosterdzaad en bedek even met een deksel de pan, want de mosterdzaden gaan springen. Zodra ze beginnen te springen of ploffen, dan meteen de fenegriek, gember, chili en kurkuma
toevoegen. Roerbakken gedurende 1 minuut. . Doe het zout, cayennepeper en aardappelen erbij. En bak het ongeveer een minuut of zo (licht bruin of goudkleurig), onder voortdurend roeren. Draai het vuur laag. kokos en koriander toevoegen en goed mengen. Haal het van de warmtebron. En ofreren. En ik heb bij dit recept de zaadjes van de groene peper weggelaten. Ik heb het vaker eschreven sommige recepten zijn voor de meeste heel erg heet, vandaar. Ook de cayenne peper is heel erg scherp voor de meeste maar draagt wel bij aan de typische smaak van dit recept wat beter als hete aardappelen kan worden vertaald, het proeft echt scherp aan. #bhakta #bhaktapiet(er) #prasadam

Garam masala naar een Bengaals recept.

Bengali garam masala

Ingrediënten:

1 theelepel kruidnagel
gemalen
1 theelepel komijn zaden - gemalen
3 theelepels Kardamom zaden - gemalen
3 theelepels kaneel
gemalen

Je kan de komijn zaden eerst even licht roosteren, maar dan blijft het minder lang goed, En de hoeveelheid die ik hier hebt gebruik is niet echt groot voor de Indiase of Bengaalse keuken. Mengsel in een goed afgesloten bij voorkeur glazen pot bewaren

Bengali pancha phoron kruidenmix

Bengali pancha phoron het is een specifiek Bengaals recept, r om heel eenvoudig een soort masala te maken , als je deze kruidenmix voorbereid hoef je niet steeds van die kleine hoeveelheden af te wegen
(In een glazen pot afgesloten bewaren, dan blijft de mix drie a vier maanden goed.)

 Ingrediënten:

1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel zaden van de venkel
1 eetlepel zwarte mosterdzaadjes
1 eetlepel Nigella zaden (ui zwarte zaden)
1 eetlepel fenegriek zaden
Bengali mix Meng alle specerijen bij elkaar. Het wordt  gebruikt om peulvruchten en vegetarische groentegerechten op smaak te brengen. 

woensdag 23 maart 2016

Vegetarisch recept: Spruiten pesto!

Een zak spruiten a 750 gram
0.1 liter olijfolie (of roomboter, ghee)
1 el masala of kerrie
2 ons parmezaan
100 gram pijnboompitten
zout en peper naar smaak
De spruiten wassen en schoonmaken. Insnijden in het stronkje aan de onderzijde in plusminus 20 minuten gaarkoken. De pijnboompitten (zaden) licht roosteren. De gekookte gare spruiten voor 90% pureren laat een handvol heel en apart zo ook een deel van de pijnboompitten als topping. Pureer de spruiten met de olie (of gesmolten boter of ghee) wel geleidelijk toevoegen zodat het niet te dun wordt! Dan de Parmezaanse erdoor. Dan kunnen de pijnboom pitten er meteen mee doorheen de overgebleven spruiten kort voor wat meer structuur erbij, alleen even kort mee door de blender! Dat geeft meer bite of structuur, het mag geen pap worden lekker op geroosterd brood. Of als een roti met aardappels maar dan gebakken. Heerlijk en dan meteen offreren #bhakta #bhaktapiet(er)
Spruiten pesto
fotocredits .freeimages.com

maandag 14 maart 2016

Courgette frites met paneer

Courgette frites met paneer meel. Courgette is lekker veelzijdig, ik heb een oven recept ervan gevonden. Courgette met een laagje paneer met kaas. en dit recept is vegetarisch door het ei te vervangen door een papje van maizena, wat ervoor zorgt dat de paneer of broodkruim aan de courgette blijft plakken. Vooraf al dat je het maizena papje niet te dik moet maken omdat dit het ei vervangt! Ik gebruik zelf alleen vegetarisch gestremde kaas. En deze is bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt echt net zo voordelig als de kaas met dierlijk stremsel.
Ingrediënten .
1 a 2 el maizena 50 a honderd gram kaas
1 grote courgette (of 2 kleine).
50 gram bloem
50 gram broodkruim of paneermeel
zout naar smaak
1 theelepel pizza kruiden
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel witte peper

Bereiding.

Doe de bloem in een zak. Verwarm de oven voor op 220 Celsius. Meng de maizena met wat water op een bord, moet wat plakkerig aan blijven voelen. de courgettes, wassen door midden snijden over de lengte, dan in plakken van ongeveer een centimeter. En dan als frites verder, de courgette in de zak dan flink schudden tot alles onder de bloem zit. Doe de paneer broodkruim op een bord met het zout er doorheen plus wat peper en de kruiden  . En vergeet de geraspte kaas niet, haal de courgette bedekt met de bloem eerst door het maïzena papje heen. En dan door het paneer mengsel.Daarna op het ovenpapier op een bakblik (dat scheelt weer schoonmaken). En dan de oven in voor ongeveer 20 minuten tot de paneer licht bruin wordt. Het voordeel van dit recept is dat je geen olie gebruikt. de kaas is vaak al vet genoeg. je kan ook, indien te vinden een vegetarisch gestremde Parmezaanse kaas gebruiken. Als saus kan je kwark nemen met wat peper erdoor plus wat selderij.                              Piet(er)

zondag 13 maart 2016

Vegetarisch recept, pindasoep of saus!

Gewoon... Pindasoep
veganEen eenvoudige maar lekkere soep. En snel op tafel. Als erbij of als maaltijd, pindasaus, of pinda soep al naar gelang de extra ingriédenten. Let op: gebruik de bouillon blokjes of poeder voor vegetariërs en veganisten op basis van kruiden en groenten...

Als je het een beetje inkookt kunnen er wat smakelijk gekruide geroosterde soja kruimeltjes overheen gestrooid worden. Luchtiger maken? Doe dan een hand of twee gewassen taugé er door heen en schep deze vlak voor het opdienen er nog even snel door. Ook witte kool heel fijn gesneden smaakt er prima door, denk ongeveer aan 300gram. Gebruik je fantasie, geraspte penen maken het zoeter. En in sommige landen doe ze er een flinke schep rijst in de kom of op het bord erbij, zoals wij brood bij de soep eten!
67366

Basis Ingrediënten

Voor 4 personen

• 1/2 rode Spaanse peper  (of theelepel sambal, van de peper de zaden verwijderen)
• 1 halve theelepel Hing (is gelijk aan een teentje knoflook)
• 1 a 1.1.5 eetlepel Masala
• 2 eetlepels olie om te bakken
• 130 g pindakaas
• 1l water
• groenten bouillonpoeder
• zout
  Roer de pindakaas door het kokende water en laat met het bouillon blokje of poeder ca. 8 minuten koken (zacht pruttelen). Doe ca. 1 minuut voor eind van de bereidingstijd de achtergehouden sliertjes Paksoi-groen in de soep. Op die manier heb je een mooi frisse kleur in je soep.Wat te dun voor saus of de eigen smaak?  Ik houd zelf van een stevig gebonden soep en eigenlijk alle sauzen. Als eerste kook het wat langer door voor de saus, wees voorzichtig want de lepel blijft er plotseling rechtop in staan bij een teveel aan pindakaas, dus lepel per lepel. En steeds wachten, en roeren, voor een wat romige saus een a twee lepels meer olie erbij of een half blok santen meekoken smaakt ook heerlijk, en ook heel authentiek maar ik houd op met deze beschrijving wat ik wilde het eenvoudig houden. Vriendelijke groet Namestee Bhakta Piet(er)

dinsdag 9 februari 2016

De nieuwe techniek ging niet voorbij.


Een bericht met mijn iPad. O
OKÉ ik lijkt te zijn gesneuveld voor het nieuwe werken , het tablet, geen chocolade maar een Apple. En eigenlijk moet ik u dan meteen teleurstellen ik heb dit apparaat al twee jaar en ik kan er nog niet mee uit de voeten. Vaker is er wat mis zoals laats weer het updaten, vast als een huis, of de hele tijd  een foutmelding omdat ik het gewaagd had de update te weigeren, die hoofdzakelijk gebaseerd was op de Amerikaanse markt plus de bijhorende gadgets ook alleen gericht op de USA, zoals bekend van andere besturingssystemen. Nu was ik vandaag even naar de bieb gegaan om even een tip terug te lezen over Windows. En had de iPad meegenomen om wat over yoga of ander meditatie te gaan schrijven. Maar wonder boven wonder kreeg ik mijn iPad daar aan de praat ik kreeg zelfs mijn oude apps er weer op terug ! Dat was na een bezoek aan het Apple centrum nog niet verholpen, wel een vers besturingssysteem er op.
Hij was weer als een nieuwe, dat was correct, maar alles was weg, foto's en meer, plus al de apps, maar na een icloud account genomen te hebben, gewoon chantage! Kreeg ik weer de beschikking over mijn apps weer terug. Wel een voordeel ik hoefde niet alle apps weer terug te zetten, ben ik daar ook weer vanaf scheelt weer ruimte op de wel zeer beperkte harde schijf of sd kaart na die nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple. PS de blogpost editor ook een app, lijkt het  wel goed te doen, tenminste wat ik aan het typen ben komt op het beeldscherm nu nog op de blog zien te krijgen, groet

namaste bhakta Piet(er)

donderdag 28 januari 2016

vegetarisch recept; goulash a la bhakta Piet(er)


Boodschappenlijst

  • 1 blok tempeh
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 1theelepel hing  
  • 3 paprika's, rode en gele
  • 4 flinke tomaten (of 4 a 500 gram cherry tomaatjes)
  • 250 gram sperzieboontjes (vers)
  • 300 ml. groentebouillon (groentebouillontablet gebruiksaanwijzing zie verpakking)
  • 1 theelepel chilipoeder (halve groene Turkse peper zonder zaad)
  • 1 theelepel tijm
  • 1.5 theelepel pikante paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olie
  • laurierblaadje
  • kruidnagel
  • Naar keuze macaroni of rijst

Keuken gereedschap

  • Flinke pan met deksel (gietijzeren pan met dikke bodem).

Voorbereiding

zondag 24 januari 2016

Srimad bhagavatam describe the bear king Jambava and the Krisna book strange enough like a gorilla

SB 10.56.19 from bear to ape

 Srimad bhagavatam describe the bear king Jambavan and the Krisna book  strange enough like a gorilla , from bear to ape and that in the books from the same author, what is the Indian version.  the Ramayana told us  rksha are described as bears.  Also see quote Wikipedia
Jambavan is a character originating in Indian mythology (History). The King of the Bears, he is a asiatic or sloth bear in Indian epic tradition (though he is also described as a monkey in other scriptures), immortal to all but his father Brahma.[1] Several times he is mentioned as Kapishreshtha (Foremost among the monkeys) and other epithets generally given to the Vanaras. He is known as Riksharaj (King of the Rikshas). Rikshas are described as something like Vanaras but in later versions of Ramayana Rikshas are described as bears. He was created by Brahma, to assist Rama in his struggle against Ravana.[1] Jambavan was present at the churning of the ocean, and is supposed to have circled Vamana seven times when he was acquiring the three worlds from Mahabali.                     sb 10.56.19

ṛkṣa-rāja-bilaṁ bhīmam
 andhena tamasāvṛtam
eko viveśa bhagavān
 avasthāpya bahiḥ prajāḥ
                                                                                                   

Word for word: 
ṛkṣa-rājaof the king of the bears; bilam — the cave; bhīmam — terrifying; andhena tamasā — by blinding darkness; āvṛtam — covered; ekaḥ — alone; viveśa — entered; bhagavān — the Supreme Lord; avasthāpya — stationing; bahiḥ — outside; prajāḥ — the citizens.
Translation: 
The Lord stationed His subjects outside the terrifying, pitch-dark cave of the king of the bears, and then He entered alone.
After this incident, Satrājit’s younger brother, in order to display the opulence of the family, took the jewel, put it on his neck and rode on horseback into the forest, making a show of his material opulence. While Satrājit’s brother, who was known as Prasena, was moving here and there in the forest, a big lion attacked him, killed both him and the horse on which he was riding, and took away the jewel to his cave. News of this was received by the gorilla king, Jāmbavān, who then killed that lion in the cave and took away the jewel. Jāmbavān had been a great devotee of the Lord since the time of Lord Rāmacandra, so he did not take the valuable jewel as something he very much needed. He gave it to his young son to play with as a toy.
 http://www.melaniereinhart.com/melanie/documents/KochMahabharata6x9_V1.00.pdf

woensdag 13 januari 2016

Gaya Bhurloka een van de ontelbare planeten

9-01-2016  Nederland.
Gaya, Bhurloka, een van de ontelbare planeten in de grote ruimte, onze thuisplaneet de Aarde. Onze plek, waar ook mijn huis staat, een nog groene plek tussen al de verstedelijking. Alles was in mijn jeugd doordrongen van verwondering, een stille vraag die zich zelfs niet kon vormen in mijn gedachten toen ik een kind was. De seizoenen die elkaar opvolgend waar ik nog niet bij stil stond dat het 'al' weer winter was. Mijn gedeelde plek met drie anderen in een kamer. Een stille straat, als een kleine wereld die zich langzaam uitbreidde. Op school aardrijkskunde, mijn eerste letters leren schrijven. En daarna lezen, bibliotheken vol boeken, wachtend op het moment dat ik die boeken in mijn handen zou nemen, openslaand, lezend, zoekend naar illustraties. Humor, cowboys, plantenleven, kunst en erotische literatuur. De bomen en planten de natuur, tussen het groen hutten bouwend. De kale skeletten van de de bouwsels in de herfst. De winters vol sneeuw en ijs, lange tochten met de wanten in mijn zak, onhandige dingen om met de sneeuw ballen en sneeuwmannen  te maken, sneeuwbal gevechten die uitliepen in het gooien van ijsballen. in het voorheen onschuldige vermaak was de wreedheid ingeslopen, een verraad aan mijn onschuld. Ja nog een  heel klein deeltje ervan is in mij thuis. Doordrongen van respect voor het leven; de opkomst van een jonge scheut hoe de bladeren zich openvouwen, de stengel die zich opricht naar de zon, het licht. Het ritme van het bestaan heeft mij nooit kunnen doordringen. Teveel mensen om mij heen die als vastgeketend zitten in vaste banen, de kosten van het huis, de terugkerende vaste lasten. De kinderen, die naar school gaan de stille vrees die opkomt voor hun toekomst, wordt weer weggedrukt door de zorgen van alle dag. Ach we blijven positief, in een wereld vol met nieuws over de ene ramp na de anderen. Als ik gordijnen had, deed ik ze ook dicht!
Deze blauwe planeet van de ruimte uit gezien, water en nog eens water, de wereldzeeën, voorheen het domein van de grote walvissen. En de dolfijnen, een enkel schip op die grote oceaan. Onze schepping, is onze unieke schepping. Een levende planeet, als een klok die door blijft tikken omdat tand voor tand aan de tandraderen in de ander valt, als het  biologisch systeem, de kringloop die net als de klok perfect moet zijn afgesteld, doordraaiend als ons grote levenswiel, Tao. Of is het van de boeddhisten het wiel dat doordraait, nee dat is vanuit de Tao, dat alles gaat door.
Ik dacht even terug, een middag aan een sloot. een concert van kikkers, je waardeert het meer als je het een tijd niet meer gehoord hebt. Ik had steeds weer gelezen dat ze bijna verdwenen waren de kikkers. En nu terwijl ik daar zit zie ik ze zelfs zwemmen. Nog een herinnering kwam op, ik had gelezen dat de Dalai lama in Zweden was, dat is al jaren geleden voor het in ontvangst nemen van de vredesprijs. En hij was meegenomen om hier en daar een bezoek af te leggen. ze stonden even stil bij een rivier en ze vertelde de Dalai lama dat die rivier bijna compleet vervuild was geweest. en dat door allerlei maatregelen die genomen waren. En er nu weer vissen in rondzwommen. De Dalai lama vertelde dat alles zich weer hersteld had ,ook door de inspanningen die men er voor gedaan had. Een reiger was ondertussen geland. En stond daar naast de slootkant in het water het concert van de kwakende kikkers was nog in volle gang, vol leven en paringsdrift. En een flits van de lange nek van de reiger die snel boog. En weer omhoog kwam met een kikker in de lange snavel. Het lied van de kikkers viel even stil op deze schone wereld van eten of gegeten worden. bhaktapiet(er)

zondag 3 januari 2016

De geheimen onthuld, oude kennis komt steeds meer boven

De geheimen onthuld, oude kennis komt steeds meer boven ik las in een yoga magazine dat de levens adem die ons energie verstrekt nodig is. Ik maakte bijna spontaan een pranama eerbetuiging bij het lezen hiervan. Zonder ademhaling (lucht) beste lezer staat het schip, het lichaam stil. Dit is de eeuwen oude conclusie, als men ademhaling- moeilijkheden heeft! wordt er verder geschreven werkt de prana niet goed, dan wordt men ziek, het hart functioneert niet meer hoe het hoort en de longen. U begrijpt mijn punt hoop ik.Dit weet ieder van u uit realisatie,als de adem stokt, dan heeft men tijdelijk of definitief een probleem. De enige remedie is blijven door ademen. Maar wie leert ons ademen, eigenlijk niemand u kan het als vanzelf. Als ik dit soort artikelen leest mis ik iets, zoals velen weten geef ik prana yoga oefeningen (gratis), maar ik pretendeer niet dat ik iemand leer ademen. Ik begeleid en help de aandacht van de persoon zich te laten richten op zijn ademhaling, concentratie is meditatie! Meditatie is bewustzijn, waakzaam op de gedachten stroom en ademhaling.ik kwam een jaar geleden een oudere kennis van mij tegen, zijn vrouw was ziek en hij had het er moeilijk mee. Ziekenhuis in en uit, ik vond en vind dit nog steeds erg dat iemand dit lijden moet meemaken de scheiding van iemand waar men een leven meegedeeld heeft. Zijn vrouw die toen nog in leven was, had hart stoornissen,ik vertelde hem dat ademhaling oefeningen, op basis van mijn prana yoga meditatie dit grotendeels konden verhelpen ik wist niet wat er precies aan diagnose gesteld was. Ik vertelde hem hoe hij en zijn vrouw eenvoudig konden oefenen, mediteren op de ademhaling, En ik kwam hem later tegen. Hij voelde zich veel beter door de prana (ademhaling) oefeningen, met zijn vrouw ging het ook beter.Zoals u begrijpt is dit omdat men het doet, en mijn felle reacties vaak op mensen die het niet doen, waaronder er veel die bekend zijn met de kracht van yoga, vaak neerbuigend doen of dit als hocus pocus zien. #bhaktapiet(er)