Aspergesoep Ingrediënten:
1,5 kg asperges
1 liter water
1/2 liter melk
1/4 liter room
60 gr boter
60 gr bloem
1/2 theelepel asafoetida
1 bos peterselie
zout
Bereiding:
Zet een pan met ruim een liter op het vuur, en breng deze aan de kook. Was de asperges in koud water
Schil de asperges grondig.
.Snijd de achter einden van de asperges af en voeg deze bij de asperge schillen.
Voeg de schillen en achterste eindjes bij het water en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
giet dit nu voorzichtig door een vergiet en vang het kookvocht op. de schillen etc. hebben we niet meer nodig.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe, maak deze vooraf in wat warm al tot een gladde massa zonder klonten. Voeg nu het kookvocht, de melk en de asafoetida toe en breng al roerend aan de kook.
Als het 2 minuten gekookt heeft, even mixen tot het een homogene soep is.
Snijd de geschilde asperges in stukjes van 1 centimeter groot en voeg deze aan de soep toe.
Ook de room en het zout bijvoegen
Breng de soep al roerend terug aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Garneren met gehakte peterselie
Botanische tekening van de ontwikkeling van de Aspergeplant. De Asperge is wit die wij in het algemeen in de winkelzien om mendeze zonder daglichthoud. De zogenaamde moderne groene zijn dus dezelfde maar met daglicht gekweekt, dat is ook zo met bloemkool.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten